وزارت نفت درها را به روی صنایع داخلی باز کند

رییس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات نفت، گاز، پتروشیمی خوزستان معتقد است، بهتر است در طول سال برای صنعت نفت، سه نمایشگاه برگزار کرد، یکی در تهران که نمایشگاه بین المللی است، یکی در خوزستان به دلیل پایتخت صنعتی بودن آن و دیگری در کیش به دلیل برون مرزی بودن، اگر قرار است خروجی نمایشگاه ها خوب باشد، باید تعداد آن ها را در ‌طول سال کم و بر کیفیت آن ها افزود شود.

علی کرانی، رییس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات نفت، گاز، پتروشیمی خوزستان در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت حفاری درگفتگو با خبرنگار نفت و گاز«انرژی امروز» گفت: باید به قول هایی که به صنایع کوچک داده می شود، پایبند بود.

وی با بیان اینکه با توجه به پانزدهمین دور از برگزاری نمایشگاه حفاری، این امر نشان دهنده 15 بار تجربه شرکت ملی حفاری در برگزاری نمایشگاه است گفت: امسال با توجه به تفکیک شدن نمایشگاه ها از هم، صنایع کوچک آنطور که باید و شاید نتوانستند در نمایشگاه حضور به هم رسانند و این یک ضعف برای  استانی با این ظرفیت صنایع است که نمایشگاه تخصصی نفت و گاز را تقسیم بندی و جداسازی کنیم و در کمتر از 2 ماه دو نمایشگاه تخصصی برگزار کنیم. بهتر است دو نمایشگاه با هم تجمیع می شدند و یک تاریخ مشخص برای آن در نظر گرفته می شد.

کرانی  با اشاره به اینکه در کل دنیا، تمام نمایشگاه ها در یک تاریخ مشخص برگزار می شود، گفت: حتی ساعت آن تغییر نمی کند، چه برسد به روز نمایشگاه و این یکی از مسائلی است که حضور واحدها و صنایع کوچک را کمتر کرده است.

رییس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات نفت، گاز، پتروشیمی خوزستان تصریح کرد، ظرفیت مشخص است و باید با توجه به ظرفیت، نمایشگاه برگزار شود.

وی با تمثیل زمان انقلاب وضعیت خیابان ها در آن زمان گفت: از اول انقلاب تا کنون ظرفیت خیابان ها اضافه نشده است، اما ظرفیت ماشین ها چند برابر شده است و خیابان ها گنجایش این ظرفیت از ماشین را ندارند. این مثال مصداق عینی برای نمایشگاه های خوزستان دارد، ظرفیت نمایشگاه در این سال ها تغییری نکرده است، اما هر ساله متقاضی شرکت در نمایشگاه ها بیشتر می شود و این خود یک معضل جدی است.

به اعتقاد کرانی، بهتر است در طول سال برای صنعت نفت، سه نمایشگاه برگزار کرد، یکی در تهران که نمایشگاه بین المللی است، یکی در خوزستان به دلیل پایتخت صنعتی بودن آن و دیگری در کیش به دلیل برون مرزی بودن، اگر قرار است خروجی نمایشگاه ها خوب باشد، باید تعداد آن ها را در ‌طول سال کم و بر کیفیت آن ها افزود شود.

نیاز نیست بخش دولتی خود مجری برگزاری نمایشگاه باشد

از دیدگاه کرانی نیاز نیست بخش دولتی خود مجری برگزاری نمایشگاه باشد و باید کار را به انجمن سازندگان تجهیزات نفت، گاز، پتروشیمی خوزستان سپرده شود.

وی خاطر نشان کرد، سازنده باید با علاقه در این نمایشگاه حضور یابد و بهترین کالای تولیدی خود را عرضه کند. همچنین در کنار سازندگان باید مناطق نفتخیز، پتروشیمی ها، گاز، برق پالایش دراین نمایشگاه حضور پیدا کنند و مدیران توانمندی شرکت ها را از نزدیک ببیند و کالای مورد نیازشان را تهیه کنند.

رییس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات نفت، گاز، پتروشیمی خوزستان با بیان اینکه اگر قرار باشد یک نمایشگاه برگزار شود که خودتان مجری و خودتان خریدارش باشید، این یک شو است و از این جیب به آن جیب است.

وی با اشاره به اینکه من از برگزاری نمایشگاه راضی هستم، بلکه از نحوه اجرا راضی نیستم، گفت: برگزاری دو نمایشگاه به فاصله  45 روز به صنایع کوچک آسیب می زند.

کرانی معتقد است باید باید ظرفیت ها را برای حضور شرکت ها در مجامع بین المللی فراهم کنیم. در واقع باید در نمایشگاه ها با برنامه حضور داشته باشیم. چرا که حضور شرکت ها برای معرفی قطعات تکراری است و باید توانمندی های خودشان را در نمایشگاه به نمایش بگذارند.

ضمانت خرید در قبال ضمانت خدمات پس از فروش

وی در خصوص صحبت های قائم مقام وزیر نفت وعدم پشتیبانی خدمات از سوی شرکت های سازنده در افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت حفاری خاطر نشان کرد، این گفته ممکن است در خصوص تامین کنندگان قطعات با توجه به اینکه آن کالا از کشور دیگری تامین می شود، صدق کند، چرا که ممکن است اجزا آن کالا پس از مدتی در آن کشور تولید نشود و مشکل ایجاد کند، اما در خصوص سازندگان کم لطفی است.

کرانی خاطر نشان کرد، من با اطمینان می گویم، انجمن، کالاهای تولیدی شرکت های زیرمجموعه خودش را تضمین می کند و برای هر قطعه نه تنها ضمانت نامه می دهد، بلکه خدمات پس از فروش آن محصول را نیز بر عهده می گیرد.

وی با اشاره به مشکلات فروش محصولات به شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت گفت: وزارت نفت یک بار یک کالا را خریداری می کند و بار دیگر همان کالا را از جای دیگر تامین می کند.

رییس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات نفت، گاز، پتروشیمی خوزستان گفت: برای رفع اینگونه مشکلات باید خدمات پس از فروش خوبی برای تجهیزات خریداری شده ارائه شود، از سوی از طرف وزارت نفت ضمانت خرید وجود داشته باشد تا بتواند بازدهی خوبی را در کار شاهد باشیم.

کرانی نیز تصریح کرد، تمام تجهیزاتی که در صنعت خوزستان وجود دارد، خدمات پس از فروش دارد و اگر مصداقی بیان شود، حتما موضوع پیگیری می شود.

کیفت اروپایی، شرایط اروپایی می طلبد

کرانی در واکنش به عدم رقابت محصولات تولیدی ایرانی و ساخت داخل با مشابه خارجی آن از لحاظ کیفیت، خاطر نشان کرد، این موضوع تا حدی درست است و ما هنوز نتوانسته ایم در برخی کالاها خود را به آن کیفیت برسانیم که بتوانیم با تجهیزات مشابه خارجی رقابت کنیم. البته شرایط اروپا نیز در کشور ما حاکم نیست. ما تجهیزاتی را استفاده می کنیم که عمر آن ها بالای  40 سال است و ما صنعتگری نداریم که این تجهیزات را تامین کند و ما استفاده کنیم.

وی تصریح کرد، در واقع شرایط تجهیز کارگاه برای یک کارفرما سخت است و متاسفانه وام  هایی که به صنایع کوچک داده می شود بالا است صرفه اقتصادی ندارد. اگر می خواهیم به کیفیت اروپایی محصولات برسیم، باید شرایط اروپایی را نیز برای تولیدکنندگان فراهم کنیم.

همیشه سازندگان محکوم هستند

کرانی با بیان اینکه همیشه سازندگان و تولید کنندگان محکوم هستند، گفت: چرا ما باید طبق قرارداد کالا را به موقع تحویل دهیم اما شرکت های نفتی پول ها را به موقع تحویل ندهند؟

وی با اشاره به پرداخت های نامنظم و دیرهنگام گفت: پرداخت های قطره چکانی به سازندگان باعث تاخیر در تحویل کالاها می شود. چرا زمانی که ما کالای خارجی می خواهیم، هزینه را نقد و به دلار پرداخت می کنیم اما به شرکت های ایرانی با تاخیرهای طولانی پرداخت می شود؟ این پرداخت قطره چکانی به صنعتگران ضربه می زند. این پول صرف هزینه مالیات، بیمه، حقوق کارگران و … می شود و به کارفرما اجازه رشد و توسعه را نمی دهد.

رییس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات نفت، گاز، پتروشیمی خوزستان گفت: هم شرکت های بزرگ نفتی و هم ما سازندگان نباید اجازه دهیم کالایی که در ایران ساخته می شود، از خارج کشور وارد شود. ما سازندگان باید خودمان را با علم روز تطبیق دهیم و کلاس کاریمان را بالا ببریم.

وی تصریح کرد: ما یک شرکت سهامی عام به نام منطقه ویژه فناروی استان خوزستان  تشکیل داده ایم که وظیفه ارتقاء تکنولوژی صنایع کوچک را دارد. امیدواریم این شرکت به عنوان هلدینگی بزرگ نقش ارتقاء دانش فنای را برای شرکت های سازنده داشته باشد و ما شاهد رشد و شکوفایی سازندگان باشیم.

کرانی پایان خاطر نشان کرد، ما باید دانش فنی خودمان را ارتقا دهیم تا بتوانیم سهمی در قراردادهای بین المللی را به خودمان اختصاص دهیم.

وی در پایان گفت: وزارت نفت باید درها را به روی صنایع داخلی باز کند تا شاهد توسعه اقتصاد در کشور باشیم.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن