تلاش برای کاهش هزینهها با استانداردسازی تجهیزات نفتی
غولهای نفتی میگویند برنامهای برای همکاری در جهت کاهش ده برابری هزینههای خود دارند.
به گزارش خبرنگار بینالملل «انرژی امروز» بزگترین شرکتهای انرژی دنیا برنامهریزی کردهاند تا در عرض دو سال اقداماتی در پیش بگیرند که بتوانند تجهیزاتی را که برای پمپاژ نفت و گاز استفاده میکنند استانداردسازی کنند با این امید که بتوانند هزینههای خود را به طور قابل توجهی کاهش دهند.
بلومبرگ میگوید این مباحث که در اجلاس جهانی اقتصاد در داووس سوییس مطرح شده است نشان میدهد شرکتهای نفتی به دنبال همکاریهای نزدیکتر باهم هستند حتی اگر قیمت نفت بهبود یابد.
در طول دههها قیمت بالای نفت، ارائه تجهیزات طراحی شده بر اساس پروژههای مختلف متداول بوده است اما بعد از کاهش شدید قیمت نفت این تجهیزات به نظر چندان قابلیت استفاده نداشتند.
بابا دالی، مدیر اجرایی شرکت بریتیش پترولیوم در یک مصاحبه در حاشیه اجلاس جهانی اقتصاد در داووس گفت: استاندارد سازی میتواند سالانه میلیونها دلار برای صنعت نفت صرفهجویی به ارمغان آورد.
از زمانی که در سال 2014 قیمت نفت به یکباره از 100 دلار در هر بشکه به کمتر از 30 دلار رسید شرکتهای نفتی بر روی کاهش هزینههای خود متمرکز شدند. حالا هم قیمت نفت به 70 دلار رسیده است بازهم این شرکتها قصد ندارند این برنامههای خود را رها کنند.
باب دادلی میگوید که بریتیش پترولیوم برنامهریزی کرده است که بر اساس نفت خام با رنج قیمت 55 تا 60 دلار کار کند. در انتهای این دهه، این شرکت میخواهد هزینههای خود را تا 40 دلار در هر بشکه کاهش دهد.
هر چند این صنعت قبل از این هم به صرفهجوییهایی بزرگ و کاهش هزینههای قابل توجهی دست یافته است. بریتیش پترولیوم توانسته بود در میدان نفتی مَدداگ در خلیج مکزیک برچسب قیمت را در سال 2016 به 9 میلیارد دلار برساند که 60 درصد کمتر از طراحیهای سه سال گذشته بوده است.
شرکت استات اویل هم بودجه خود در پروژه نفتی جوهان کستبرگ در فراساحلی نروژ را به حدود 49 میلیارد کرون برابر با 6 میلیارد دلار رساند درحالی که پیشبینیها صحبت از 100 میلیارد دلار کرده بود.
در طی بحران جهانی مالی در 2008 تا 2009، هزینههایی چون اجاره دکلهای نفتی فراساحلی به شدت کاهش یافت اما دوباره با افزایش قیمت نفت این هزینهها هم بالا رفت.