هزینه قبض برق مناطق گرمسیر تغییر خواهد کرد
معاون وزیر نیرو در امور انرژی و برق گفت: برای رعایت شرایط مردم خوزستان و استانهای گرمسیر، از سال آینده عوارض توسعه برق پاک به صورت درصدی محاسبه میشود که در این صورت هزینه قبضها تغییر خواهد کرد.
به گزارش انرژی امروز، هوشنگ فلاحتیان در مراسم افتتاح پست 132 33کیلوولت منطقه ملت اهواز در جمع خبرنگاران اظهار داشت:عوارضی برای توسعه برق تجدیدپذیر و رسیدگی به برق روستاها بر روی قبوض برق محاسبه شده که تا کنون30 ریال به ازای هر کیلووات در ساعت تعیین شده که از سوی مجلس در حال بررسی برای تغییر است.
وی افزود: در حال حاضر در بیشتر نقاط استان خوزستان تعرفههای برق به صورت 9 ماه تعرفه مخفف گرمسیری محاسبه میشود که ارزان ترین نوع محاسبه برق در کشور است.
معاون وزیر نیرو در امور انرژی عنوان کرد: در خوزستان دو سطح محاسبه تعریف شده که طبق آن، مشترکانی که سه هزار تا سه هزار و 500 کیلو وات ساعت در ماه برق مصرف کنند، مشمول تعرفه گرمسیری تخفیف 9 ماه از سال میشوند.
وی با تاکید بر لزوم استقرار الگوی صحیح مصرف در بین مردم گفت: اوج پیک مصرف در خوزستان در ماههای تیر و مرداد است و با افزایش بی رویه مصرف برق، آب و دیگر منابع، نمی توان پاسخگوی نیازها باشیم بنابراین باید تلاش کرد الگوی صحیح مصرف برای مردم توضیح داده شود.
فلاحتیان با بیان این که 12 درصد مردم خوزستان مشترکین پر مصرف هستند عنوان کرد: بر اساس آمارها 88 درصد مصرف کنندگان برق استان کمتر از الگو، مصرف برق دارند و بنابراین مبلغ قبض بالایی نخواهند داشت ولی مشترکانی که بیش از الگو، برق مصرف میکنند، مشمول ارقام بالا میشوند.
وی با اشاره به لزوم تنظیم برق از سوی مشترکان خوزستانی گفت: اگر مشترکان پرمصرف برق در تابستان10 درصد صرفه جویی داشته باشند، علاوه بر پرداختن به مسئولیت ملی خود برای حمایت از سرمایه گذاری و کمک به ایجاد زیرساختهای لازم در صنعت برق، پایداری شبکه برق برقرار خواهد شد.
معاون وزیر نیرو در امور انرژی و برق یادآور شد: تاسیسات برق در دمای بالا تحت تاثیر تنشهای حرارتی قرار گرفته و بازدهی نخستین را نخواهند داشت بنابراین نیاز است تا خوزستانیها در تابستان آینده در مصرف برق صرفه جویی داشته باشند و وزارت نیرو قول میدهد شرایط برق در سال آینده بهتر از امسال باشد.
وی بیان کرد: خوزستان یکی از استانهایی است که بیشترین میزان مصرف انرژی را دارد بنابر این مهم است که زیرساختهای برق از جمله ظرفیت نیروگاهی مورد نیاز و پستهای برق در ولتاژ 400، 230، 132، 33 و 11 کیلو ولت را در سطح استان به میزان مورد نیاز برای عبور از پیک بار تابستان 97 آماده نماییم.
فلاحتیان ادامه داد: پس از حوادث بهمن ماه سال 95 که به دلیل هجوم گرد و خاک به تاسیسات برق و نم باران و بارندگی اتفاق افتاد، برنامه ریزی منسجمی در سطح استان خوزستان انجام شد و سیستم تعمیر و نگهداری شبکههای برق استان متحول شد.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه برق استان گفت: در حال حاضر بیش از 30 گروه عملیات خط گرم در استان نسبت به بهینه سازی و انجام تعمیرات لازم برای آماده کردن شبکه برق استان برای تابستان 97 فعالیت میکنند.
معاون وزیر نیرو در امور انرژی و برق ادامه داد: در زمینه شست و شو و سیستمهای زیربنایی صنعت برق، ماشین آلات مختلفی در سطح برق منطقهای و شرکت توزیع کلانشهر اهواز و توزیع استان خوزستان خریداری شده و به صورت دورهای مشغول تمیز کردن تاسیسات هستیم و هر لحظهای که با پدیده ریزگردها روبرو شویم، کار بیشتری انجام میدهیم تا بتوانیم پایداری شبکه را حفظ کنیم.
فلاحتیان اعتبار پروژههای افتتاح شده در اهواز را 64 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: طرح توسعه این پست 50 مگاولت آمپری بلافاصله آغاز شده و ظرفیت آن به 100 مگا ولت آمپر افزایش پیدا خواهد کرد و در کنار آن، خط انتقال برقی که برق را به پست مذکور وصل میکند، به صورت دو مداره اجرا میشود.
وی ادامه داد: دو پروژه پست 400 کیلو ولت باغملک که نقش بسیار راهبردی برای این منطقه خواهد داشت، و نیز پروژه افزایش ظرفیت پست 132کیلو ولت باغملک روز دوشنبه افتتاح میشود.
معاون وزیر نیرو در امور انرژی و برق گفت: در کنار این پروژه، خطوط مختلفی برای افزایش توانایی شبکه برق استان در نظر گرفته شده و همچنین مجوز به صنعت برق خوزستان داده شده تا متناسب با نیاز شبکه، مناقصات مورد نیاز انجام شود.
وی افزود: در حال حال مناقصههای متعددی در سطح شرکت برق منطقهای استان و شرکتهای توزیع شهرستان اهواز و استان در حال انجام است تا با فراهم کردن زیرساختهای مورد نیاز در سطح شبکه انتقال، فوق توزیع و توزیع، برق مطمئن و پایداری برای خوزستانیها فراهم شود.
فلاحتیان با بیان این که مجموعه وزارت نیرو و مسئولان استان در ارائه خدمات بهتر به مردم خوزستان تلاش میکنند، عنوان کرد: به خوزستانیها قول میدهم که وزارت نیرو، صنعت برق کشور، شرکت توانیر، استاندار خوزستان و شرکتهای مستقر در بخشهای مختلف تولید، انتقال و توزیع برق در استان همه توان خود را به کار ببرند تا با توجه به رشد مصرف، برق پایداری را برای آنها فراهم کنیم.
معاون وزیر نیرو در امور انرژی و برق در پاسخ به یک پرسش مبنی بر زمان تخصیص اعتبار به برق منطقهای خوزستان توضیح داد: طبق مصوبه هیئت دولت در فروردین ماه امسال، مقرر شده در مدت سه سال 15 هزار میلیارد ریال به صنعت برق استان کمک شود وامسال هم مساعدتهایی در این زمینه انجام شده است.
وی ادامه داد: این تخصیص اعتبار جزو تکالیف و وظایف قانونی صنعت برق و وزارت نیرو است بنابراین این مجوز به برق منطقهای خوزستان و شرکتهای توزیع برق داده شده تا برای تامین سرمایه گذاری لازم برای پایداری شبکه برق، مناقصات لازم صورت گیرد.
فلاحتیان یادآور شد: تخصیص نقدینگی لازم به شرکت برق منطقهای خوزستان و شرکتهای مستقر در سطح استان و نیز بخشهای تولید برق، به صورت مستمر از سوی وزارت نیرو و شرکت توانیر پیگیری میشود تا بتوانیم پایداری شبکه را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: برنامه ریزی شده تا به میزان 5 هزار میلیارد ریالی که دولت قول داده، منابع حاصل شود اما ما منتظر تخصیص اعتبار نمانده و هزینهها را از منابع داخلی شرکت تامین کرده و کار را به پیش میبریم.
معاون وزیر نیرو در امور انرژی و برق با اشاره به قول سازمان برنامه و بودجه برای تامین این اعتبار عنوان کرد: در بودجه سال 97 با پیگیریهای استاندار و وزارت نیرو، منابع لازم برای تخصیص این 5 هزار میلیارد ریال پیش بینی شده و با اولویتی که دولت برای استان خوزستان قائل است، این منابع برای سال آینده در اختیار برق منطقهای قرار خواهد گرفت.