چرنوبیل به نیروگاه خورشیدی تبدیل میشود
دولت اوکراین اعلام کرد قصد دارد محوطه اطراف چرنوبیل، منطقهای که فاجعه بارترین نشت رادیواکتیو در تاریخ بشر در آن رخدادهاست را با نصب صفحات خورشیدی به یک مزرعه خورشیدی تبدیل کند.
اجرای این طرح نه تنها امکان استفاده از زمینی وسیع و غیرقابل سکونت را برای اوکراین فراهم خواهد آورد، بلکه میتواند منبع انرژی ارزانقیمت و پایدار را در اختیار این کشور قرار دهد تا از میزان وابستگی انرژی اوکراین به روسیه بکاهد.
به گفته اوستپ سمراک وزیر محیطزیست اوکراین، محوطه چرنوبیل از کارایی فوقالعادهای برای تولید انرژی تجدیدپذیر برخوردار است، زیرا از خطوط انتقال قدرتمندی برخوردار است.
چرنوبیل که در فاصله 100 کیلومتری از کییف واقع شدهاست، درحدود 30 سال پیش دراثر نشت مواد رادیواکتیو از نیروگاه هستهای چرنوبیل آلوده شده و به سرعت به شهری خالی از سکنه تبدیل شد. اکنون پس از گذشت سالها از این واقعه، زمینهای اطراف چرنوبیل که وسعتی برابر 2 هزار و 600 کیلومتر مربع دارند، همچنان غیرقابل سکونت هستند. اگرچه مطالعهای که در 2015 منتشر شد از احیای حیات وحش در این منطقه خبر داد.
از این رو دولت اوکراین تصمیم گرفته تا با نصب مجموعهای از پنلهای خورشیدی، این منطقه را به نیروگاهی با خروجی برق 4 مگاوات تبدیل کند. یک مگاوات برق برای تامین برق مورد نیاز 750 تا هزار خانه مسکونی کافی است،از این رو 4 مگاوات برق میتواند در اوکراین تغییری بزرگ ایجاد کرده و از وابستگی این کشور به روسیه بکاهد و زمینهساز پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا شود.
اوکراین برای تامین بودجه این پروژه درحال مذاکره با دو شرکت سرمایهگذاری امریکایی و 4 شرکت توسعه انرژی در کانادا است.