مدیران آب تصور کاریکاتوری دارند توسل مدیران آب به تعرفه

اولین همایش ملی مدیریت مصرف و هدررفت آب صبح امروز آغاز به کار کرد؛ همایشی که می‌توان گفت شرایط محل برگزاری، غیبت مدیران ارشد آب و سطح برخی سخنرانی‌ها نشان‌دهنده اولین بودن این تجربه بود. نکته حائز اهمیت این است که پس از سال‌ها مواجهه با چالش کم‌آبی و نامناسب بودن الگوی مصرف، بالاخره اولین همایش در این زمینه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار نیروی «انرژی امروز»، محمد فاضلی، مشاور عالی برنامه‌ریزی وزیر نیرو در پنا تخصصی مدیریت مصرف در این همایش، درمورد نقش مردم در کاهش مصرف آب گفت: همواره صحبت از کاهش و کنترل هدررفتن آب از طریق دانش اجتماعی مطرح است؛ باید در این حوزه از دانش انباشته اجتماعی استفاده کنیم.

فاضلی با تاکید بر اینکه ما تصور غلطی از نسبت دانش اجتماعی و مدیریت تقاضا آب داریم، گفت: بخش مدیریت آب تصور کاریکاتوری دارد و می‌خواهد با تیزر و ترساندن مردم، جامعه را به کاهش مصرف وا دارد.

وی یادآور شد: ذهنیت‌های آب‌بران و سایر ذینفعان درباره آب را دقیق نمی‌شناسیم و تحلیل نکرده‌ایم. آب‌بران نیز نسبت به یکدیگر شناخت دقیقی ندارند. روابط بین ذینفعان باید تنظیم شود.  تقسیم قدرت میان ذینفعان و سهم هر کس درباره آب را باید درنظر گرفت.

مشاور عالی وزیر نیرو اظهار کرد: روابط قدرت نابرابر را نمیتوان در سیستم سیاسی و تاثیر آن را بر آب دید. تحلیل اقتصاد سیاسی لازم است صورت گیرد. پیش از این یکی از مدیران گفته بود که یک درصد کاهش تلفات به معنی ۱۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری است، ما این سرمایه را داشتیم اما پیمانکاران ترجیح می‌دهند این پول را صرف انتقال آب و … کنند.‌

توجه شرکت آب و فاضلاب به مدیریت فشار برای کاهش مصرف

سید زاده، مدیر دفتر مدیریت مصرف خدمات مشترکین و کاهش هدر رفت آب شرکت آب و فاضلاب کشور نیز در این پنل، گفت: باید به سمت بومی سازی تکنولوژی و عرضه لوازم کم مصرف در بازار برویم.  یکی از اقدامات برای مدیریت مصرف، مدیریت فشار در شبکه های توزیع است.  بازچرخانی آب نیز یکی از دیگر اقدامات شاخص است.

سه اقدام همزمان برای مدیریت مصرف باید صورت گیرد

صادق یونسلو سرپرست دفتر مدیریت مصرف و مطالعات کاهش آب بدون درآمد نیز در این نشست اظهار کرد: در حوزه مدیریت مصرف باید سه اقدام را همزمان انجام داد، سه اقدام در حوزه تکنیکال و ابزار، فرهنگ سازی و اصلاح تعرفه باید هم‌راستا صورت گیرند.

وی تصریح کرد: به دلیل نیاز به سرمایه بالا برای تعویض شیرآلات، باید به سراغ ابزار کاهنده مصرف برویم. شیر الکترونیکی تنها شش درصد میزان مصرف را تحت تاثیر قرار می‌دهد اما با نصب ابزار کاهنده میتوان تا 80 درصد مصرف را کنترل کرد. 

وظیفه رگولاتوری به اشتباه برعهده تامین‌کننده گذارده شده است

علی چاوشیان، مدیر مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری یونسکو نیز در ادامه پنل اظهار کرد: متاسفانه رگولاتور در بخش آب ایران نداریم.  ما وظیفه‌ رگولاتور را بر عهده تامین کننده آب گذاشته ایم. به عنوان مثال در همین تهران آمار برداشت آب توسط شهرداری، متفاوت اعلام میشود. ما ۹ میلیون بی‌سواد مطلق در کشور داریم.  ۱۱ میلیون نفر کم‌سواد هستند که در مجموع تعداد بیسوادها و کم سوادها ۲۰ میلیون نفر است که اکثرا در  بخش کشاورزی فعال هستند و پیام‌های مکتوب لزوم کوتاهش مصرف آب را دریافت نمی‌کنند. 

مدیر جسور می‌خواهیم

کرمی، نماینده سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران نیز گفت: نباید فراموش کنیم در نهایت مدیریت مصرف به نقطه مبداء برمی‌گردد. قانون نظام مهندسی ساختمان تاکید دارد که در ساختمان مدیریت مصرف صورت گیرد.  در گذشته در سال ۸۶ با وزارت نیرو تفاهم نامه ای در راستای مدیریت مصرف داشتیم. ما مدیران جسوری می‌خواهیم که نظارت داشته باشند.  در دوران فعالیت آقای بیطرف با شرکت آبفای استان تهران، تفاهم نامه‌ای برای رعایت استاندارد مدیریت مصرف در داخل ساختمان‌ها امضا کردیم.  حدود ۸۰۰۰ کار ارجاع شد.  بیش از شش میلیون متر مربع کار نظارتی انجام شده است. این درحالی است که شهرداری تمکین نمی‌کند و وزارت نیرو متوسل به تعرفه‌ها شده است.  ما هم می‌توانستیم بگوییم تقصیر ما نیست و دیگری باید کارش را انجام دهد. 

وی درمورد الزامات قانونی برای مدیریت مصرف نیز گفت: فکر نمیکنم انجمن آب در سایر کشورها مانند ما دارای این همه مهندس و قانون باشد.  ما به اندازه کافی قانون داریم.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن