انقلاب اقتصادی سعودی‌ها پس از دیدار ترامپ

نسیم بنایی، خبرنگار بین‌الملل «انرژی امروز»

مردی جنجالی از ینگه‌دنیا به خاورمیانه پرآشوب آمده و از میان تمام کشورها، عربستان سعودی را به عنوان مقصد خود انتخاب کرده و با این کار جنجال‌های دیگری آفریده‌است. دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری ایالات متحده امریکا در اولین سفری خارجی خود، کشور سعودی‌ها را به عنوان مقصد خود انتخاب کرد و با این کار جنجال‌های زیادی را به پا کرد. در این بین، بازار انرژی از جنجال‌های آقای جنجالی در امان نماند.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل «انرژی امروز»، تحلیل‌گر رویترز بعد از دیدار ترامپ با سعودی‌ها نوشت: «شرکت‌های امریکایی و سعودی قراردادهایی به ارزش ده‌ها میلیارد دلار به امضا رساندند. این قراردادها در حالی به امضا رسید که مقامات سعودی در ریاض به دنبال تنوع‌بخشی به اقتصاد خود هستند و سعی دارند اقتصاد خود را از وابستگی به نفت نجات بدهند.»

گزارش‌ها نشان می‌دهد شرکت نفت ملی سعودی که آرامکو نام دارد توافقی به ارزش 50میلیارد دلار با شرکت‌های امریکایی به امضا رسانده‌است. به گفته خالد الفلیح وزیر انرژی سعودی، قراردادهای همه شرکت‌ها ارزشی بیش از 200میلیارد دلار داشت. اکثر این قراردادها به گونه‌ای طراحی شده که به تولید کالاهایی کمک می‌کند که پیش‌تر عربستان سعودی ناگزیر به وارد کردن آن‌ها بوده‌است.

بر اساس گزارش سی‌ان‌بی‌سی، برخی از این قراردادها، از پیش آماده و حتی اعلام شده‌بود و در این دیدار صرفا جنبه به نمایش گذاشتن را داشت. اما همه این قراردادها به خوبی نشان می‌دادند که سعودی‌ها به دنبال کاهش اتکای خود به صادرات نفت هستند.

کاهش قیمت نفت در این چند وقت اخیر، سعودی‌ها را به تکاپو انداخته؛ آن‌ها با کمبود بودجه شدید مواجه شده‌اند و به همین خاطر سعی دارند بودجه مورد نیاز خود را از راه‌های دیگری تامین کنند تا قیمت نفت دیگر آن‌ها را متاثر نکند.

خالد الفلیح گفته: «ما می‌خواهیم شرکت‌ها امریکایی به شرکت‌های سعودی مانند سکویی برای صادرات به دیگر بازارها فکر کنند.» ریاض پیش‌تر نیز چندین بار در این زمینه فراخوان داده‌بود و شرکت‌های داخلی را برای این قراردادها آماده کرده‌بود.

حیات عربستان هنوز وابسته به نفت است

اما بر اساس گزارش سی‌ان‌ان‌مانی، هرچند سعودی‌ها و امریکایی‌ها با یکدیگر همکاری می‌کنند و دیدار ترامپ نیز این فرصت را برای همکاری‌های بیشتر فراهم کرده، باز هم مشکلات سعودی‌ها ریشه‌دارتر از این حرف‌هاست.

بر اساس تحلیل سی‌ان‌ان‌مانی، سعودی‌ها همچنان در رقابت با شرکت‌های نفتی امریکایی هستند. عرصه نفت هنوز برای آن‌ها یک میدان جنگ است. هرچند سعودی‌ها به زندگی بعد از نفت فکر می‌کنند اما هنوز هم به آن وابسته هستند.

به گزارش سی‌ان‌بی‌سی، دیدار ترامپ با سعودی‌ها، باعث اطمینان به سرمایه‌گذاران سعودی شد. آن‌ها اکنون نسبت به آینده کسب‌وکار در کشور خودشان اطمینان بیشتری دارند. هرچه نگرانی‌ها در مورد نفت بیشتر می‌شد، سرمایه‌گذاران بیشتر به دنبال فرصت‌هایی در سایر بخش‌ها بودند، این دیدار ترامپ، فرصت را فراهم کرد تا تمرکز از روی نفت برداشته‌شود.

در واقع سعودی‌ها با دیدار ترامپ به دنبال تحولی اساسی در اقتصاد خود بودند و با قراردادهایی که در این دیدار بسته‌شد، تصور می‌کنند که به این خواسته خود دست یافته‌اند. حال باید دید آیا سعودی‌ها موفق می‌شوند این انقلاب را در اقتصاد خود ایجاد کنند یا خیر.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن