دورافتاده‌ترین و آلوده‌ترین مکان دنیا کجاست؟

جزیره هندرسون که بخشی از مجمع‌الجزایر پیت‌کارین است، با 18 تن پلاستیک پوشیده شده است که این مقدار پلاستیک بیشترین مقدار زباله‌ انسانی جمع شده در یک منطقه است.

به گزارش «انرژی امروز» به نقل از گاردین، این جزیره مرجانی، یکی از دورافتاده‌ترین مکان‌های روی زمین است که حالا آلوده‌ترین مکان دنیا نام گرفته است.

دانشمندان به این نتیجه رسیدند که جزیره هندرسون بیشترین تراکم زباله انسانی را در خود داد و 99.8 درصد این زباله‌ها پلاستیک‌های آلاینده هستند. وجود این مقدار زباله انسانی در یک جزیره بدون سکنه نشان از گسترش بی‌تناسب آلودگی‌های پلاستیکی دریا است.

این تحقیق را دانشگاه تاسمانی و انجمن سلطنتی حفاظت از پرندگان انجام داده‌اند. تقریبا بیش از 68 درصد این زباله‌ها قابل رویت نیستند و در هر متر مربع 4500 قطعه زباله در عمق 10 سانتی‌متری دفن شده است و روزانه 13 هزار قطعه زباله جدید نیز به این جزیره وارد می‌شود.

در این جزیره دانشمندان مشاهده کرده‌‌اند که خرچنگ‌های زیادی در داخل زباله‌هایی چون قوطی‌های پلاستیکی و حتی اسباب بازی‌های پلاستیکی زندگی می‌کنند.

جالب این‌که این جزیره،‌ در سازمان یونسکو در فهرست میراث جهانی ثبت شده است. شاید دلیل ثبت این جزیره در میراث جهانی یونسکو این بوده است که تاکنون هیچ بشری به این جزیره دست نیافته است.

در سه هزار و 700 هکتار این جزیره،‌ تنوع گونه‌های گیاهی و جانوری بسیار قابل توجه است. اما حالا این جزیره مشهور شده است به دورافتاده‌ترین و آلوده‌ترین مکان دنیا که خود این لقب گویای وسعت مشکلی است که جزیره با آن دست و پنجه نرم می‌کند.

17.6 تن پلاستیک در این جزیره فقط به اندازه تولید 1.98 ثانیه پلاستیک در دنیاست. هیچ کشوری بلیط رایگان سفر به این جزیره را صادر نکرده است اما زباله‌هایی از کشورهایی چون آلمان، کانادا و نیوزلند در این جزیره یافت می‌شود.

در اجلاس اقیانوس‌های جهانی در اوایل ماه مارس، اندونزی قول داد تا نزدیک به 1 میلیارد دلار برای کاهش آلودگی پلاستیک اقیانوس‌ها خرج کند و در هشت سال آینده 70 درصد از زباله‌های دریا را کاهش دهد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن