معرفی تیم‌های برتر نخستین دوره مسابقات مهندسی نفت

اختتامیه اولین مسابقه دانشجویی مهندسی نفت ایران با محوریت سیال حفاری عصر روز گذشته با حضور مدیریت اکتشاف و سرپرست مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت در دانشگاه امیر کبیر برگزار شد و تیم های برگزیده اول تا سوم این سری از مسابقات جوایز خود را دریافت کردند.

به گزارش خبرنگار دانش و فناوری «انرژی امروز»، دکتر عامری، عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر و دبیر اجرایی اولین دوره مسابقات دانشجویی مهندسی نفت، در این مراسم ضمن تبریک به مناسبت هفته پژوهش و فناوری با تاکید بر اهمیت نقش دانشجوها در توسعه فناوری گفت: یکی از مقدماتی ترین اقدامات برای نهادینه کردن پژوهش در کشور، اهمیت دادن به قشر دانشجو در کشور است.

دبیر اجرایی اولین مسابقه مهندسی نفت «IranPetroMatch»، موضوع سبک سازی سیال حفاری را یکی از سه موضوع چالش برانگیز کشور معرفی کرد و گفت: برخلاف آزمون های تئوری کلاس درس، در این مسابقه سعی شد که یکی از معضلات و مشکلات صنعت برطرف شود؛ اهمیت سبک سازی گل در مخازن بالغ و تخلیه شده به خصوص در کاهش هرزروی گل بسیار اهمیت دارد.

وی ادامه داد: ساخت و توسعه گل سبک با کمترین تجهیزات و امکانات حتی با وسایل ساده ای مانند شیشه نوشابه امکانپذیر بود؛ ولی با این وجود در تمام طول مسابقه سعی کردیم تا تجهیزات و امکانات مورد نیاز را در اختیار شرکت کنندگان قرار دهیم.

دکتر عامری ابراز امیدواری کرد که با تلاش و حمایت صنعت، این مسابقه در آینده نزدیک در بخش مهندسی مخزن ادامه یابد.

دکتر نصیری، دبیر علمی مسابقه نیز با تاکید بر اهمیت موضوع سبک سازی سیال حفاری گفت: مبنای کاری ما در برگزاری مسابقه تشکیل تیم هایی متشکل از دانشجوها و افراد صنعتی بود تا خلاء های آموزشی موجود در این بخش به خوبی پوشش داده شود.

وی در ادامه رسیدن به وزن 55 PCF، پایداری حداقل سه روز و استفاده از مواد در دسترس و دوستدار محیط زیست را مبنای داوری برای سیال ابداعی عنوان کرد.

26 تیم در قالب افراد صنعتی و دانشجو با حمایت پژوهشگاه صنعت نفت، شرکت امی آی و شرکت سیال حفاری پارس، در این مسابقه شرکت کردند که در انتها سه تیم نخست برگزیده این مسابقه معرفی و جوایز خود را دریافت کردند.

تیم کارا متشکل از عبدالصمد رحمتی از شرکت ملی نفت و علی میرزاعلیان و علیرضا سلیمانیان از دانشگاه صنعتی شریف؛ تیم لایسکرین متشکل مجید قلازاده و حبیبه شیخ رستمی از پژوهشگاه صنعت نفت و میثم بهرامی از دانشگاه امیر کبیر رتبه دوم؛ و تیم گرایسلم متشکل از محسن طالب کیخواه، و محمد لوران اصفهانی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و فرزانه طالب کیخواه از دانشگاه شریف رتبه سوم؛ مقام های اول تا سوم این مسابقات را بدست آوردند.

محسن طالب کیخواه، یکی از اعضای تیم گرایسلم، تنها تیم برگزیده تماما دانشجویی در این سری از مسابقات گفت: خوشبختانه این مسابقات، عرصه لازم برای به رخ کشیدن توانایی های دانشجویان به صنعت گران را فراهم کرد و ما نیز توانستیم به عنوان تیم تماما دانشجویی از پس این ماموریت به خوبی برآییم.

وی درباره ابداع خود توضیح داد: ما برای این مسابقه طی 3 هفته، 31 نمونه را مورد آزمایش قرار دادیم و توانستیم مقدار بهینه مواد مورد استفاده برای سبک سازی گل را بیابیم.

طالب کیخواه افزود: افزایه های مورد استفاده برای تولید گل موردنظر شامل نوعی بیوپلیمر کاملا طبیعی به منظور افزایش ویسکوزیته و افزایه دوم نیز نوعی شربتی دارویی است که با ترکیب این دو توانستیم گلی با چگالی 33 PCF بسازیم که بعد از کاهش 100 سی سی از حجم آن در روز نخست، برای هفته ها و حتی ماه ها قابلیت پایدار ماندن را دارد.

وی در انتها تصریح کرد: تمام امکانات مورد استفاده برای ساخت این گل از داخل دانشگاه تامین شد و ما از هیچ کمکی از شرکت های دیگر دریافت نکردیم.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن