استرالیا با معدن زغال‌سنگ در مقابل دنیا ایستاده است!

آکسفام با انتقاد شدید از رخوت در سیاست‌های اقلیمی استرالیا، از این کشور خواست تا معادن جدید زغال سنگ را افتتاح نکند و به اعطای یارانه‌های عمومی به این معادن پایان دهد.

به گزارش «انرژی امروز» آکسفام در گزارش جدید خود اعلام کرده است که بهره‌برداری از معادن جدید زغال سنگ، باعث گسترش فقر خواهد شد و از مقامات استرالیایی خواست که تعهد دهند معادن جدید دیگری را بهره‌برداری نخواهند کرد و به اعطای یارانه به معادن جدید خاتمه خواهند داد.

 این هشدار در پی اقدام دولت فدرال و دولت ایالت کوینلند برای بهره‌برداری از معدن زغال سنگ Adani صادر شده است.

حمایت دولت از این معدن که بزرگ‌ترین معدن زغال سنگ در استرالیاست باعث شده است که اعتراضات بسیاری از سوی طرفداران محیط زیست، وکلا،‌ موسسات اجتماعی و گروه‌های حقوق بشری شکل بگیرد.

در گزارش آکسفام که با نام «معادل زغال سنگ بیشتر، ‌معادل فقر بیشتر است» آمده است که اثرات منفی نیروگاه‌های زغال سنگ سوز بر اقلیم به طور نامتناسبی بر فقرا تاثیر بیشتری دارد و این تاثیر به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه که از شبکه‌های انرژی مناسبی برخوردار نیستند بیشتر خواهد بود واز طرفی زغال سنگ باعث رسیدن برق به این مردم نخواهد شد.

در این گزارش آمده است «انرژی‌های تجدیدپذیر بهترین گزینه برای رساندن برق به آن‌هایی است که در حال حاضر ازآن محروم هستند. هزینه واقعی احتراق زغال سنگ باعث بیشتر شدن شدت فقر می‌شود، از طرفی آلودگی حاصل از زغال سنگ باعث تاثیر بر تغییرات اقلیم، افزایش فجایع انسانی، ‌افزایش گرسنگی و مرگ و میر حاصل از آلودگی می‌شود».

آکسفام از شهرهایی در کشورهایی با جمعیت‌های بسیار زیاد چون چین و هندوستان مثال می‌آورد که ساخت نیروگاه‌های جدید زغال سنگ سوز را به دلیل استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر کنار گذاشته یا به حالت تعلیق درآورده‌اند.

کشور چین توانسته است بیش از 100 نیروگاه زغال سنگ‌سوز طراحی شده یا در مراحل ساخت را به حالت تعلیق درآورد و به جای آن 493 میلیون دلار برای انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری کند.  

در هندوستان نیز پیش‌نویس برنامه کاری ده ساله انرژی که در ماه دسامبر منتشر شده بود اعلام کرده است که تا سال 2027، 57 درصد کل ظرفیت الکتریسیته کشور از منابع غیرفسیلی تامین خواهد شد، ‌در حالی که در موافقتامه تغییرات اقلیم پاریس این رقم تا سال 2030 حدود 40 درصد اعلام شده بود.

کشورهای چین و هندوستان از برق هسته‌ای نیز بهره‌ می‌برند.

از این رو گزارش آکسفام از دولت استرالیا می‌خواهد تا معادن جدید زغال سنگ این کشور را کنار گذارد و از پرداخت یارانه به این معادن بپرهیزد. اما مقامات استرالیایی بر این تاکید دارند که این معدن زغال سنگ، باعث توسعه و پیشرفت این کشور و ایالت کوینلند خواهد شد.

براساس اعلام آکسفام، سیاست‌ کنونی استرالیا در تقابل با عزم جهانی برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر است و تلاش‌های جهانی برای حفاظت از اجتماعات در مقابل تغییرات اقلیم، فرصت‌های جدید شغلی و موفقیت در انرژی‌های تجدیدپذیر و اهداف جهانی برای ایجاد امنیت و دسترسی انرژی و از بین بردن فقر را نادیده گرفته است.

بر همین اساس، سیاست‌های این کشور در چند سال گذشته باعث توقف بسیاری از طرح‌های انرژی‌های تجدیدپذیر شده است.

در این گزارش آمده است، آلودگی کربن استرالیا در حال افزایش است، در مقابل صخره‌های مرجانی به مخاطره افتاده‌اند و فجایع آب و هوایی بیشتر شده است، ‌این‌ها همه ناشی از بیش از یک دهه معلق گذاشتن سیاست‌های اقلیمی در این کشور است.  

دور بعدی مذاکرات اقلیم در ماه نوامبر در بُن برگزار خواهد شد اما اجلاس COP23 با ریاست کشور فیجی برگزار می‌شود. کشور فیجی اعلام کرده است نگرانی‌ها و آسیب‌پذیری‌های کشورهای پاسفیک را در این مذاکرات به بحث خواهد گذاشت.

منطقه پاسفیک، به عنوان منطقه‌ای که کمترین سرانه تولید انتشارات را در دنیا دارد، بیشتر از تغییرات اقلیم آسیب می‌بیند. کشورهای حوزه پاسفیک، که بیشتر مجمع‌الجزایر هستند،‌ در معرض گردبادها و طوفان‌ها و امواج بلند هستند که شدت و بازگشت آن‌ها در حال افزایش است، در حالی که زمین‌های قابل کشت در حال از بین رفتن هستند و در بسیاری از جزایر سطح آب دریا در حال بالا آمدن است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن