بهینه سازی پره های ساکن جداکننده فراصوت با استفاده از CFD

« بهینه سازی پره های ساکن جداکننده فراصوت با استفاده از CFD» عنوان پایان نامه ایست که در دانشگاه فردوسی مشهد ارائه شده است.

به گزارش «انرژی امروز»، در چکیده این پایان نامه آمده است: جداسازی آب و هیدروکربورهای سنگین از گازهای استحصالی از منابع گازی و چاههای نفت می تواند علاوه برکاهش هزینه های عملیاتی ، باعث ایجاد ارزش افزوده بالاترگردد.

 امروزه تکنولوژی فراصوت به عنوان یکی از روش های تنظیم نقطه شبنم گازها پیشنهاد می شود. جداکننده های فراصوت علاوه بر جداسازی آب و هیدروکربن های سنگین ، می تواند با کاهش شدید دما ، حدود 90 % بخار آب درون گاز را نیز جدا کند.

عملکرد جداکننده فراصوت وابسته به تامین بیشینه چرخش در ورودی و بالاترین شتاب ممکن در طول لاوال نازل است. حداکثر چرخش در ورودی جداکننده توسط پره های ساکن موجود در محفظه ی پلنوم تامین می شود . برای بیشینه کردن چرخش می بایست پارامترهای سرعت در ورودی و در نتیجه زاویه ی پره های ساکن جداکننده فراصوت را آنقدر تغییر داد تا بهینه ترین حالت ممکن حاصل شود.

در این بررسی با استفاده از روش CFDو انتخاب شرط مرزی شدت جریان ورودی و تغییر مولفه های برداری سرعت در ورودی ، بیشینه شتاب و اعداد چرخش محاسبه شده اند. برای توصیف رفتار گاز متان خالص مسئله ، از معادله حالت گاز کامل ، معادله حالت پنگ – رابینسون و همچنین معادلات ویسکوزیته K-ϵ و RSM استفاده شده است.

شبیه سازی و تحلیل نتایج نشان داد که با انتخاب زاویه ی 31 درجه در راستای محوری ، 5.7 درجه در راستای شعاعی و 35 درجه در راستای مماسی می توان به حداکثر شتاب 679 هزار برابر شتاب ثقل دست یافت که برای جداسازی آب و هیدروکربن های سنگین از یک جریان گازی ، شتاب قابل ملاحظه ای محسوب می شود

کلیدواژگان:

جداکننده فراصوت، پره های ساکن، بهینه سازی

نویسنده: حسین صفرزادگان

استاد راهنما: اکبر شاهسوند

لینک ارتباطی با استادراهنما: shahsavand@um.ac.ir

سال انتشار:  دی 95

فایل دریافت پایان نامه:

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن