موج واردات پتروشیمی‌ها از چین و اروپا چه کسی حرف زنگنه را گوش می‌دهد؟

عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران (استصنا)، با گلایه شدید از واردات جاذب رطوبت در شرایطی که در ایران این کالا تولید می‌شود، گفت: اگر حمایت نشویم، تولید از بین می‌رود؛ تولیدات ما آزمون خود را پس داده و از نظر کیفیت و قیمت با محصولات خارجی رقابت می‌کنیم.

عبدالرضا حمیدی در گفتگو با خبرنگار پتروشیمی «انرژی امروز»، با انتقاد شدید از پتروشیمی نوری به دلیل خرید مولکولارسیو از شرکت‌های فرانسوی درحالیکه جاذب رطوبت در ایران تولید می‌شود، اظهار کرد: هفت سال است که جاذب رطوبت در ایران تولید می‌شود؛ این محصول پیش از این در ایران مورد استفاده قرار گرفته و آزمون خود را پس داده است.

وی تصریح کرد: اروپا اکنون از چین جنس وارد می‌کند. شرکت زئوکم (شرکت آلمانی) از چین محصول وارد می‌کند، تولیدکنندگان ایرانی آن شرکت را قبول دارند اما از جنس ایرانی که دارای ضمانت‌نامه و پشتیبانی خدمات فنی و مهندسی هست، تحت هر عنوانی رد می‌کنند. این بیچارگی در صنعت نفت وجود دارد و با وجود دستور مقام معظم رهبری، رییس جمهور، وزیر نفت و … خرید خارج را به هر بهانه‌ای انجام می‌دهند. مدت هاست این گرفتاری گریبان مملکت را گرفته است؛ من شاکی این موضوع هستم و به آقای حبیب‌الله بیطرف، معاون وزیر نفت در امور پژوهش و فناوری نوشتم تا درجریان باشند.

این عضو انجمن استصنا، درمورد علت روی آوردن اروپا به چین گفت: علت این است که چینی‌ها به دلیل حمایت‌های دولتی، هنر ارزان تولیدکردن را دارند و 1.5درصد بهره بانکی می‌دهند؛ ما در ایران 28درصد بهره بانکی می‌دهیم؛ به همین دلیل چین توانسته ارزان تولید کند.

حمیدی اظهار کرد: با این حال در ایران در تولید جاذب رطوبت توانمند شدیم و در قیمت نیز رقابت می‌کنیم. محصول ایرانی هیچ از جنس اروپایی کم ندارد و حتی پشتیبانی و خدمات فنی و مهندسی، چاشنی آن است. شرکت خارجی ضمانت ساپورت نمی‌دهد اما ما ایرانی‌ها این کار را کردیم.

وی درمورد واردات جاذب رطوبت گفت: ما همواره این محصول را وارد می‌کردیم و متاسفانه واردات چه قبل از برجام و چه ازپس از برجام انجام می‌شده و می‌شود.

مدیرعامل شرکت گهرسرام به عنوان شاکی پتروشیمی نوری، تصریح کرد: آقای بیژن زنگنه به عنوان وزیر نفت تاکید کرده که خرید خارج ممنوع اما چه کسی گوش می‌دهد؟

حمیدی در پاسخ به اولویت بندی خرید کالای ایرانی و جایگاه مولکولارسیو، گفت: کاتالیست در لیست 10 قلم کالا (کالاهای اساسی) نیست اما در لیست هشت قلم کالا است که می‌خواهند اضافه کنند. کاتالیست یک کالایاستراتژیک است؛ شرکت ما در وندورلیست چهار شرکت اصلی نفت چون شرکت ملی صنایع پتروشیمی، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و شرکت گاز است؛ ولی متاسفانه با بهانه‌های مختلف مولکولارسیو را وارد می‌کنند.

وی درمورد علت پرهیز پتروشیمی نوری از خرید مولکولارسیو ایرانی، گفت: این شرکت می‌گوید ما اعتماد به جنس ایرانی نداریم. میگویند «بخش خصوصی هستیم، دلمان می‌خواهد از خارج خرید کنیم»؛ ما هم می‌گوییم «چطور شما که بخش خصوصی هستید، قیمت خوراک تغییر کند، شاکی می‌شوید اما در زمان خرید از محصولات ایرانی، مستقل می‌شوید.

مدیرعامل شرکت گهرسرام با اشاره به کیفیت محصول گفت: در این حوزه، از 100، نمره 90 می‌گیریم؛ شرکت‌های اروپایی بیش از 100 سال سابقه دارند اما اکنون که ما دانش فنی مولکولارسیو را ایرانی کردیم، درست نیست که واردات به همان صورت ادامه داشته باشد؛  لازم است ما را حمایت کنند؛ نمره کیفیت 90 و 95 عالی است؛ از ابتدا هم اروپا دارای اعتبار کنونی نبوده است.

حمیدی درمورد استقبال سایر حوزه‌های نفت، گفت: در میدان پارس جنوبی بیش از 200 تن، شرکت نفت فلات قاره بیش از 100 تن، شرکت پتروشیمی خارگ، پتروشیمی مارون، پتروشیمی پردیس و … همه از ما خرید کردند و محصول ما امتحان خود را پس داده است؛ اگر ما را حمایت نکنند، همین مقداری تولید هم نابود می‌شود. نیاز به حمایت داریم و این حمایت باید جدی باشد.

به گزارش انرژی امروز، چندی پیش مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری از اجرای تعویض مولکولارسیو و تعویض پانل‌های برج‌های جذب واحد 700 با مشارکت دو شرکت فرانسوی سکا و اکسنس خبر داد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن