پنج هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز داریم
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: خط لوله نهم و یازدهم در دستور کار است و چهار تا پنج هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز داریم.
به گزارش خبرنگار گاز «انرژی امروز»، حسن منتظر تربتی در نشست خبری بیست و دومین نمایشگاه بین المللی نفت و گاز و انرژی با معرفی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: اجرای پروژه های شرکت ملی گاز برعهده شرکت مهندسی و توسعه شرکت ملی گاز هست.
او با بیان اینکه «در اجرای خطوط لوله و تقویت فشار اقدامات خوب و اثربخشی انجام شده است»، گفت: بخشی از نیازهای ما نیاز به توربو کمپرسورها هست و بحث ساخت آن را داریم و اکنون دو نوع آن در کشور ما تولید می شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به اینکه «بخشی از مشکلات این شرکت مشکلات مالی بوده است»، گفت: اکنون این مشکل حل شده است و ال سی باز کردیم و مراودات پولی راحت تر انجام می شود.
تربتی با بیان اینکه «همه چیز برای اجرای پروژه های شرکت ملی گاز فراهم است»، گفت: قبلا رکورد اجرای خط لوله پانصد کیلومتر بود، اما اکنون ۷۰۰ کیلومتر خط لوله رکورد زده ایم و به بهره برداری رساندیم وهمچنین در سال گذشته ۲۴ توربو کمپرسور نصب کردیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه «هیچ بدهی به پیمانکاران نداشتیم و پرداخت ها همواره سریعا انجام می شده است»، گفت: برخی پروژه های ما به دلیلی نبود لوله به مشکل بر می خورد، اما امسال نیازهای ما به وسیله سازندگان داخلی کاملا تامین شده است چرا که پیمانکاران ما توان خوبی در کار دارند.
او تاکید کرد: اگر بتوانیم کارهای اساسی را قبل از اجرا تامین کنیم، سرعت بهتری در اجرای پروژه ها خواهیم داشت.
تربتی با بیان اینکه «تقویت هفت ایستگاه فشار همزمان در دستور کار است» افزود: در پروژه های گازرسانی به ازای هزار کیلومتر اجرا، حدود سه هزار نفر اشتغال ایجاد می کند.
تربتی در ادامه اظهار کرد: هنگامی که نفت کوره و دیگر سوخت های آلاینده سوخته نشود هوای تمیزتری خواهیم داشت؛ به این منظور بیش از پنجاه میلیارد لیتر فراورده جایگزین کردیم.
خیلیها از گازرسانی به زاهدان متعجب بودند
او یکی از پروژه های مهم شرکت گاز در دولت یازدهم را گازرسانی به زاهدان اعلام کرد و گفت: زاهدان آخرین مرکز استان بود که گازرسانی شد و از این لحاظ مهم بود که به شبکه گاز متصل شده است و مقدمه شروع توسعه در شرق کشور بود و بعد هم ایرانشهر چابهار در اولویت است؛ چرا که رسیدن گاز به چابهار باعث ایجاد پتروشیمی ها، ایجاد کارخانه ها، و ایجاد بنادر و در نتیجه اشتغالزایی بسایری خواهد بود.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه «خیلی ها از گازرسانی به زاهدان متعجب بودند» ، گفت: یک نفر به شوخی به عراقی گفت اقا شما کپسول روشن کردید؟! مهندس عراقی هم به این مقام مسئول با تاکید بر اینکه «مشکلی در تامین شمال گاز کشور با وجود قطع گاز ترکمنستان نخواهیم داشت» گفت: بستر صادرات گاز به عراق نیز آماده شده است، لوله گذاریها نیز انجام شده ومنتظر طرف عراقی هستیم تا اعلام آمادگی کند.
او در ادامه افزود: سعی داریم شرایطی ایجاد کنیم که خطوط لوله هم برای توسعه داخلی و هم برای تجارت گاز، سواپ، ودر واقع صادرات فراهم شود بخصوص صادرات به عراق، و در آینده اگر صادرات به اروپا مطرح بشود بتوانیم هر گونه تجارتی را انجام دهیم.
تربتی در مورد رویکرد مالی شرکت گفت: تاکنون استفاده از منابع داخلی مطرح بوده است اما تنوع بخشی نیز مطرح است؛ بند «ق» نیز از قوانین مترقی کشور بود که به تامین منابع کمک کرد و باعث شد وضع مالی بهتری داشته باشیم و بسیاری از سرمایه گذاری ها را از طریق BOT انجام دهیم، توسعه مخزن شوریجه نیز از طریق بخش خصوصی اجرایی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اظهار کرد: پیش بینی ما بهرهبرداری هزار کیلومتری خط لوله است و پنج هزار کیلومتر نیز در پنج سال آینده مدنظر هست، خط لوله نهم و یازدهم نیز در دستور کار است و چهار تا پنج هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز داریم.