اهمیت برگزاری IPO در لندن برای ترزا می

محمدبن سلمان سه شنبه شب پس از سفر به مصر، راهی سفری سه روزه به انگلیس شد تا با ملکه بریتانیا و ترزا می، دیدار و گفتگو داشته باشد. دیداری که صحبت درباره بزرگ ترین عرضه عمومی سهام در تاریخ – سهام آرامکو – و انعقاد شماری از قراردادهای تجاری، موضوع اصلی مذاکرات خواهد بود.

به گزارش خبرنگار بین الملل انرژی امروز، لندن از مدت ها پیش رقابت تنگاتنگی را با نیویورک و هنگ کنگ برای برگزاری عرضه 5 درصد از سهام آرامکو که ارزشی معادل 100 میلیارد دلار دارد را آغاز کرده است.

اما دلیل اهمیت این موضوع برای بریتانیا چیست و چرا برگزاری آن تا این حد چالش برانگیز شده است؟

خاندان آل سعود در تلاش برای فهرست بندی شرکت نفتی هستند که به مدت 38 سال تحت حاکمیت مطلق دولت قرار داشت. اگرچه فقط 5 درصد از سهام این شرکت برای عرضه عمومی درنظر گرفته شده، اما همین میزان نیز بالغ بر 100 میلیارد دلار به نقدینگی دولت خواهد افزود، که در مقایسه با 25 میلیارد دلار به دست آمده توسط بزرگ ترین عرضه عمومی سهام جهان در 2014 که توسط شرکت اینترنتی علی بابا مستقر در چین حاصل شد، رکوردی خیره کننده محسوب می شود.

این نخستین باری است که سرمایه گذاران بازار سهام فرصتی مغتنم دراختیار خواهند داشت تا بتوانند بصورت مستقیم، ذخایر نفتی عظیم عربستان را خریداری و برخلاف تلاش های شاهزاده جوان برای اصلاح اقتصادی عربستان، گواهی بر این مدعاست که تا مدت های مدید، نفت آذوقه رسان پایه های اقتصادی کشور خواهد بود.

مقامات آرامکو ذخایر این شرکت را بالغ بر 260 میلیارد بشکه اعلام نموده که تقریبا بیش از 10 برابر ذخایر اکسون موبیل، بزرگ ترین شرکت نفت غیردولتی دنیا محسوب می شود. از هر بشکه نفت که در جهان استحصال می شود، یک بشکه آن به آرامکو اختصاص دارد.

چرا عرضه عمومی سهام آرامکو برای بریتانیا مهم است؟

ارقام ارائه شده در مورد عواید حاصل از عرضه سهام آرامکو، به معنای دستمزدهای کلان برای بانک های سرمایه گذاری، وکلا، دلالان و هر یک از مشاورانی است که در روند شکل گیری و به پایان رسیدن این معامله نقش دارند. از سوی دیگر، با توجه به رقابت چشمگیر موسسات مالی برای جذب صاحبان سرمایه، چنین قراردادی می تواند اعتبار شایان توجهی نیز به قطب مالی برگزار کننده آن اعطا کند.

متقاعد ساختن سعودی ها برای برگزاری عرضه سهام در لندن، نیروی محرکه ای برای شهری خواهد بود که این روزها سایه ای از هراس و دلهره بر آن افکنده شده است، به این دلیل که اخبار ناخوشایندی از سوی شرکت ها و موسسات مالی مبنی بر خروج کارمندان از بریتانیا به دلیل برگزیت به گوش می رسد.

عرضه سهام و چالش های پیش رو

اما برنامه های مقامات آرامکو برای تسهیل قوانین بازار سهام در جهت جذابیت بخشیدن به روند برگزاری عرضه سهام، نگرانی بسیاری درمیان فعالان بازارهای مالی دنیا بوجود آورده و به اعتقاد تحلیلگران، فقدان شفافیت و قوانین حمایتی، منافع سرمایه گذاران را به خطر انداخته و تهدیدی جدی برای اعتبار لندن محسوب می شود.

اما بریتانیا تنها کشوری نیست که درصدد جلب نظر مقامات سعودی و پول نفت آنهاست. در نوامبر، دونالد ترامپ طی پیامی توییتری شادمانی خود را از برگزاری عرضه عمومی سهام آرامکو در بازار بورس نیویورک ابراز نموده و با انتخاب عربستان به عنوان نخستین مقصد سفرهای رسمی خود، پیروزی در محل برگزاری عرضه سهام آرامکو را پیش از موعد جشن گرفت.

از سوی دیگر، یک مقام ارشد سعودی هفته پیش به رویترز اعلام کرد نباید احتمال برگزاری عرضه سهام در یک قطب آسیایی را از نظر دور داشت. نیویورک و لندن تنها یگ گزینه به شمار می روند، اما اقتصادهای آسیایی بازارهای مهمی برای نفت عربستان هستند و باید به آنها هم فکر کرد.

سرانجام IPO چه خواهد شد؟

بعد از ملاقات محمدبن سلمان با ملکه بریتانیا و ترزا می و برخی مقامات کشور، شاهزاده 32 ساله به آمریکا سفر خواهد کرد تا با رئیس جمهور و دیگر شخصیت های مهم کابینه وی دیدار داشته باشد. هنوز تاریخ و محل برگزاری عرضه عمومی سهام آرامکو بر کسی مشخص نیست، اما با توجه به برخی شواهد موجود می توان انتظار داشت این رویداد 100 میلیارد دلاری به همین زودی – شاید اکتبر یا نوامبر – اتفاق بیفتد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن