آغاز انتقال تکنولوژی توتال به ایران

سرپرست مدیریت فناوری و پژوهش شرکت ملی نفت ایران با رد توقف همکاری ایران با توتال، از آغاز انتقال فناوری این شرکت به پنج بخش مختلف در صنعت نفت ایران خبر داد.

به گزارش خبرنگار دانش و فناوری «انرژی امروز»، ابراهیم طالقانی در مراسم اختتامیه اولین مسابقه مهندسی نفت ایران «IranPetroMatch» مسابقات دانشجویی و علمی را زمینه ساز توسعه فناوری عنوان کرد و گفت: نوآوری هایی بزرگ در صنعت مثل ابداع سیال سبک حفاری می تواند با کمترین تجهیزات و امکانات از درون خانه ها شروع شده و به مراتب بالاتر مثل شرکت های دانش بنیان و توسعه دهنده فناوری و پژوهشگاه ها کشیده و در نهایت به درون صنعت تزریق شود.

وی با ذکر خاطره ای از دکتر حسابی و باور ایشان به پژوهش ادامه داد: کسانی که در طول زندگی پیشرفت کردند کسانی هستند که پژوهش، دانشجو و صنعت را باور کردند.

سرپرست مدیریت فناوری و پژوهش شرکت ملی نفت ابراز امیدواری کرد که این اتفاقات و دست آوردها در سالیان آتی ادامه یابد و فناوری های جدید بتوانند در صنعت درآمدزایی کنند.

وی با اشاره به درآمدزایی میلیاردی شرکت های دانش بنیان در کشورهای بزرگ صنعتی گفت: متاسفانه در کشور ایران شرکت های دانش بنیان درآمدزایی و فعالیت های زیادی ندارند و یک ضعف بزرگ در صنعت و شاخه پژوهش و فناوری در ایران به شمار می رود.

سرپرست مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت، شرکت های دانش بنیان و توسعه فناور را عضوی حیاتی برای توسعه و صنعتی شدن دستاورهای پژوهشی دانست و گفت: تا زمانی که رابط هایی مثل شرکت های دانش بنیان و شرکت های توسعه فناور بین دانشگاه و صنعت قرار نگیرند، چرخ دنده های این نهاد همیشه هرز خواهد چرخید و دست آوردهای مهمی بدست نخواهد آمد.

اهمیت تجاری شدن دست آوردهای پژوهشی

طالقانی در ادامه با تاکید بر اهمیت تجاری شدن دست آوردهای پژوهشی در حوزه دانشگاه گفت: شرکت ملی نفت همواره در تلاش برای توسعه ساختاری در جهت بهبود فرایند تجاری شدن این دست آوردها بوده است و راه خود را ادامه خواهد داد.

او در ادامه به نقش مقررات در توسعه و پیشرفت دست آوردهای پژوهشی اشاره کرد و گفت: علاوه بر نقش پژوهشگر و حمایت های مالی و تجهیزاتی، قوانین و مقررات موجود در این زمینه نیز باید هم جهت با این دو حرکت کنند.

طالقانی در ادامه افزود: در شرکت های بزرگ نفتی دنیا، به ازای تولید هر بشکه نفت، 60 سنت برای فرایندهای R&amp.D هزینه می کنند و برای توانمند شدن در حوزه های نفتی، توجه به این هزینه ها امری بسیار ضروری است.

اینکه مى گویند همکارى بین توتال با صنعت نفت متوقف شده، حرف درستى نیست

سرپرست مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی درباره سوالی مبنی بر نحوه انتقال دانش و فناوری در تفاهمنامه های همکاری با شرکت ها و موسسات خارجی و میزان اجرایی شدنشان تا به امروز در گفتگو با خبرنگار «انرژی امروز» گفت: از بین گفت و گوهای انجام شده با شرکت های خارجی تنها یک تفاهمنامه همکارى و آن هم با شرکت توتال به امضا رسیده است.

او در ادامه افزود: اینکه مى گویند همکارى بین توتال با صنعت نفت متوقف شده است، حرف درستى نیست؛ تفاهم نامه همکارى در زمینه توسعه فناورى با این شرکت به عنوان انتقال دهنده فناورى بین ۵ گیرنده تکنولوژى در داخل شامل مشاوران، شرکت هاى اجرایى، سازندگان داخلی، خود شرکت ملى و دانشگاه ها و مراکز پژوهشى امضا شده و در حال اجرایی شدن است.

طالقانی نحوه انتقال فناورى و دانش را فرایندهای جوینت ریسرچ، برگزارى دوره های علمی و مدیریتی به منظور انتقال دانش روز و انتقال تجهیزات پژوهشى و آزمایشگاهى عنوان کرد.

ابراهیم طالقانی اظهار کرد: برای بحث ازدیاد برداشت با دانشگاه‌های مختلفی مذاکره و 20 میدان مشخص شده است. در این زمینه با 9 دانشگاه قرارداد بسته شده و بیش از یکسال است که کار خود را آغاز کرده‌اند.

انتقال فناوری یکی از ارکان IPC است

وی افزود: در این زمینه نوآوری‌های خوبی صورت گرفته است اما به این نوآوری‌ها بسنده نکرده‌ایم و در قراردادهای IPC که انتقال فناوری یکی از ارکان آن است، به دنبال ورود فناوری به درون دانشگاه و مراکز علمی هستیم.

او  در ادامه با تاکید بر اهمیت انتقال دانش و فناوری در مخازن گاز میعانی گفت: ما در زمینه توسعه مخازن گاز میعانى پارس جنوبى هم اکنون کمبود دستگاه و لوازم آزمایشگاهى داریم و یکی از مفاد اصلی همکاری ما توتال انتقال دانش و تجهیزات لازم در این بخش به شمار می رود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن