زنگنه ساخت داخلی تجهیزات و اشتغال در خوزستان را مدنظر قرار دهد
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت، گاز و پتروشیمی خوزستان گفت: پس از دستور زنگنه برای تشکیل کارگروه ویژه، مهم ترین نیازهای خوزستان مانند اشتغال و همچنین ساخت داخلی تجهیزات مطرح شدند.
علی کرانی در گفتگو با خبرنگار نفت و گاز «انرژی امروز» درباره دستور کارگروه ویژه ای که زنگنه درسفر خود به خوزستان برای حمایت از سازندگان تجهیزات نفت و گاز مطرح کرده بود گفت: التهاب انتخابات اجازه نمی دهد که دستوری که داده شده است سریعا اجرایی شود؛ اگرچه یک روز پس از دستور زنگنه این امر از طریق آقای پرویز سنگین، مدیرکل تامین و تجاری سازی فناوری وزارت نفت اقدام شد.
او در ادامه افزود: پس از آن نیز در تهران نیز نشستی برگزار شد و چارچوب همکاری ها مشخص شد و موارد کلی و مهم مشخص گردید تا در مورد آنها دستورات لازم از سوی زنگنه داده شود.
او در ادامه افزود: نیازهای کلی مانند اشتغال که می توان زمینه های آن را در استان خوزستان فعال کرد و هم نیاز کشور به ساخت تجهیزات که باید این نیازها در داخل تامین شوند، مشخص و تقدیم آقای سنگین شده است؛از طرف دیگر در اهواز نیز کمیته ای در استانداری در حال تشکیل است و نماینده وزارت نفت را نیزدعوت کرده اند که این امر به طور جدی دنبال شود.
او در خصوص اضافه شایستگی کارکنان صنعت نفت که 10 درصد اعلام شد، گفت: تاکنون صحبت هایی شده است اما ابلاغیه ای دریافت نکرده ایم.
منطقه ویژه نفت و گاز در خوزستان مستقر شود
کرانی گفت: در خصوص نیاز صنایع نفت و گاز آنقدر تامین کننندگان بسیاری داریم که باید از آنها استفاده شود، اما طبیعت کار و مباحث بحث اقتصاد مقاومتی ایجاب می کند که در کنار مناطق نفت خیز جنوب، حفاری ها و پتروشیمی ها، واحدهایی تاسیس شود که بتوانند این خدمات را به این شرکت های بزرگ ارائه دهند؛ اگرچه از ابتدای انقلاب تا کنون بخش اعظم نیاز صنعت حفاری به نفت تامین شده است.
او در ادامه تاکید کرد: خوزستان استانیست که به عنوان پایتخت نفتی ایران معرفی شده و 70 شهرک صنعتی دارد؛ بنابراین معتقدم منطقه ویژه نفت و گاز می تواند در استان خوزستان مستقر شود و هرکسی که علاقه مند است در صنعت نفت کار بکند این آمادگی وجود دارد که از طریق سازمان صنایع و معادن و شرکت شهرک ها زمین بگیرد و در زمینه نفت و گاز در استان خوزستان کار بکند.
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت، گاز و پتروشیمی خوزستان در ادامه تصریح کرد: نه اینکه نفت، مشکلات مختلف، آسیب ها، ریزگردها و زیرساخت ها همه در خوزستان باشد اما سفارش ها به مشهد و یا تبریز برود!
او اظهار کرد: چنین چیزی ظلم در حق مردم خوزستان است و باید زمینه سازی ها در حوزه نفتی خوزستان بهتر شود.
تکلیف وزارت نفت با خوزستان مشخص شود
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت، گاز و پتروشیمی خوزستان یادآور شد: چهار شرکت اصلی در خوزستان مستقرند، حداقل بیست کارخانه پتروشیمی، و همچنین صنایع گازی در این استان وجود دارد و حفاری بخش عظیمی از فعالیت ها را تشکیل می دهد.
او با تاکید براینکه «باید یکبار برای همیشه تکلیف وزارت نفت با استان خوزستان مشخص شود» گفت: اگر امکان پذیر بود، شهروندان خوزستانی تمایل داشتند که چهار چرخ بر زیر پتروشیمی های خوزستان بگذارند و آنها را از خوزستان خارج کنند، آن هم به دلیل مشکلات زیست محیطی و مشکلات ریوی و تنفسی بسیاری که برای این استان به وجود می آورد؛ همچنین به دلیل اینکه تریلی ها و نفتکش های بسیاری در این استان تردد می کنند، و بازار داد وستد تصادفات جاده ای در این شهر بالاست.
کرانی در ادامه گفت: دکل های حفاری با منزل مسکونی مردم نهایتا 30 یا 50 متر فاصله دارد؛ یعنی فقط حریم را رعایت کرده اند، اینها همه آسیب هایی است که از بابت وجود نفت به خوزستان و مردم آن وارد می شود.
او اظهار کرد: همانطور که نفت شاخص اقتصادی ما است و درامدهای نفتی بیشترین درامدهای کشور هستند باید توجه بیشتری به این منطقه بشود درحالی که 2،3 درصدی که برای توسعه آن اختصاص داده اند فقط مختص مناطق محروم بوده است.
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت، گاز و پتروشیمی خوزستان تاکید کرد: نفت باید بابت درامدی که دارد هم به اشتغال کمک کند و هم بخشی از نیاز اقتصادی استان را پوشش دهد؛ اینها لازم و ملزوم یکدیگر هستند. ما در کشاورزی ، یا دامپروری ادعایی نداریم، بلکه در نفت و بعد هم در فولاد ادعا داریم.
وارد کردن نیروی مازاد در صنعت نفت، انباشت مشکلات
کرانی درخصوص قول های وزیرنفت برای جذب 2500 نیرو در وزارت نفت گفت: به نظر من شاید بیشتر جنبه انتخاباتی داشته باشد هر کدام یک وعده هایی دادند، زنگنه وعده استخدام داد، برخی کاندیدا وعده داده اند که فقر را از بین میبرند، کارون را پر آب می کنند و… اینها عمدتا وعده های انتخاباتی است.
او در ادامه افزود: اگر واقعیت را بگوییم شاید 20 تا 30 درصد آن وعده ها در واقعیت عملی شوند و 70 درصد آن می تواند وعده انتخاباتی باشد.
اگر فقط نیروی مازاد به صنعت نفت بریزیم، مشکل روی مشکل خواهد بود، باید بر روی توانمندسازی نیروها کار کرد همچنانکه برنامه هم دارند و باید نگاه ویژه ای به این موضوع داشته باشد.
او در ادامه افزود: مدت زیادی است که بحث اشتغال مطرح هست و چندین بار آزمون گرفته شده اما یا بودجه اجازه نداده یا اینکه شرایط استخدام مهیا نبوده است اما هر چه زودتر باید تکلیف کسانی که در آزمون ها شرکت کرده اند مشخص شود.