روند گرم شدن کره زمین از پیشبینی دانشمندان پیش افتاد
دانشمندان میگویند تغییر در فاز مثبت نوسانات میاندههای اقیانوس اطلس، احتمالا گرم شدن زمین را تسریع کرده و تا سال 2026 هدف 1.5 درجهای پیمان پاریس را بیاعتبار خواهد کرد.
به گزارش «انرژی امروز» به نقل از ساینسدیلی، دمای کره زمین میتواند از 1.5 درجهای که در پیمان پاریس بر سر آن بحث بود عبور کند و اگر آنطور دانشمندان گمان میبرند، محرک طبیعی اقلیم که به نام نوسانات میاندههای اقیانوس آرام IPO شناخته میشود به سمت فاز مثبت آن پیش رود، این عبور از این دما به زودی و تا سال 2026 تحقق خواهد یافت.
تحقیقات جدیدی که توسط دانشگاه ملبورن در مرکز تخصصی علوم سیستم اقلیم ARC انجام شده و در ژورنال Geophysical Research Letters چاپ شده است نشان میدهد IPO مثبت روند گرم شدن زمین را در دهه آتی شتاب میبخشد.
برهمین اساس، از سال 1999، IPO در فاز منفی آن بوده اما ثبت رکوردهای گرمترین سالها به طور متوالی و در سالهای 2014 و 2015 و 2016 باعث شده است دانشمندان به این نتیجه برسند که احتمالا این روند فاز منفی عوض شده است.
در گذشته فازهای مثبت همزمان با تسریع گرم شدن کره زمین بودند.
یک کارشناسان مسوول در این تحقیق میگوید حتی اگر IPO در فاز منفی هم باقی بماند، تحقیقات ما نشان میدهد که عبور از 1.5 درجه سانتیگراد تا سال 2031 رخ خواهد داد.
اگر دنیا کوچکترین امیدی به اهداف پیمان پاریس داشته باشد، دولتها باید سیاستهایی را در پیش بگیرند که نه فقط انتشارات را کاهش دهند بلکه کربن اتمسفر را هم کاهش دهند.
به هر حال IPO بر اقلیم ما تاثیر عمیقی دارد و دلیل آن این است که IPO اهرم طبیعی قوی اقلیمی است که شتاب حرکتی بالایی داشته و در یک دوره 10 تا 20 ساله تغییرات آرامی نشان میدهد.
در این فاز مثبت، دمای اقیانوسها در نواحی حارهای اقیانوس آرام به طور نامتعارفی گرمتر شده درحالی که در خارج از این ناحیه در شمال و جنوب به صورت نامتعارفی سرد میشود. زمانی که IPO وارد فاز منفی آن میشود، این وضعیت برعکس میشود.
در گذشته، IPO از سال 1925 تا 1946، و از سال 1977 تا 1988 در فاز مثبت بود. در این دو دوره زمانی دمای کره زمین به سرعت افزایش مییافت.
کره زمین یک دوره تاخیری فاز منفی را از 1947 تا 1976 تجربه کرده و دمای کره زمین در این دوره ثابت بوده است.
بنابراین دانشمندان هشدار میدهند که سیاستمداران باید در خصوص افزایش 1.5 درجهای دما هشیار باشند و کاهش انتشارات را به یک نیاز اساسی تبدیل کنند.