افزایش 14 درصدی بازدهی عملیات جداسازی کنده ها از سیالات حفاری
جداکننده های لرزه ای نوین شرکت شلمبرژه با نام «SCREEN PULSE» با طراحی منحصر به فرد و ایجاد نیروی مکش در زیر صفحات غربالگری، بازدهی عملیات جداسازی کنده ها از سیالات حفاری را 14 درصد بهبود بخشیده است.
به گزارش خبرنگار دانش و فناوری «انرژی امروز»، استانداردهای جدید دفع مواد زاید در صنعت حفاری خشکی و فراساحلی، شرکت های پیمان کار را ملزم می کند تا همه سیالات آزاد از کنده های جامدحفاری را به طور کامل جدا کنند.
این الزامات باعث افزایش هزینه های جداسازی دفع سیالات از مواد زاید حفاری می شود. به طور سنتی این جداسازی از طریق جداکننده های لرزشی صورت می گیرد. اما این مدل از جداسازی عمدتا مشکلات خاص خود از قبیل سایش کنده های حفاری و عدم جداسازی کارامد کنده های جامد را در پی دارد. به علاوه این تکنیک باعث تشکیل مواد ریز جامد در سیالات حفاری جداشده می شوند که می توانند مشکلات زیادی در بازدهی سیالات حفاری ایجاد کنند.
در جداکننده نسل جدید شرکت شلمبرژه با نام «SCREEN PULSE»، با اضافه شدن یک کفه سبک واقع در قسمت انتهایی ناحیه تخلیه و ایجاد اثر مکشی در زیر صفحات غربالگری، عملکرد جداکننده لرزه ای به طور چشمگیری افزایش یافته است و کوچکترین ذرات جامد از طریق این صفحات جدا می شوند.
در این سیستم هزینه های دفع مواد جامد زاید به طرز چشمگیری کاهش یافته است. به علاوه به دلیل تولید کنده های خشک تر مسقیما از صفحات غربالگری، تحرکات ابزار سنگین جابه جایی و دفع این مواد به کمترین میزان خود خواهد رسید.
نتایج بدست آمده از بکارگیری این فناوری در یکی از چاه های حفاری در کشور اکوادور نشان می دهد که استفاده از جداکننده «SCREEN PULSE» باعث کاهش 14 درصدی محتوای آب کنده ها و کاهش 19.3 درصدی حجم مواد زاید حفاری شده است. این نتایج همچنین بیان می کند که این فناوری باعث صرفه جویی 13500 دلاری شامل 9000 دلار هزینه جابه جایی کنده ها و 3000 دلار هزینه خشک سازی کنده های حفاری شده است.