ماکروپروژه‌های چین برای ماکرو شبکه‌های تجدیدپذیرها

بزرگ‌ترین پروژه‌هایی که چین در حال برنامه‌ریزی برای آن است، انتقال برق از قطب شمال و مناطق استوایی به دیگر مناطق است آن هم نه فقط در چین که در سراسر دنیا. نام آن پروژه ارتباطات جهانی انرژی، GEI است.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل «انرژی امروز» درحالی که میکرو شبکه‌های برق به عنوان راه‌حل تامین انرژی برق به همراه صفحات خورشیدی، توربین‌های بادی و دیگر انواع انرژی‌های تجدیدپذیر در نقاط دورافتاده مطرح هستند، پتانسیل دگرگونی خطوط وسیع ماکرو شبکه‌ها اغلب از چشم پنهان می‌مانند.

توسعه پروژه‌های زیاد در تمام دنیا روش‌های انتقال انرژی پاک از محل تولید تا جایی که باید مصرف شوند را تغییر می‌دهد و مشکلات تامین برق غیردائم را برای توسعه زیرساخت‌های تجدیدپذیرها حل کرده است.

به عنوان مثال، یک پنل خورشیدی که در برای یک خانه راه‌اندازی شده است در مواقع آفتابی و روزهایی که باران کم است، برق بیشتری تولید خواهد کرد. اما در مقیاس بزرگ‌تر، ماکروشبکه‌ها می‌توانند این مشکل را برای همه همه حل کنند.

بر همین اساس، محققان آمریکایی سناریوهای هزینه، تقاضا، تولید و انتقال را مدل‌سازی کرده به این نتیجه رسیدند که انتشارات گازهای گلخانه‌ای را می‌توان در عرض 15 سال به 78 درصد کمتر از میزان آن در سال 1990 رساند.مهمتر از آن به این نتیجه می‌توان با تکنولوژی‌های در دسترس هم رسید.

علاوه بر ایالات متحده دیگر ابرقدرت‌های برق نیز در حال توجه به پتانسیل ماکروشبکه‌ها هستند. در این میان شاید چین را بتوان پیشتاز در انتقال انرژی برق از طریق ماکروشبکه‌ها در مقیاس بسیار بزرگ دانست.

 سرزمین وسیع چین به این نیاز دارد تا به مناطق دورافتاده خود انرژی بسیار زیادی برساند. در حالی چهل و پنج درصد برق‌آبی‌های بزرگ این کشور در جنوب غرب کشور واقع شده‌‌اند، بیشتر مردم چین در مناطق و کلان‌شهرهای شرقی چین زندگی می‌کنند. از این چین باید بتواند برق تولیدی خود در جنوب غرب این کشور را از طریق ماکرو شبکه‌ها و با عبور از میان سرزمین خود به شرق منتقل کند.

دولت چین بین سال‌های 2009 و 2020  روی خطوط انتقال ولتاژ بالای این کشور 88 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده و می‌کند. بزرگ‌ترین پروژه‌های در حال ساخت هم 12 هزار مگاوات برق را بین 3400 کیلومتر منتقل خواهد کرد.

اما شاید بزرگ‌ترین پروژه‌هایی که چین در حال برنامه‌ریزی برای آن است، انتقال برق از قطب شمال و مناطق استوایی به دیگر مناطق است آن هم نه فقط در چین که در سراسر دنیا. نام آن پروژه ارتباطات جهانی انرژی، GEI است.

چین برای انتقال انرژی پاک به تمام دنیا سرمایه‌ای 50 تریلیون دلاری در نظر گرفته است. ارتباطات جهانی انرژی GEI، که در سال 2050 به نتیجه خواهد رسید، قرار است از قطب شمال انرژی باد و از مناطق استوایی، انرژی خورشیدی را به تمام شهرها منتقل می‌کنند.

تحقیقات نشان می‌دهند تولید و مصرف انرژی در محل مزایای خود را دارد اما ماکروشبکه‌ها می‌توانند به طور کلی انقلابی در اقتصاد کم کربن ایجاد کنند. به ترتیب احتمالا چین به عنوا پیش‌رو در این زمینه در دنیا شناخته خواهد شد و آن هم با پروژه‌هایی که به سختی در ذهن می‌گنجند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن