انتقال روزانه 450 هزار بشکه نفت خام در خوزستان

مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه خوزستان گفت: خط لوله سراسری اهواز- ری روزانه 450 هزار بشکه نفت خام را به کمک توربو پمپ‌ها به پالایشگاه‎ها انتقال می دهد.

به گزارش خبرنگار نفت و گاز «انرژی امروز»، حمیدرضا کیهان پور، در نشستی خبری در جمع خبرنگاران گفت: زیرساخت‌های شرکت خطوط لوله و مخابرات از تجهیزات و توانمندی‌های داخلی بهره مند می‌شود و برای تعمیرات اساسی دستگاه‌ها از همکاران منطقه و پیمانکاران بومی و شرکت‌های داخلی استفاده می‌کند و تلاش می کنیم به‎طور کامل از قطعات داخلی استفاده شود.

انتقال روزانه 450 هزار بشکه نفت خام در خوزستان

کیهان پور با اشاره به اینکه «شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه خوزستان یکی از 12 منطقه‎ای به شمار می آید که در گستره وسیع استان خوزستان فعالیت می‎کند»، افزود: این منطقه شامل 16 مرکز انتقال نفت، دو تاسیسات انتهایی در 11 مکان جغرافیایی مختلف است.

او در ادامه افزود: تامین خوراک پالایشگاه‌های کرمانشاه، اراک، تهران و تبریز از طریق خط لوله 30 اینچ سراسری اهواز- ری یکی از وظایف مهم این منطقه است، این خط لوله از مرکز انتقال نفت شهید چمران اهواز منشا می‌گیرد و از طریق مرکز انتقال شهید زنگنه سبزاب استان خوزستان خارج می‌شود، و از طریق مناطق لرستان و مرکزی و سرانجام ری و منطقه شمالغرب، زنجان و تبریز به پالایشگاه تبریز می‌رسد.

کیهان پور با بیان اینکه «خط لوله سراسری اهواز- ری روزانه 450 هزار بشکه نفت خام را به کمک توربو پمپ‌ها انتقال می‎دهد» گفت: نفت خام مخلوط تولیدی شرکت مناطق نفتخیز جنوب اهواز و نفت خام تولیدی شرکت نفت مناطق مرکزی در اطراف شهرستان دزفول با این خط لوله به پالایشگاه‎ها انتقال داده می‎شود، یک پنجم این مقدار نفت ازسوی شرکت نفت مناطق مرکزی و بقیه توسط شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تامین می‌شود.

او افزود: اگرچه ظرفیت حمل ما تا 600 هزار بشکه در روز  است، اما ظرفیت اسمی ما بالغ بر یک میلیون بشکه در روز است.

مدیر خطوط لوله و مخابرات منطقه خوزستان ادامه داد: در زمینه انتقال فرآورده‎های نفتی نیز حدود همین مقدار با خطوط لوله مختلف، فرآورده‌های نفتی پالایشگاه آبادان و برخی مجتمع‎های پتروشیمی ماهشهر به نقاط مختلف انتقال داده می‎شود؛ همچنین خطوط لوله منطقه خوزستان از قطر 6 اینچ تا 30 اینچ با طول هزار و 250 کیلومتر وظیفه حمل نفت خام و فرآورده‎های نفتی را دارند.

ماموریت های جدید در برنامه شرکت خطوط لوله و مخابرات خوزستان

 کیهان پور از افزایش دو ماموریت جدید در یک تا دو سال اخیر به وظایف این شرکت خبر داد و گفت: بخشی از میعانات گازی تولیدی در میدان گازی پارس جنوبی توسط این منطقه جابه­جا می‌شود.

به گفته کیهانپور، همه محموله‎های میعانات گازی در سال‌های گذشته صادر می شد اما به تازگی بخشی از آن نیز از طریق شهرستان ماهشهر و تلمبه خانه موجود برای اختلاط با نفت خام به پالایشگاه آبادان ارسال می شود؛ همچنین طبق برنامه‌ریزی های انجام شده در سال 95، نفتای تولیدی هم به شکل بچ و محموله از سوی این منطقه به پتروشیمی های اراک و تبریز منتقل شد.

کیهان پور با اشاره به تامین خطوط ارتباطی این شرکت به وسیله 408 کیلومتر شبکه فیبر نوری شامل سامانه‎های مختلف مخابراتی گفت: تامین خطوط ارتباطی دیگر شرکت‌های صنعت نفت از جمله شرکت ملی مناطق نفتحیز جنوب امیدیه، نفت و گاز غرب، بیمارستان‌های نفت، پالایشگاه‌ها، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی بر عهده مخابرات این شرکت است.

خوزستان هیچ خط روزمینی ندارد

مدیر خطوط لوله و مخابرات استان خوزستان گفت: حریم شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران به دلیل شرح وظایفی که دارد، با بقیه بخش‎های صنعت نفت متفاوت است؛ زیرا فنسی دارد به اندازه فنس ایران اسلامی و همسایگان آن مجموعه هموطنان کشور هستند.

کیهان‌پور با بیان این‌که بسیاری از بخش‌های طبیعی و غیر طبیعی در حریم‎های ما قرار دارد، گفت: در کشور توسعه منابع زیرساختی، رشد جمعیت اتفاق می‌افتد، اما خطوط لوله درهمان مسیر همیشگی قرار دارد؛ البته شرکت خطوط لوله و مخابران در سال‌های گذشته عملیات تبدیل خطوط لوله رو زمینی به زیرزمینی در حدفاصل آبادان تا ماهشهر را به طور کامل انجام داده است.

او اظهار کرد: هم اکنون در منطقه خوزستان هیچ خط روزمینی وجود ندارد،درواقع هیچ مزاحمتی برای همسایگانمان نداریم، اما از آنجا که مردم و همسایگان ما زندگی خود را دارند معمولا حریم خطوط را رعایت نمی کنند.

کیهان پور اظهارکرد: در قوانین ما هم به اندازه ای که درباره خطوط لوله گاز تاکید شده، برای خطوط لوله نفت تاکید نشده و ضمانت اجرای آن بسیار پایین است.

توجه به مسئولیت‌های اجتماعی در خطوط لوله و مخابرات خوزستان

کیهان پوربا اشاره به اینکه تلاش ما حفظ محیط زیست اطراف که شامل همه آب‌های تحت الارضی و سطح الارضی، خاک، گازهایی متصاعد شده از توربو پمپ‌هاس گفت: همسایگان ما می توانند از امکانات داخلی شرکت نظیر جاده هایی که برای تردد در مسیر خطوط لوله طراحی و اجرا شده اند، نیز استفاده کنند.

به گفته مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه خوزستان، در مسیر خطوط لوله جاده‌های دسترسی را تعریف و اجرا کردیم که وظیفه اصلی آن تامین و نگهداری خطوط بوده اما در سال‎های اخیر کشاورزان و بقیه هم استفاده می کنند؛ همچنین در مدارسی که در همسایگی ما هستند با هدف شناساندن خطوط لوله، امکاناتی را در اختیارشان قرار می دهیم.

همکاری ایران و عراق برای انتقال نفت و فرآورده های نفتی

این مقام مسئول با بیان اینکه «این شرکت خطوط در سال‌های اخیر عملیات پیگرانی هوشمند را به طور مستمر انجام داده است» گفت: شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه خوزستان در سال 95 توانست 316 کیلومتر از خطوط لوله استان خوزستان را پیگرانی هوشمند کند، که شامل پیگرانی خط لوله 10 اینچ به طول 62 کیلومتر حدفاصل سبزاب بیدرویه، خط لوله 16 اینچ 118 کیلومتر حدفاصل نظامیه تا سبزاب در شهرستان اندیمشک، خط لوله12 اینچ به طول 136 کیلومتر حدفاصل ابادان تا نظامیه در سال 95 می شود.

او تاکید کرد: نتایج این پیگرانی ها در دسترس قرار گرفته وعملیات تعمیری و ترمیمی خطوط لوله بر اساس همین پیگرانی‌ها در حال انجام است که در همین زمینه از خدمات شرکت‌های داخلی و خارجی بهره مند هستیم.

مدیر خطوط لوله و مخابرات نفت خوزستان در پایان خبر داد: پیشنهادهایی برای انتقال نفت و فرآورده های نفتی در برنامه های کاری ایران و عراق وجود دارد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن