چرخش آشکار پالایشگاههای نفت آسیا به سوی شیل آمریکا
پالایشگاههای آسیا به دنبال گسترش واردات نفت از ایالات متحده هستند.
به گزارش خبرنگار بینالملل «انرژی امروز» با کاهش قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت و افزایش قیمت برنت، پالایشگاههای آسیا در جستجوی نفت خام ایالات متحده هستند.
بررسی حمل و نقل کشتیها از خلیج مکزیک و دریای کارائیب نشان میدهد بعد از اعلام اوپک برای ادامه توافق کاهش تولید نفت تا انتهای سال 2018، میزان ثبت سفارش این منطقه بیشتر شده است.
کلوپ وین، یعنی اوپکیهای و غیر اوپکیهای نفت، در تلاش بوده تا با کاهش قیمت نفت مقابله کند اما گویی رقیب این کشورها، تولید کنندگان نفت ایالات متحده، بیشتر از کلوپ وین از این موضوع بهره میبرند.
بر همین اساس، اویل پرایس نوشته است که قیمت بالای نفت باعث خواهد شد تولید کنندگان شیل تولید خود را گسترش دهند.
گذشته از این وقتی بازار انتظار دارد توافق کاهش تولید ادامه یابد، قیمت بعد از اعلام رسمی این ادامه کاهش تولید هم باثبات میماند و در نتیجه شکاف بین برنت و وست تگزاس اینترمدیت به همان حال باقی مانده و نفت خام ایالات متحده محبوبیت بیشتری به دست میآورد.
بر اساس دادههایی که رویترز جمعآوری کرده است، حمل و نقل نفت خام از خلیج مکزیک و دریای کارائیب به چین، ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور و تایوان حدود 500 هزار بشکه در روز جهش داشته است درحالی که این رقم در ابتدای سال جاری به 1.2 میلیون بشکه در روز میرسید.
دادههای کپلر هم در اوایل ماه اکتبر نشان داد که میزان نفت خامی که بنادر ایالات متحده را ترک میکند به 1.6 میلیون بشکه در روز رسیده است و بیشتر آن به پالایشگاههای آسیایی ارسال شده است.
احتمال دارد میزان صادرات نفت ایالات متحده به پالایشگاههای آسیایی بیشتر شود چون میزان تولید نفت شیل هم بیشتر میشود اما بر اساس آنچه که جیپی مورگان میگوید این موضوع در نهایت تایر منفی بر قیمت نفت خواهد داشت.
بلومبرگ به نقل از چیپی مورگان نوشته است که با بالا رفتن تولید شیل، که به دلیل بالا رفتن قیمت نفت خام است و تولید از میدان پرمیان به تنهایی از یک میلیون بشکه در روز بیشتر شده است، در نهایت جلوی افزایش قیمت نفت را خواهد گرفت.
به همین دلیل است که کارشناسان به تولیدکنندگان شیل هشدار میدهند که تولید را به حدی نرسانند که همان شکست قیمت سال 2014 دوباره رخ دهد.