مخالفان سرمایهگذاران پس از برجام را میپرانند
عباس شعری مقدم، معاون سابق وزیر نفت در امور پتروشیمی، در کنفرانس خبری اعضای کمیته راهبری ستاد نفت و انرژی دکتر روحانی بابیان اینکه آنها میگویند چرا از گذشته میگویید، گفت: «توسعه پتروشیمی در دولت هشتم آغاز شد و اگر میبینیم ادامه پیداکرده و در دولتها افتتاحی صورت میگیرد طرحهایی بوده است که قبلاً منابع مالی برای آنها فراهم بوده و دولت آنها را پیگیری میکرده است.»
وی ادامه داد: «در دولت نهم و دهم واقعیت این است که در حدود 500 میلیون دلار توانستند از منابع صندوق توسعه ملی به توسعه پتروشیمی اختصاص دهند. اما در دولت یازدهم نه میلیارد دلار از محل فاینانس چین و از محل صندوق توسعه اختصاص داده شد.»
شعری مقدم با تأکید بر اینکه اگر افتتاحهایی در دولت نهم و دهم انجامشده است نه بهاینعلت است اقدامی در جهت توسعه کرده است، گفت: «اقداماتی بوده که از قبل شکلگرفته بود و در حقیقت افتتاح آن در دولت نهم و دهم بوده است. ما نمیتوانیم گذشته را فراموش کنیم و نگوییم دولت یازدهم چه چیزی را تحویل گرفته است. در دولت نهم و دهم بزرگترین ضربهها به پتروشیمی وارد شد، افراد بهسرعت کنار گذشته شدند، آقای نجابت چرا برکنار شد؟»
وی ادامه داد: «اما مهترین مساله نحوه خصوصیسازی بود. در دولت هشتم صنعت پتروشیمی درواقع باری بر دوش دولت نبود و در دولت هشتم این صنعت در کنار توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی به دولت کمک نیز میکرد، برای مثال فرودگاه ماهشهر توسط پتروشیمی توسعه پیدا کرد، بخشی از جادههای ماهشهر و بندر امام توسط پتروشیمی توسعه پیدا کرد. اما در دولت نهم و دهم سریعاً پتروشیمیها را به کسانی واگذار کردند که از دولت طلبکار بودند. درواقع خصوصیسازی نبود، واگذاری بود، به ازای پولی که از دولت طلبکار بودند، پتروشیمیها را واگذار کردند.»
شعری مقدم بزرگترین تحول در دولت یازدهم را برجام دانسته و گفت: «وقتیکه برجام به نتیجه رسید من مدیر عامل پتروشیمی بودم. بسیاری از سازندگان و شرکتهای اروپایی و حتی آمریکایی ابراز تمایل کرد و من حتی مذاکراتی به آنها داشتم. آنها میخواستند سرمایه گذاریهای کلانی در ایران انجام دهند اما متأسفانه توسط گروهی که با برجام مخالفند، و گروهی که با ملت ایران مخالفند کارهای ایذایی کردند و این کارها موجب فرار سرمایهگذاران شد. درست مانند اینکه کسی دانه بپاشد که پرندهها بنشینند و در همین حین کسی تیر شلیک کند.»