روش جدید جذب سالانه یک میلیارد تن دی‌اکسیدکربن

با استفاده از آب دریا و قراضه‌های فلزاتی همچون آلومینیوم که به دور انداخته می‌شوند می‌توان دی اکسید هوا را جذب و ترسیب کرد.

مردم در حال درک این موضوع هستند که کاهش انتشار دی اکسید کربن در اتمسفر، سیاره را از گرم شدن بیش از حد نجات نخواهد داد. لازم است در واقع اکثر دی اکسید کربن را که در حال حاضر در اتمسفر وجود دارد به طریقی حذف کنیم تا دمای میانگین جهان از 2 درجه سلسیوس که بیشتر دانشمندان جو زمین، این میزان را بحرانی اعلام کرده‌اند، عبور نکند.

امروزه طرح‌های ترسیب کربن، از روش‌های عجیب و غریب گرفته تا روش‌های ممکن، سرتیتر خبرها را تشکیل می دهند.

در حال حاضر محققان دانشگاه یورک در انگلستان، یک ایده را مطرح کرده‌اند که می‌توان تقریبا یک میلیارد تن دی اکسید کربن در سال را با هزینه نسبتا کم از هوا جذب کرده و تبدیل به Dawsonite معدنی کرد.

این ماده به طور شیمیایی به عنوان هیدروکسید کربنات آلومینیوم سدیم یا NaAlCO3(OH)2 شناخته می‌شود. متاسفانه، داوسونیت هیچ کاربرد عملی شناخته شده‌ای ندارد. با این حال نباید آنقدر بدبینانه به قضیه نگاه کرد.

در این پژوهش که در مجله ChemSusChem منتشر شده است، ابتدا محققین یک رآکتور آلومینیومی را با آب دریای شمال پر کردند و سپس قطعه‌های فویل آلومینیومی را اضافه کردند. سپس برق تولید شده از طریق پنل‌های خورشیدی از داخل مخلوط عبور داده می‌شود و در نهایت داوسونیت تولید می‌شود.

طبق نظر Science Daily، دیگر برنامه‌های معدنی سازی کربن به گاز هیدروژن تحت فشار وابسته است، اما در این پروژه نیاز به هیدروژن وجود ندارد، که هزینه آن را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. در عوض، در این پروژه گاز هیدروژن یک محصول جانبی است که می‌تواند برای استفاده‌های صنعتی فروخته شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن