پنج اشتباه بزرگ ترامپ در تغییرات اقلیم
دونالد ترامپ، رییس جمهور عجیبی نیست. او نمونه بارز یک آمریکایی فرصت طلب و سودجویی است که به دنبال اهداف و منافع خود و مسلما ایالات متحده در هر کجای دنیاست.
به گزارش «انرژی امروز» ترامپ اعتقادی به موضوعی به نام محیط زیست ندارد. در واقع محیط زیست برای ترامپ ابزاری برای رسیدن به سود بیشتر است و اگر محیط زیست این سود را در اختیار ترامپ قرار ندهد، پس به هیچ دردی نخواهد خورد.
نگاه ترامپ به مقوله تغییرات اقلیم، آیینه تمام نمای همکاران جمهوریخواه خود است. «من معتقد به آب و هوا هستم. من معتقد به تغییر هستم. من معتقدم اینها مدام بالا پایین میشوند. این تغییرات بستگی به کشورها و سالهای مختلف دارد. اما من آدم مومنی نیستم و ما مشکلات بزرگتری داریم. من اعتقادی به تغییرات اقلیم ندارم…» اینها فقط بخشی از سخنرانیهای رقابتهای انتخاباتی این جمهوریخواه بود.
قبل از اینکه پیروز انتخابات شود مخالف توسعه نیروگاه بادی در کنار زمین گلف خودش و به شدت مخالف سیاستهای فدرال در بخش انرژی بادی بود و صدها بار در توییتر در مخالفت با توربینهای بادی نوشته بود. اما به یکباره در یکی از همین سفرهای تبلیغاتی خود در کنار یکی از نیروگاههای بادی کشورش به گردانندگان نیروگاه گفته بود: عجب کار جالبی است، چطور از باد انرژی تولید میکنید؟
کسی با این عقبه فکری، وقتی وارد کاخ سفید شد چنان بر میراث اوباما خط بطلان کشید که حتی داد آنگلا مرکل را هم درآورده است. مرکل اخیرا بعد از اجلاس سران جی7 گفته است امیدی به ایالت متحده ندارد.
زور مرکل و همکاران اروپاییاش بر گاوچران تک و تنهای آمریکایی نچربید و نتوانستند او را در خصوص پیمان پاریس راضی کنند.
اما ترامپ وارد کاخ سفید که شد یک به یک کارهایی کرد که هر کدام به اندازه کافی برای محیط زیست خطرناک هستند.
در این مقاله به پنج اشتباه بزرگ ترامپ از دید کارشناسان محیط زیست، غیر از خروج از پیمان پاریس، میپردازیم.
1- معرفی اسکات پرویت به عنوان رییس آژانس حفاظت محیط زیست ایالات متحده
در ماه مارس، اسکات پرویت گفت «من با این حرف که دیاکسید کربن در گرم شدن کره زمین دخالت دارد، موافق نیستم»، حرفی که کاملا با نظریات دانشمندان که اتفاقا خیلی از آنها در همین آژانس حفاظت محیط زیست تحت ریاست پرویت کارمیکنند تناقض دارد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست ترامپ علاقه عجیبی به سرمایهگذاری در سوختهای فسیلی دارد و در فرصتهای مناسب به جرگه کسانی پیوسته است که قوانین مربوط به آلودگیها را در EPA به چالش میکشند، او زمانی که دادستان عمومی اوکلاهاما هم بود چنین رویهای را در پیش گرفته بود.
پرویت معتقد است با مطرح شدن مباحث مربوط به تغییرات اقلیم، EPA از ماموریت اصلی خود منحرف شده و بر همین اساس شروع به از بین بردن تمام قوانین باراک اوباما، رییس جمهور سابق ایالات متحده، در زمینه انتشارات کرده است.
2- تمام تغییراتی که در EPA انجام شده است
بودجه سالانه ترامپ برای ایالات متحده، بودجه EPA را به یک سوم کاهش داده است، این کار ترامپ در میان جمهوریخواهان به قوانین اژدهایی معروف شده است.
برنامههای مربوط به اقلیم و انرژی هم قرار است به بایگانی سپرده شوند، و در این میان دادههای مربوط به انتشارات گازهای گلخانهای شرکتها نیز وجود دارند.
آنچه که در خصوص اقلیم در مجوزهای فدرال هم وجود دارد، منسوخ شده، مواردی مثل کاهش انتشارات کنار گذاشته شده و استانداردهای جدید برای بهبود بهرهوری خودروها و کامیونها هم معلق مانده است.
3- شروع تخریب برنامه برق پاک
در ماه مارس یک فرمان اجرایی صادر شد که در آن «الزامات قانونی که در تولید انرژی باعث ایجاد دردسر میشوند» قانون برق پاک مورد بازنگری قرار گیرد.
ترامپ مکررا قول داده بود این برنامه را از رده خارج کند، برنامهای که هدف آن کاهش انتشارات دیاکسید کربن از نیروگاههای سوخت زغال سنگی است.
آنالیزهای متعدد نشان دادهاند که بدون اجرای این برنامه، ایالات متحده نمیتواند به تعهدی که در پیمان پاریس برای کاهش انتشارات داده است عمل کند.
4- آزاد کردن زمینها و آبهای فدرال برای بهرهبرداری
ترامپ از اداره تابعه حوزههای مختلف خواسته است تا به بررسی قوانینی بپردازند تا مشخص شود آیا میتوان این قوانین را برای بهره برداری بهتر به منابع نفت و گاز تغییر داد یا نه.
مهلت قانونی معادن زغال سنگ در زمینهای فدرال بیشتر شده و در عین حال موانع حفاری در سواحل آتلانتیک نیز بازبینی شده است.
از طرفی ترامپ اجازه حفاری در مناطق پناهگاه ملی حیاط وحش در آلاسکا را هم صادر کرده است که به شدت موجبات نگرانی محیط زیست شناسان را فراهم آورده است.
5- تصویب احداث خطوط لوله
یکی از اولین اقداماتی که ترامپ انجام داد، اجازه احداث خط لوله مناقشه برانگیز کیاستون و داکوتا بود. این دو پروژه انتقال نفت اکنون در حال انجام هستند درحالی که قبل از این که پروژه داکوتا به مرحله بهرهبرداری کامل برسد، نشت داشته است.