بازداشت دو مدیر در عسلویه به دلیل آلوده کردن دریا
مدیرعامل منطقه ویژه انرژی پارس با اشاره به اقدامات انجامشده برای مقابله با آلودگیهای زیستمحیطی در این منطقه، از بازداشت دو مدیر بهواسطه آلوده کردن دریا خبر داد.
مهدی یوسفی به خبرنگار «انرژی امروز» گفت: پتروشیمی و پالایشگاه به هر حال خروجیشان به دریاست و شاید در این مورد زیاد حرفی زده نمیشد، اما با سازمان محیطزیست دراینباره فکر کردهایم. به اینجا رسیدهایم که یا خروجی واحدها به دریا سالم است یا برنامه مشخصی داریم که میزان آلایندگی را پایش کنیم.
وی با بیان اینکه «در مواردی پیش آمده مدیرعامل مجتمعی بازداشت شده چون دریا را آلوده کرده است»، افزود: در سه، چهار مورد خودم وساطت کردم که آزاد شوند. یکی از شرح وظایف نانوشته من ریش گروگذاشتن نزد مقامات قضایی و محیطزیست است.
به گفته یوسفی، مدیران پتروشیمی میدانند که وزارت نفت از آلایندگی دفاع نمیکند و میدانند اگر به وزیر هم شکایت شود، او میگوید درست کار کنید. ممکن است بعضیهایشان بگویند هزینه دارد، اما با کسانی که قضیه را جدی نمیگرفتند برخورد شده و پرونده قضایی و کیفری تشکیل شده است.
مدیرعامل منطقه ویژه انرژی پارس دراینباره اعلام کرد: دو ماه قبل، دو نفر از مدیران یک پالایشگاه و مجتمع پتروشیمی به واسطه آلایندگی آب خروجی به دریا بازداشت و سپس با وساطت و نشان دادن مدارک به مقام قضایی که در حال تلاش هستند، آزاد شدند.
وی درباره خاموش کردن گازهای فلر در عسلویه نیز گفت: نمیشود بگویید امشب بخوابیم و فردا هیچ شعلهای نباشد. برنامه و پول نیاز دارد. حداقل زمان نیاز است. فلر برای این است که وقتی برق قطع شد، کل گاز پالایشگاه در دو ساعت باید تخلیه شود و تمام انرژی از طریق فلر سوزانده میشود.
وی افزود: فلر برای این است که در زمان قطعی برق انفجار رخ ندهد یا اینکه یوتولیتی منطقه با پتروشیمی مبین است که کل پتروشیمیها را سرویس میدهد. کسی 15سال قبل تصمیم گرفته بود این کار را بکند، نتیجه اکنون این است که به هر دلیلی اگر شیر فلکه ورودی پتروشیمی مبین دچار مشکل شود، 12 پتروشیمی همزمان خاموش میشوند. یعنی هرچه درونشان است را ظرف شش ساعت باید در فلر بسوزانند. در این صورت منطقه را ابر سیاهی از دود فرا میگیرد که در چند سال گذشته، سالی یک بار رخ داده و منطقه غیرقابل تنفس میشود. برای این موارد هم دنبال راهحل هستیم.