آیا بارورسازی ابرها در کشور امکان پذیر است؟

نایب رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس، با ارزیابی مثبت از اقدام سپاه برای استفاده از تکنولوژی بارورسازی ابرها درجهت تولید بارندگی در کشور از دولت خواست تا برای رفع آلودگی هوا به مجلس لایحه بدهد.

به گزارش انرژی امروز، جبار کوچکی نژاد در مورد انتشار خبری مبنی بر تلاش سپاه پاسداران برای رفع آلودگی هوا با بهره‌مندی از تکنولوژی بارورسازی ابرها گفت: بارورکردن ابرها یکی از موضوعات مهم دنیا بوده و در سال‌های اخیر ایران نیز در تلاش است تا در فصول خشکسالی یا مواقعی که در کلان شهرها به ویژه تهران با معضل آلودگی هوا مواجه می‌شویم از این طریق اوضاع جوی را تغییر دهد.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: وقتی که بارندگی افزایش یابد خودبه خود یک تعادلی در هوا ایجاد شده و همین امر باعث کاهش معضل آلودگی هوا می‌شود البته تحقق این مهم نیازمند بکارگیری تکنولوژی خاصی بوده که برخی کشورها اعم از روسیه و کشورهای توسعه‌یافته از آن برخوردار هستند.

تلاش سپاه برای ایجاد بارندگی درخور تحسین  است

وی خاطرنشان کرد: سپاه پاسداران از مدتی قبل اعلام کرده است که تکنولوژی بارورسازی ابرها را بومی‌سازی کرده و در حال برقراری ارتباط با سایر کشورها برای تحقق این مهم در کشور است.

کوچکی نژاد بیان کرد: بی‌تردید هر نهاد یا ارگان یا حتی بخش خصوصی که در صدد است در حوزه علمی فعالیت کند باید مورد حمایت قرار بگیرد به ‌ویژه در زمینه افزایش بارندگی و تامین آب که یکی از نیازهای اساسی کشور است.

وی عنوان کرد: ایران یکی از کشورهای کم آب دنیا بوده که نیاز به افزایش بارندگی از طریق هر نوع ابزار علمی دارد، بنابراین باید کمک شود که سپاه حتی به صورت پایلوت این امر را محقق سازد.

کوچکی نژاد در واکنش به اظهارنظر برخی که معتقدند به دلیل نوع ابرهای موجود در کشور استفاده از تکنولوژی بارورسازی ابرها نمی‌تواند در ایجاد بارندگی اثرگذار باشد تاکید کرد: البته در این مورد باید متخصصان هواشناسی که نوع ابرها را می‌شناسند پاسخ دهند با این حال بعید به نظر می‌رسد که ابرهای موجود در کشور قابلیت باروری نداشته باشند، چرا که اصولا ابرها مقداری آب به همراه دارند آن هم در تهران که در جوار شهرهای شمالی قرار دارد که مملو از باران بوده و به راحتی می‌توانند به سمت تهران حرکت کنند.

وی تصریح کرد: قطعا سپاه پاسداران هر آنچه بیان دارد می‌تواند عملیاتی سازد، بنابراین باید به آنها فرصت دهیم تا این کار را انجام دهند، ضمن اینکه حتی اگر موفق هم نشوند بازهم سرمایه‌گذاری آنها در بخش‌های علمی اقدامی در جهت تامین منافع کشور است.

کوچکی نژاد در رابطه با تاثیر افزایش بارندگی در رفع مشکل آلودگی هوا یادآورشد: تاکنون راهکارهایی که در جهت رفع این معضل از جمله تعطیلی مدارس ارائه شده راهگشا نبوده و تنها اقدامی در جهت پاک کردن صورت مساله بوده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با یادآوری اینکه آلودگی هوا معضلی چند وجهی است افزود: در قانون هوای پاک آمده است که برای رفع این معضل باید سالانه ده درصد از موتورها برقی شوند، چرا که ایجاد کننده بخشی از آلودگی هوا هستند اما تاکنون این مهم اجرا نشده است یا اینکه ما در یک فصل از سال در تهران وارونگی هوا داریم که در این شرایط آلودگی هوا به نقطه اوج خود می‌رسد و باید در آن زمان از طرح زوج و فرد استفاده کنیم یا روند خودروسازی کشور را اصلاح شود، از سوی دیگر از الگوی کشورهایی که در رفع آلودگی هوا موفق بوده‌اند، استفاده کنیم.

نایب رئیس فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: هم‌اکنون دولت باید برای رفع آلودگی هوا یک لایحه تدوین کرده و به مجلس ارسال کند تا با وحدت این قوا بتوان برای این معضل بزرگ چاره‌اندیشی کرد، در غیر این صورت اگر قرار باشد مجلس یک حرفی بزند و دولت خلاف آن را بیان کند برای رفع این مشکل به نتیجه نخواهیم رسید.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن