هنوز با قطعیت نمی‌توان درباره سرنوشت کارکنان نفتکش سخن گفت

سخنگوی وزارت خارجه گفت:نفتکش حادثه دیده در اجاره کره جنوبی و نیز شرکت ایرانی بوده است. ما منتظر اطلاع‌رسانی بیشتر هستیم و اکنون به قطعیت نمی‌توانیم بگوییم که این تعداد با چه سرنوشتی مواجه شده‌اند.

بهرام قاسمی در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران  گفت:سخنگوی وزارت خارجه چین را یکی از شرکای مهم و خوب ایران در حوزه اقتصادی خواند و تاکید کرد که وجود مشکل احتمالی بین برخی شرکت‌ها را نباید به روابط ایران و چین تعمیم داد چون روابط دو کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.

در ابتدای جلسه خبرنگاری درباره  اقدام چین در ممنوعیت سرمایه‌گذاری در ایران پرسید و گفت که چین به سرمایه‌گذاران خود اجازه سرمایه‌گذاری در ایران را نمی‌دهد، آن هم در شرایطی که چین تلاش می‌کند تا جاده ابریشم که از ایران می‌گذرد را از طریق پاکستان و افغانستان احیا کند، در این شرایط آیا از نظر ایران همچنان چین شریک مطمئنی برای همکاری‌های اقتصادی است و ایران حاضر به دادن امتیازات ویژه به چین است؟  قاسمی با تاکید بر اینکه چین یکی از شرکای مهم و خوب ما در حوزه اقتصادی است، گفت: ما طی سالیان گذشته و امروز همکاری‌های بسیار گسترده‌ای با چین داریم البته این همکاری‌ها و گستردگی آن بدان معنا نیست که مشکلاتی در مقاطعی بین موسسات، شرکت‌ها و دستگاه‌های ذیربط رخ نمی‌دهد.

فکر نمی کنم کسی شرکت‌های چینی را در رابطه با ایران محدود کرده باشد

سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: اطلاع ندارم و فکر هم نمی‌کنم که کسی شرکت‌های چینی را در رابطه با ایران محدود کرده باشد و برای آنها محدودیت و تهدیدی قائل شده باشد لذا فکر می‌کنم اگر مشکلاتی هم باشد به تفاهماتی برمی‌گردد که می‌تواند بین این شرکت‌ها وجود داشته باشد و احتمالا توافقی در بخش‌های مشخصی حاصل نشده است لذا نباید آنها را به همه روابط ایران و چین تعمیم داد.

قاسمی تاکید کرد که روابط ایران و چین روابط کهنی است و ایران برای چین و چین برای جمهوری اسلامی از اهمیت بالایی برخوردار است.

سخنگوی وزارت خارجه با بیان این که سفر ظریف به منظور شرکت در نشستی با حضور موگرینی و سه وزیر امور خارجه اروپایی آخر هفته جاری برگزار می‌شود، گفت: دعوتی که صورت گرفته از طرف خانم موگرینی و صرفا به منظور بررسی اجرای برجام است.

آنچه از سوی برخی رسانه‌های وابسته به رژیم صهیونیستی مطرح شده با اهداف مشخص قلب واقعیت است

قاسمی در ادامه در رابطه با برخی اخبار غیرواقع و ناصحیح در مورد ماهیت سفر و دیدار آقای ظریف با سه وزیر اروپایی عضو گروه 1+5 و خانم موگرینی، تاکید کرد: آنچه از سوی برخی رسانه‌های وابسته به رژیم صهیونیستی مطرح شده به عمد و با اهداف مشخص دروغ و قلب واقعیت است. ما با اروپا روابط سازنده و مستمری داریم و دیالوگ و تماس به طور مرتب بین ما و آنها وجود دارد.

وی ادامه داد: با توجه به نزدیکی زمان تمدید تعلیق تحریم‌های آمریکا علیه ایران در چارچوب برجام در 13 ژانویه،‌ خانم موگرینی از آقای ظریف و سه وزیر اروپایی (انگلیس،‌فرانسه و آلمان) دعوت کردند تا نشستی درباره برجام و تحولاتی که می‌تواند در روزهای بعد از 13 ژانویه اتفاق افتد، با یکدیگر صحبت کنند. این سفر در اواخر هفته جاری انجام می‌شود و کاملا مرتبط با برجام است و آنچه در اخبار گفته شده است که در این نشست قرار است درباره مسائل داخلی ایران صحبت شود به طور مشخص دروغ و با اهداف خاص دیگری است.

قاسمی تاکید کرد:‌ دعوت انجام شده از سوی خانم موگرینی و به ابتکار شخص ایشان در رابطه با برجام است. در عین حال ما همواره از هر فرصت و دیداری در رابطه با بیان مواضع و اظهارنظر در رابطه با مسائل منطقه‌ای و جهانی استفاده می‌کنیم اما در رابطه با این دیدار بحث اصلی و فلسفه نشست برجام است.

خروج احتمالی یا هر نوع برخورد غیرمنطقی آمریکا با برجام با برخورد متناسب و سنگین ایران مواجه می‌شود

قاسمی در پاسخ به این پرسش که اگر تحریم‌های جدید علیه ایران در روزهای آینده تصویب شود و یا ترامپ پایبندی ایران را اعلام نکند، واکنش ایران به این تصمیمات چه خواهد بود، گفت: درباره 22 دی ماه یا 13 ژانویه پیش داوری نداریم و صبر می‌کنیم ببینیم آن روز چه اتفاقی می‌افتد.

وی تاکید کرد: آنچه در ایران از گذشته مدنظر و مورد توجه بوده این است که پیش‌بینی همه سناریوهای احتمالی برای هرگونه وضعیت روی میز ایران است و ما برای هر نوع شرایطی آمادگی داریم و به تناسب تصمیمات آمریکا در وقت مشخص اعلام می‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد:‌ برجام یک تعهد بین‌المللی برای کلیه کشورهای طرف این توافق است و دولت آمریکا متعهد به اجرای آن است. قطعا خروج احتمالی یا هرگونه برخورد غیرمنطقی آمریکایی‌ها با برجام با برخورد متناسب و سنگین ایران مواجه می‌شود. اگر آمریکایی‌ها دچار خطای فاحش شوند با اقداماتی که ایران به طور متقابل انجام خواهد داد جز پشیمانی برایشان چیزی در بر ندارد.

شاهدی دال بر دخالت اقلیم در اعتراضات ایران نداریم

قاسمی در ادامه در رابطه با اظهارات محسن رضایی مبنی بر اینکه برادرزن صدام و رییس دفتر وی در اعتراض‌های ایران دخالت داشته‌اند و جلساتی در اقلیم کردستان عراق در این رابطه تشکیل شده است، با اشاره به تکذیب این مسائل از سوی آقای نیچروان بارزانی، گفت: با شناختی که بنده دارم بعید می‌دانم مقامات اقلیم و مردم کرد اقدامی را علیه امنیت ملی ایران انجام دهند. ما شواهدی درباره دخالت اقلیم در اعتراض‌های اخیر نداریم اما در این رابطه باید به طور عمده و دقیق دستگاه‌های امنیتی پاسخ بدهند. ما به عنوان وزارت خارجه شاهدی بر این موضوع نداریم و سخنان آقای بارزانی در اقلیم و تکذیب این موضوع برای ما بسیار اهمیت دارد و تصور می‌کنم این بحث نمی‌تواند با دقت لازم بیان شده باشد.

هنوز با قطعیت نمی‌توانیم بگوییم کارکنان نفتکش ایرانی با چه سرنوشتی مواجه شده‌اند

وی در ادامه نشست خود با خبرنگاران درباره آخرین اخبار مربوط به سرنوشت 32 تن از کارکنان نفتکش متعلق به ایران در آب‌های نزدیک به چین، گفت:‌ با وجود امدادرسانی و اعزام هلی‌کوپترها و کشتی‌های امداد هنوز وضعیت در حاشیه این نفتکش وخیم است و نشت نفت و آتش‌سوزی ادامه دارد. ستاد بحرانی در چین تشکیل شده است و سفارت ایران و کنسولگری ما در شانگهای از ابتدای امر دستورالعمل لازم برای گفت‌وگو با مقامات چینی را دریافت کرده است. متاسفانه تا ساعتی پیش هیچ چیز مشخص در رابطه با سرنوشت 32 تن مفقود شده شامل 30 ایرانی و دو بنگلادشی به دستمان نرسیده است.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: با خبر شدیم که در بین کارکنان ایرانی چند دانشجوی دریانوردی حضور داشتند و احتمالا همسر یکی از کارکنان در نفتکش حضور داشته است.

قاسمی افزود: این نفتکش در اجاره کره جنوبی و نیز شرکت ایرانی بوده است. ما منتظر اطلاع‌رسانی بیشتر هستیم و اکنون به قطعیت نمی‌توانیم بگوییم که این تعداد با چه سرنوشتی مواجه شده‌اند.

مواضع فرانسه در نشست فوق‌العاده شورای امنیت مثبت بود

این مقام وزارت خارجه در ادامه به برنامه‌ریزی ها برای سفر رئیس‌جمهور فرانسه و وزیر خارجه این کشور به ایران اشاره کرد و با توصیف کردن روابط دو کشور در سطح `عالی`  گفت: تماسها میان مقامات در سطوح عالی ادامه دارد و دو کشور مصمم هستند روابط خود را به نحو احسن پیش ببرند. در آینده دستور کاری را برای تبادل هیئت‌ها داریم اما از نظر ما انجام سفر صرفا هدف نیست بلکه هر سفری نیاز به مقدماتی دارد. ما برای سفر آقای مکرون ووزیر خارجه فرانسه در حال برنامه‌ریزی هستیم.

وی در ادامه به مواضع فرانسه در نشست فوق العاده شورای امنیت اشاره کرد و با ابراز رضایت از مواضع اتخاذ شده از سوی این کشور خاطر نشان کرد: آنچه در شورای امنیت اتفاق افتاد نشان داد که فرانسه در کنار دیگر کشورها به طور منطقی و مشخص با موضوع برخورد کرده است و با وجود تمایل آمریکا به حمایت کشورها از او فرانسه به استمرار سیاست‌های خود نسبت به برجام تاکید لازم را داشت. ما برخورد فرانسه در شورای امنیت را مثبت ارزیابی می‌کنیم و این مواضع همانی بود که توقع داشتیم.

وی تاکید کرد: القائات عناصر مخرب و کسانی که به توسعه روابط ایران و اروپا و فرانسه علاقه مند نیستند، نمی تواند سد راه دو کشور باشد.

قاسمی در رابطه با مواضع نمایندگان کنگره آمریکا در مورد اعتراضات در ایران با بیان اینکه این اظهارات و موضع گیری ها امر جدیدی نیست و از گذشته تا کنون نسبت به ایران وجود داشته است، گفت:این سیاستها و موضع گیری ها احتمالا در آینده هم ادامه خواهد یافت که ناشی از نگاه غلط سیاستمداران آمریکایی است. در هفت دهه گذشته به ویژه پس از انقلاب شاهد این  نگاه کینه‌توزانه و خصمانه از سوی آمریکایی‌ها به ایران بوده‌ایم و فکر می کنم آنها به این رفتار غلط خود ادامه می دهند. در عین حال ما با قاطعیت می گوییم که ایران سیاست‌های به حق خود را در عرصه جهانی و بین‌المللی دنبال می کند.

وی در رابطه با برخی موضع گیری ‌ها در پارلمان انگلستان در رابطه با فعالیت‌های هسته‌ای ایران تاکید کرد: مواضع هسته‌ای ایران روشن است و جهان هم باید سیاست ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای را بپذیرد. برخی موضع گیری ها جز تبلیغات و سروصداهای بیجا چیز دیگری نسیت آنچه مهم است استفاده بهینه از انرژی صلح آمیز هسته‌ای است که در دستور کار ما قرار دارد و طبق برجام می توانیم از مزایای آن استفاده کینم و کشورهای دیگر نیز می توانند در این چارچوب با ایران همکاری داشته باشند.

قاسمی در سوالی مبنی بر اینکه زمان و مکان دقیق مذاکرات آقای ظریف با خانم موگرینی و سه وزیر خارجی اروپایی چیست گفت: تصور من این است که این مذاکرات قبل 13 ژانویه (22 دیماه) اواخر هفته جاری در دفتر خانم موگرینی (بروکسل) انجام می شود.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه در رابطه با تبادل هیات‌های ایرانی و عربستانی گفت: هنوز سفری انجام نشده است.

وی درباره احتمال تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران از سوی آمریکا با بیان این‌که سیاست اعمال تحریم و فشار علیه ایران، سیاستی شکست‌ خورده و ناشی از عجز آنها در مقابل سیاست‌های ایران در منطقه و جهان است و این طرح راه به جایی نمی برد و حاصلی برای آمریکا ندارد. ما دولت آمریکا و ترامپ را به واقع‌بینی و خروج از فضای مجازی درباره ایران دعوت می‌کنیم چرا که این سیاست و نگاه صرفا نفرت و کینه و خصومت در مردم منطقه نسبت به آمریکا ایجاد کرده است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن