موج نیروی مازاد و غیرمتخصص در نفت زنگنه تحت فشار است

عضو کمیسیون انرژی مجلس معتقد است در وزارت نفت نیروی مازاد وجود دارد و نیروها تخصص لازم را ندارند. میرزایی، زنگنه را تحت فشار برای جذب نیرو می داند و می گوید: چه فایده ای دارد نیروی انسانی زیاد شود اما تولید نفت تغییری نکند.

جلال میرزایی،در گفتگو با خبرنگار نفت و گاز «انرژی امروز» در خصوص صحبت های بیژن زنگنه درباره نیروی مازاد در وزارت نفت گفت: از دیدگاه من این حرف درستی است و باید این حرف در اقتصاد یک چیز ابتدایی است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس با ذکر مثالی در این خصوص گفت: اگر بگویم در حال حاضر 4 میلیون بشکه در روز نفت تولید می شود و طبق برنامه توسعه ای، می خواهیم این میزان را به 7 میلیون افزایش دهیم و برای این افزایش تولید نیاز به فلان میزان نیروی انسانی وجود دارد، امری قابل قبول است. اما مسئله این است که نیروی انسانی زیاد می شود؛ اما تولید خیر.

میرزایی خاطرنشان کرد: دورانی با ١١٠هزار نفر نیرو در این وزارتخانه ۴میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه تولید داشتیم. حالا با اضافه شدن ١٠٠هزار نفر دیگر این میزان کاهش یافته و به ٣میلیون و ٩٠٠ هزار بشکه رسیده است. پس استخدام این همه نیروی جدید برای نیل به چه هدفی بوده است؟

وی با بیان اینکه «ما باید به سمت برنامه های توسعه ای پیش رویم»، گفت: انتظار داریم وزارت نفت بتواند از سهم 14.5 درصدی سهم اختصاصی، حقوق این میزان نیروی انسانی را بدهد.

نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی، خاطر نشان کرد: منظور آقای زنگنه از اینکه می گوید نیروی مازاد داریم این است که نیروی جدید نیاز نداریم؛ چرا که فشار زیادی برای جذب نیرو است درحالیکه می گوید من با نیروی مازاد مواجه هستم و نیروی جدید نمی توانم بگیرم.

وی در پاسخ به اینکه با توجه به نیروی مازاد چرا وزارت نفت اصرار به برگزاری آزمون استخدامی دارد،گفت:فشار برای برگزاری آزمون استخدامی روی وزیر نفت زیاد است.

میرزایی  با بیان اینکه در حال حاضر در وزارت نفت، نیرویی که استخدام شده است، نیروی متخصص نیست، گفت: آقای زنگنه قصد داشت تعدادی نیروی نخبه را جذب کند تا هم نیروی متخصص در وزارتخانه داشته باشد هم از فرار مغزها جلوگیری کند، چرا که اگر این نیروها جذب نشوند، به خارج از کشور می روند.

عضو کمیسیون انرژی تصریح کرد به همین منظور زنگنه شرط معدل گذاشت که دیوان عدالت آن را ابطال کرد.در نتیجه ماند که چه کند.

از دیدگاه میرزایی اگر وزارت نفت دوره های آموزشی برای نیروهای حاضر بگذارد، به نفع وزارتخانه است تا بخواهد نیروی جدید بگیرد.

وی معتقد است، کارگاه ها باید عملی و تخصصی باشند نه نظری، بلکه باید مهارت لازم را در کارگاه ها کسب کنند.

از طرح تا عمل فاصله زیاد است

نماینده ایلام در خصوص تصمیم مجلس درباره تصویب قیررایگان گفت: در کشور ما متاسفانه در طرح مسئله، قانون گذاری و اقدامات عملی ارتباط معنا داری وجود ندارد.

عضو کمیسیون انرژی تصریح کرد: در یکی از انجمن ها که مربوط به سیمان بود این موضوع مطرح شد که برخی از کشورها سیمان را با چیزی قاطی می کنند و برای آسفالت از آن استفاده می کنند که مانده گاری بیشتری نسبت به قیر دارد.

وی ادامه داد، طرح این انجمن این بود که آنها قیر را برای آسفالت استفاده نمی کنند. بلکه آن را به خارج از کشور می فروشند و پول نقد می گیرند، چرا که مشتری خارجی برای خیرد قیر زیاد است.

از دیدگاه میرزایی بهتر بود قیر را صادر می کردیم و از روشی که در سایر کشورها شروع شده است، به نفع صنعت سیمان از آن استفاده می کردیم.

میرزایی در خصوص وضعیت صنعت سیمان به خبرنگار« انرژی امروز» گفت: صنعت سیمان با توجه به رکود زیان ده و زمین گیر شده است.  در مجتمع کارخانه سیمان ٣٠٠٠ نفر در سه شیفت کار می کردند در حالی که در حال حاضر یک شیفت هم به سختی کار می کند.

وی با بیان اینکه باید در این زمینه تعمل بیشتری کنیم گفت: متاسفانه در مجلس روی آن کار نشد.باید در خود دولت جمع بندی می شد و بعد به مجلس می آمد.

نماینده مردم ایلام با اشاره به برخی تصمیمات منفعت طلبانه گفت: نگاه نمایندگان ملی نیست.

عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطر نشان کرد: اتاق بازرگانی  به عنوان پارلمان بخش خصوصی می توانستند به کمیسیون انرژی بیاید و موضوع را مطرح کند، همانطور که سال گذشته این کار را کرده بود، اما پیگیری نش یا اینکه دولت جایگزینی برای آن می گذاشت. مثلا می گفت من سیمان را از کارخانه می خرم و یارانه ای به کارخانه می دهم که هم به کارخانه سیمان کمکی شود و هم نگرانی نمایندگان حل شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن