بازارهای LNG تا 2025 اشباع شده است

کارشناس‌ارشد مسائل انرژی ایران گفت: بازارهای LNG تا 2025 اشباع شده است و هزینه کردن میلیاردها دلار برای کاری که بازار آن هنوز معین نیست و بسیار ریسک‌پذیر است، اصلا کار صحیحی نیست.

نرسی قربان در گفتگو با خبرنگار گاز «انرژی امروز» درباره موانع پیش‌روی صادرات LNG ایران گفت: اولین برنامه LNG ایران در سال 1354 مطرح شد و شرکتی به نام کالینگاز ایجاد شد تا برنامه صادرات LNG از ایران مورد بررسی قرار گیرد، در آن زمان حتی قطر نیز هیچگونه صادراتی نداشت و فقط ابوظبی این کار را شروع کرده بود.

او در ادامه افزود: از 54 تا اکنون این بحث مطرح بوده است؛ اما پس از انقلاب به دلیل جنگ این پروژه به کلی تعطیل شد و از دهه 70 و 80  دوباره صحبت‌هایی مطرح شد و چندین شرکت معتبر جهان برای این کار به ایران آمدند و قراردادهایی هم بستند، اما به دلیل تحریم‌هایی که بعدا ایجاد شد قراردادها ملغی شد و این پروژه باز هم متوقف شد؛ بنابراین تاکنون عملا اقدامی در این مورد صورت نگرفته است.

قربان با تاکید براینکه «سرمایه‌گذاری بسیار زیادی برای صادرات LNG مورد نیاز است»، افزود: برنامه LNG برنامه‌ای درازمدت است و به نظر من کاری نیست که دولت انجام دهند، بلکه اگر بخش خصوصی ایرانی یا خارجی و یا  اینکه هر دوی اینها تواما سرمایه گذاری انجام دهند و تکنولوژی را از خارج خریداری کنند و دولت نیز گاز را در اختیار آنها قرار دهد و صادرات گاز از ایران شروع شود، فقط در این صورت، این کار شدنی خواهد بود.

کارشناس‌ارشد مسائل انرژی ایران با بیان اینکه «بازارهای LNG تا 2025 اشباع شده است»، گفت: اینکه میلیاردها دلار برای کاری هزینه کنند که بازار آن هنوز معین نیست، اصلا کار صحیحی نیست و پول مالیات و درآمدهای نفتی کشور را نباید صرف چیزی کرد که بسیار ریسک‌پذیر است.

او درباره موانع پیش‌روی صادرات گاز ایران و ورود به بازارهای جهانی گفت: تاکنون هدف ما اصلا صادرات گاز نبوده است، در مقابل ایران، کشوری مانند قطر که مصرف داخلی ندارد، گاز هم تزریق نمی‌کند، راهی بجز صادرات ندارد؛ با وجود اینکه ما سومین تولیدکننده گاز جهان هستیم، اما شاید سومین مصرف کننده گاز جهان نیز هستیم.

قربان در ادامه افزود: ما در وهله اول سعی کرده‌ایم که مصارف داخلی را با گاز پوشش دهیم؛ همچنانکه هنوز هم حتی گاهی اوقات در زمستان‌ها با کمبود گاز در برخی نقاط کشور روبرو هستیم.

او با بیان اینکه «در حال حاضر برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای است که به نظر نمی‌رسد صادرات بخش اساسی تولیدات گاز کشور باشد»، اظهار کرد: در برنامه ریزی‌های آتی نیز به نظر می‌رسد مقدار معینی برای صادرات گاز پیش‌بینی شده است.

قربان با اشاره به اینکه «تاکنون صادرات گاز به کشورهای دیگر به نتیجه‌ای نرسیده است»، گفت: 25 سال است که خط انتقال گاز ایران به پاکستان و هند به‌عنوان خط لوله صلح مطرح است، همانند خط گاز ایران به اروپا که چندین سال است که مورد بحث قرار دارد؛ ما این مباحث تاکنون پاسخ و نتیجه‌ای در بر نداشته است.

کارشناس‌ارشد مسائل انرژی ایران در پایان اظهار کرد: تنها اتفاقی که به‌تازگی و در بهار امسال شکل گرفته و درحال انجام است، خط لوله انتقال گاز ایران به عراق هست که بهره‌برداری از آن نیز شروع شده است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن