استفاده 90 درصدی از تجهیزات داخلی تهاتر برای گازرسانی سیستان وبلوچستان

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گازسانی در حالی قول به اتمام رساندن گازرسانی  به استان سیستان و بلوچستان را طی سه سال ونیم می دهد که منابع مالی آن تامین شود.

حسن منتظر تربتی،مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز در گفتگو با خبرنگار نفت و گاز « انرژی امروز» در خصوص میزان استفاده از تجهیزات داخلی با توجه به میزان توسعه های گازی در کشور گفت: ما در بخش گاز، بیشترین خوداتکایی و خودکفایی را داریم، چرا که تمام مراحل ساخت خطوط لوله های گازی در داخل انجام می شود.

وی خاطر نشان کرد: در خصوص شیرآلات گازی نیز تمام شیرآلات مورد استفاده داخلی سازی شده است.

تربتی با مهم دانستن آیتم توربوکمپرسور گفت: در خصوص توربوکمپرسور که آیتم مهم توسعه شبکه های خطوط لوله گاز است، ما دو برند داخلی زیمنس که OTC  و Zoriya که مپنا انجام می دهد، استفاده می کنیم.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه با بیان اینکه هر دو این شرکت ها  داخلی هستند، گفت: ما عملا در بخش توسعه عمدتا محصولاتمان را از داخل تامین می‌کنیم.

وی خاطر نشان کرد: میزان استفاده ما از تجهیزات داخلی منهای بخش پالایشگاهی، به بیش از 90 درصد می رسد که داخلی سازی شده است.

تربتی خاطر نشان کرد: پیمانکاران ما موظف اند از وندور لیست شرکت ملی نفت استفاده کنند که عملا تاجایی که اطلاع دارم در این لیست هیچ شرکت خارجی حضور ندارد و از شرکت های داخلی استفاده می کنیم.

اگر منابع تامین باشد، 3 سال و نیم دیگر سیستان و بلوچستان کامل گازرسانی می شود

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه در خصوص آخرین وضعیت گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان گفت: زاهدان سال گذشته به بهره برداری رسید و نزدیک به یک سال است که گازرسانی به این شهر انجام شده است.

وی در خصوص گازرسانی به زابل نیز گفت: طراحی اولیه تمام شده و مجوزها گرفته شده است و مناقصه های آن برای پیمان سپاری به زودی آغاز می شود.

تربتی در خصوص شرق سیستان وبلوچستان نیز اظهار داشت: طراحی اولیه در حال انجام است و تا مجوزها گرفته شود، حدودا یک سال به طول می انجامد که بعد از گذر از این مراحل، پیمانسپاری را آغاز خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز نیز خاطر نشان کرد: جنوب استان نیز که بحث توسعه مکران و منطقه چابهار است، پیمانسپاری کردیم و از طریق پیمانسپاری بخش خصوصی که توسعه مکران را برعهده دارند، احداث خط را نیز به شکل سرمایه گذاری برعهده گرفته اند و قرار است ما از محل مصرف گاز تهاتر کنیم.

وی با بیان اینکه ما از چهار جهت اقدام به گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان کرده ایم، گفت: همه اینها نیاز به نقدینگی منابع دارد تا بتوانیم به اجرا دربیاوریم که بخشی از آن را به سرمایه‌گذار دادیم و منابع آن بعدا تهاتر می شود، اما زابل و شرق سیستان وبلوچستان به منابع نیاز دارند.

تربتی با اشاره به تامین منابع در قانون گفت: باید منابع آن در قانون مشخص شده باشد تا پروژه پیش برود.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز خاطر نشان کرد: اگر منابع تامین شود، زابل با گازرسانی از طریق خط لوله در اولویت اول ما است که از شروع به کار 18 ماه طول می کشد، البته قبل از آن با CNG گازدار می شود.اما مجموع استان سیستان و بلوچستان را طی 3 و نیم سال به پایان می رسانیم.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن