بررسی پارامتر پایداری با زمان و تعیین فرمولاسیون بهینه سیالات حفاری افرونی پایه روغنی

«بررسی پارامتر پایداری با زمان و تعیین فرمولاسیون بهینه سیالات حفاری افرونی پایه روغنی» عنوان مقاله ایست که در شماره دی و آذر مجله «پژوهش نفت» به چاپ رسیده است.

به گزارش انرژی امروز در چکیده این مقاله آمده است: تهیه سیالات حفاری از مهم‌ترین بخش‌های عملیات حفاری چاه‌های نفت و گاز محسوب می‌شود که استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته و سودمند در تولید آنها می‌تواند عملکرد و بازدهی آن‌ها را به مقادیر ایده‌آل نزدیک‌تر کند.

سیالات حفاری پایه افرونی گازی کلوئیدی دارای تکنولوژی پیشرفته میکروحباب‌های افرونی و مختص حفاری فروتعادلی، یکی از جدیدترین فناوری‌های استفاده شده در حفاری مخازن کم فشار می‌باشند. با تهیه سیال حفاری افرونی پایه روغنی می‌توان خواص مثبت و بسیار با ارزش سیالات حفاری روغنی را در کنار خواص ویژه سیالات حفاری افرونی همچون کنترل هرزروی، یک جا به‌دست آورد. پایداری با زمان از مهم‌ترین ویژگی‌های سیالات حفاری افرونی محسوب می‌شود که می‌تواند بر خواص مطلوب رئولوژیکی و کنترل هرزروی در این نوع سیالات تأثیر‌گذار باشد.

در این تحقیق سیال افرونی تهیه شده با غلظت 14 2% مولی سورفکتانت و kg m3 01 15 پلیمر دارای بیشترین پایداری در مقابل زمان، کم‌ترین افت بازدهی و کم‌ترین تغییرات اندازه حباب افرونی می‌باشد که این غلظت‌ها به‌عنوان فرمولاسیون بهینه سورفکتانت و پلیمر ارائه می‌شوند.

کلیدواژگان:

سیال حفاری افرونی پایه روغنی؛ میکرو حباب افرونی؛ حفاری فروتعادلی؛ خواص رئولوژیکی؛ هرزروی

مجله: پژوهش نفت

نوع مجله: علمی- پژوهشی

صاحب امتیاز:پژوهشگاه صنعت نفت

نویسندگان:

سید صالح موسوی دهقانی1؛ عزت الله کاظم زاده2 ؛ محمد سلیمانی2 

1گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، ایران

2پژوهشکده مهندسی نفت، پردیس پژوهش و توسعه صنایع بالادستی، پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران

ایمیل مسئول مقاله: kazemzadehe@ripi.ir

سال انتشار:زمستان 96

فایل دریافت مقاله:

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن