چرا گاز را به روستاهایی می‌بریم که برق دارند؟ غول‌های نفتی دیگر شماره یک نیستند

دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری هشدار داد: اگر به مساله مدریت شدت انرژی نپردازیم،‌ این موضوع پاشنه آشیل کشور می‌شود.‌

 به گزارش خبرنگار نیروی «انرژی امروز»،‌ سیروس وطنخواه مقدم امروز در مراسم افتتاحیه کنفرانس بین المللی فناوری و مدیریت انرژی، با تاکید بر اینکه «حل مسائل روزمره ضروری است اما کافی نیست»، گفت: انرژی پایه هر چیز در جامعه است و مدیریت انرژی باید با رویکرد راهبردی صورت گیرد.‌ مساله شدت مصرف انرژی و مدیریت آن واقعا مهم است.‌ برای مدیریت انرژی باید زنجیره کل را مدیریت کنیم و تمام حلقه های مرتبط با یکدیگر دیده شوند.

دبیر ستاد حوزه انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه «ایران، سرزمین انرژی است»،‌ گفت: انرژی در یک مثلث دارای سه راس محیط زیست، اقتصاد و سیاست‌های داخلی و خارجی محصور است. این سه موضوع را باید توامان مدیریت کرد و پیش برد، امری که تا کنون محقق نشده است. حکمران انرژی باید سه ضلع مثلث را ببیند، درغیر این صورت به مشکل برمی‌خوریم.

وطنخواه مقدم گفت: متهم اصلی آلودگی هوا کیفیت سوخت و مصرف آن است.‌ یا کیفیت سوخت پایین است یا مصرف‌کنندگان نمی‌توانند از این سوخت به خوبی استفاده کنند. اگر پالایشگاه‌ها گازوییل با کیفیتی تولید می‌کردند، ۵۰ درصد مشکل آلودگی هوا حل بود و اگر خودروسازان نیز خودرو مناسب تولید می‌کردند نیم دیگر مشکلات نیز حل میشد.‌

وی با اشاره به لزوم مدیریت سبد انرژی، گفت: باید سهم انرژی تجدیدپذیر در سبد انرژی مشخص باشد، درحالی که اینگونه نیست.‌ گاز را امروز استخراج می‌کنیم و به همه روستاها می‌بریم، درحالیکه برق دارند. در هیچ جای دنیا دو حامل انرژی را در منزل با هم ندارند. از سوی دیگر اجازه داده نمی شود که انرژی تجدیدپذیر هم در این روستاها توسعه یابد.

دبیر ستاد حوزه انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با تاکید بر اینکه «توسعه انرژی با یک سیاست امکان پذیر نیست»، گفت: دولت نمی‌تواند تا ابد با قیمت متمایز انرژی تجدیدپذیر را بخرد و باید برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر راهکارهای جدید اندیشید.

وطنخواه همچنین با اشاره به عدم اجرای قانون مترقی «اصلاح الگوی مصرف» گفت: در مدیریت انرژی لازم است حتما توجه شود که سبدی از سیاست‌های یکپارچه نیاز داریم تا بتوانیم مدیریت درستی داشته باشیم.

وی با اشاره به اهمیت «فناوری» نیز گفت: بازیگر اصلی مدیریت انرژی، فناوری است؛ چه فناوری نرم و چه فناوری سخت. ما در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ستادی به نام «فناوری نرم» داریم که درمورد سیاست‌های مذکور تحقیق می کند..‌

دبیر ستاد حوزه انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه «امروزه دیگر غول‌های نفتی دنیا مانند توتال و شل، شرکت های شماره یک نیستند؛ بلکه گوگل و شرکت‌هایی که در حوزه ICT فعالیت می‌کنند، مطرح ترین هستند»، گفت: مساله‌های بزرگ را از طریق بروکراسی سنتی موجود باید  پیگیری کنیم اما لازم است علاوه بر آن، از روحیه و دانش جوانان استفاده کرد. بیزینس‌های استارت آپی را نیز باید به کار گیریم‌.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن