ستاد مدیریت بحران کشور به داد مردم برسد
یک نماینده مردم سیستان و بلوچستان با اشاره به شرایط جوی این استان گفت: افزایش دمای هوا به بیش از 50 درجه مردم این استان بهویژه در بخشهای مرکزی و جنوبی با بحران روبهرو شدهاند.
علی کرد، نماینده مردم خاش و نصرت آباد و میرجاوه و کورین، در گفتگو با خبرنگار پارلمانی «انرژی امروز» با بحرانی دانستن شرایط آب و هوایی در حوزه انتخابیه خود گفت: «در اصل حوزه انتخابیه من بزرگترین حوزه انتخابیه کشور ازنظر وسعت و پراکندگی روستاها است. متاسفانه با شرایط جوی که بر استان سیستان و بلوچستان حاکم است و افزایش دمای هوا به بیش از 50 درجه مردم این استان بهویژه در بخشهای مرکزی و جنوبی با بحران روبهرو شدهاند. افزایش دمای هوا و شرایط جوی حاضر شامل حوزه انتخابیه من نیز میشود. برای مثال در شهرستان مرزی میرجاوه و بخشهای تابعه و منطقه روتک، پشت کوه و بهویژه ایرندگان دمای هوا بین 50 تا 55 درجه است.»
وی افزود: «در مناطق سرباز، قصرقند، لاشار، نیک شهر و شهرستان چابهار نیز چنین شرایط آب و هوایی حاکم است و طاقت را از مردم گرفته است. ستاد بحران کشور در اسرع وقت باید به داد این مردم برسد. در حال حاضر که این افزایش دما اتفاق افتاده است، افت شدید برق نیز در منطقه ایجادشده است و موجب خاموش شدن کولرها و سیستمهای خنککننده شده است.»
کرد، با بیان اینکه ر«یزگردها نیز بر بدی آبوهوا افزوده است»، گفت:«این مساله موجب آلودگی هوا شده که به دلیل شنهای روان است. یعنی حتی درصورتیکه وسایل خنککننده خاموش شود؛ امکان استفاده از محیط بیرون و سایه درخت را هم ندارند. در منطقهای با این آبوهوا کولرهای آبی جوابگو نیست و باید از کولرگازی و اسپیلت استفاده کنند که استفاده از این دستگاههای خنککننده هزینه بالای برق را برای مردم به دنبال دارد.»
وی افزود:«از سویی تعرفههای برق در سیستان و بلوچستان تعرفه عادی است؛ درحالیکه در سایر استانهای جنوبی در تعرفههای برای فصلهای گرم تخفیفهایی قائل میشوند. درحالیکه در مناطق ما تنها بهصورت شعار مطرحشده و عملیاتی نشده است.»
نماینده مردم خاش و نصرتآباد و میرجاوه و کورین به بیان راهحل بحران ایجادشده پرداخته و گفت: «برای حل بحران در این مناطق لازم است در ابتدا در مناطقی که افت شدید فشار برق وجود دارد با افزودن ترانسهای برق بهصورت اضطراری ولتاژ برق در این مناطق را افزایش دهند تا مردم بتوانند از وسایل سرمایشی استفاده کنند.»
کرد در پایان گفت: «بنابراین اولین قدم که من بر آن اصرار و تاکید دارم و وزارت نیرو باید دستورات ویژهای به این منظور صادر کنند نسب ترانسهای برق در مناطقی است که فشار برق کاهشیافته است. قدم بعدی این است که امکان استفاده از وسایل سرمایشی برای مردم آسیبدیده موردتوجه قرار بگیرد. میتوانند بهصورت اقساط امکان خرید وسایل برقی سرمایشی را برای مردم محروم این منطقه فراهم کنند.»