خوراک پتروشیمی اعراب و آمریکا ارزان‌تر از ایران کمتر از بانک سود می‌بریم

معاون اجرایی انجمن صنفی و کارقرمایی صنعت پتروشیمی از لزوم کاهش قیمت خوراک پتروشیمی برای رقابت‌پذیر شدن یر اساس قانون خبر داد و گفت: بر اساس قانون قیمت خوراک اعم از خوراک مایع و خوراک گاز باید به نحوی تعیین شود که رقابت پذیری و جذب سرمایه را به همراه داشته باشد.

پرویز صحاف زاده در گفتگو با خبرنگار پتروشیمی «انرژی امروز»، با اشاره به اینکه وزارت اقتصاد، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نفت مسوول تعیین نرخ خوراک هستند، گفت: درخواست تعدیل قیمت خوراک به معنی زیاده خواهی نیست؛ بحث اقتصاد بین‌المللی است. وقتی کشورهای همسایه با شرایط بهتری خوراک را به سرمایه‌گذار می دهند، طبیعتا سرمایه گذار خارجی هم جذب آن کشورها می شود. در اینجا بحث رقابت بین المللی مطرح است و باید کالای تولیدی قابلیت عرضه رقابتی در بازار را داشته باشد.

وی درمورد خوراک اتان، نیز گفت: هم کشورهای حوزه خلیج فارس و هم امریکا خوراک را با قیمت پایین تر نسبت به قیمت خوراک در ایران عرضه می‌کنند. عربستان و قطر خوراک را با نرخ پایین تری به سرمایه گذار می دهند و مشوق سرمایه‌گذاری ایجاد کردند.

معاون اجرایی انجمن صنفی و کارقرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به اینکه اکنون امریکا بیشترین تولید اتان را دارد، گفت: امریکا، این خوراک را با دو سوم تا نصف قیمت خوراک در ایران، می‌فروشد.

حاشیه سود پتروشیمی‌های ایران زیاد نیست

صحاف زاده درمورد قیمت تمام شده تولید و حاشیه سود پتروشیمی‌های ایران نسبت به پتروشیمی‌های امریکا و اروپا گفت: این نرخ بنا به محصول و تکنولوژی متفاوت است؛ آمریکا صاحب تکنولوژی است و شرایط سرمایه گذاری‌ها در آن کشور، متفاوت است و قیمت تمام شده ایجاد و فعالیت واحد از ایران کمتر است چراکه در امریکا، خود، صاحب همه منابع هستند؛ بنابراین نمی‌توان به صورت عام گفت که قیمت تمام شده چقدر است، این نرخ، بنابه هر فرآیندی متفاوت است.

وی درمورد حاشیه سود پتروشیمی‌ها نیز گفت: در کشورهای اروپایی و امریکا، اگر یک واحد پتروشیمی 10 درصد سود ببرد می‌شود پنج تا هفت برابر مقدار سود بانکی سود بانکی در آن کشور اما در ایران اگر پتروشیمی 10 تا 15 درصد سود بگیرد، این سود کمتر از نرخ سود بانکی ایران است. در این بخش شرایط بانکی بسیار تاثیرگذار است. نرخ سرمایه گذاری در ایران با اروپا و امریکا متفاوت و در ایران بسیار گران تر است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن