معادن غیرایمن، تا زمان استانداردسازی تعطیل شوند

ولی ملکی، عضو کمیسیون صنایع در گفت‌وگو با «انرژی امروز»  ایمنی معادن، به‌ویژه معادنی که در دست بخش خصوصی است را ناکافی دانست و گفت بر این معادن نظارت کافی صورت نمی‌گیرد و بهتر است تا زمانی که کارفرماها الزامات محیط امن را فراهم نکرده‌اند، تعطیل شوند.

ملکی بابیان اینکه هرچند که حادثه آزادشهر بسیار تلخ و ناگوار بود، گفت: «این حادثه موجب شد مسئولان و کسانی که درزمینه ایمن‌سازی محیط کسب‌وکار برای معدن کاران مسئولیت دارند، متوجه شدند که، معادن این‌چنین جزو جاهایی است که به فراموشی سپرده‌شده و ایمن نیست.»

وی افزود: «کشورهای پیشرفته تلاش می‌کنند در محیط‌ها ی کار و کارگری استانداردها را رعایت کنند. بدیهی است که بخش خصوصی در کشور ما نیز به دنبال بهره‌وری بیشتر است و اما اینکه حق‌وحقوق کارگران داده نمی‌شود، غلط است. کارگری دیروز با رئیس‌جمهور درد دل کرد که 20 میلیون مطالبات دارم اما ده هزار تومان در جیب ندارم. برخی از این کارگرها گفتند هفت سال است که در این معدن کار می‌کنند اما بیمه نیستند.. این یعنی استثمار و بهره‌کشی. این یعنی ظلم در حق آنها که زحمت می‌کشند اما حقوق ابتدایی آنها هم داده نمی‌شود.»

ملکی ادامه داد: «در حوزه صنعت چنین شرایطی کمتر است؛ اما در معادن به‌ویژه معادنی که دوردست و فراموش‌شده است، ممکن است متولیان امری که به‌عنوان کارشناس برای نظارت می‌روند هم کارفرما به طریقی رضایت آنها را جلب کند و این مشکلات را حادتر می‌کند.»

این عضو کمیسیون صنایع و معادن  با تأکید بر اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر اساس قانون کار وظیفه ایجاد محیط امن کسب‌وکار را دارد، گفت: «مشکلی که در معدن آزادشهر به وجود آمد، مشکل امنیت بود. وقتی معدن که یک تونل است تنها یک دریچه به بیرون، بدون تهویه و دالان های کمکی دارد، طبیعی است که مستعد چنین حوادثی است و علاوه  بر مرگ کارگران با خسارت‌های مالی برای صاحبان معدن نیز همراه بود.»

مرگ زودرس برای کارگران معدن زغال‌سنگ، قطعی است

مصطفی هاشمی طبا، کاندیدای ریاست جمهوری خواستار تعطیلی معادن زغال‌سنگ به دلیل شرایط بد آنها شده بود، ملکی اما راهکار را تعطیلی ندانسته و معتقد است باید ایمن‌سازی معادن در دستور کار قرار گیرد.

وی در این زمینه گفت: «زغال‌سنگ از نباتاتی که سالیان سال زیرزمین مانده‌اند تشکیل می‌شوند. این نباتات حالت سنگ پیداکرده و وقتی این زغال‌سنگ را با وسایل ویژه جدا می‌کنند، گردوخاک ایجاد می‌کند. در محیط بسته‌ای که در آنجا گردوخاک نرم و زغالی وجود دارد، تهویه هم ندارد، طبیعی است که این گردوخاک وارد ریه کسانی که در آن محیط کار می‌کنند می‌شود، بعد از مدتی این افراد با مشکل مواجه می‌شوند و طبیعی است که به دلیل مشکلات تنفسی و سایر مشکلاتی که چنین محیطی برای آنها ایجاد می‌کند، از بین می‌روند و مرگ زودرس برای این افراد قطعی است.»

ملکی اما تعطیل کردن معادن را راهکار ندانسته و گفت: «بالاخره در این معادن 100 یا 200 نفر کار می‌کنند هرچند که حقوق حداقلی می‌گیرند. اما منبع درآمد دیگری ندارند. ما باید محیط کار را سالم و ایمن کنیم نه اینکه تعطیل کنیم. بله تا زمانی که استاندارد شود، خوب است که این معادن را تعطیل و کارفرماها را ملزم به استانداردسازی کنیم.»

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن