اتحادیه اروپا و چین بر مقابله جدی با روند گرمایش تاکید کردند
رهبران چین و اتحادیه اروپا به زودی در بیانیه مشترکی درباره موافقتنامه تغییرات آب و هوایی پاریس اعلام خواهند کرد که مقابله با روند گرمایش زمین «فریضهای مهمتر از همیشه است».
به گزارش «انرژی امروز» پیش نویس این سند بر «تعهد کامل سیاسی» برای اجرای توافق پاریس تاکید میکند.
درحالی که گفته میشود دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قصد خروج از این پیمان را دارد، این بیانیه مسلما رد مواضع او تلقی خواهد شد.
این بیانیه مشترک قرار است روز جمعه پس از اجلاسی در بروکسل منتشر شود.
مقامهای اتحادیه اروپا و چین بیش از یک سال است که پشت صحنه برای توافق بر سر یک بیانیه مشترک در مورد مبارزه با تغییرات آب و هوایی و انرژی پاک کار میکنند.
این سند بر خطرات افزایش دمای زمین به عنوان «یک مساله امنیت ملی و عامل تشدیدکننده شکنندگیهای اجتماعی و سیاسی» انگشت میگذارد و همزمان اشاره می کند که گذار به انرژیهای پاک باعث ایجاد کار و رشد اقتصادی میشود.
در پیش نویس این سند آمده است اتحادیه اروپا و چین موافقتنامه پاریس را «یک دستاورد تاریخی میدانند که روند غیرقابل بازگشت به سوی تصاعد پایین گازهای گلخانهای» را پیش میبرد.
موافقتنامه پاریس ثابت میکند که در صورت وجود اراده مشترک سیاسی و اعتماد متقابل، چندجانبه گرایی میتواند در یافتن راه حل هایی منصفانه و موثر برای حیاتی ترین مشکلات جهانی زمان ما موفق باشد. اتحادیه اروپا و چین بر تعهد کامل سیاسی خود برای اجرای موثر موافقتنامه پاریس در همه جنبه ها تاکید می کنند.
هر دو طرف می گویند که تا سال ۲۰۲۰ استراتژی بلندمدت خود برای کاهش تصاعدهای کربنی را تشریح
خبر افزایش همکاری میان چین و اتحادیه اروپا درحالی ظاهر می شود که تصور می رود آقای ترامپ تصمیم گرفته از پیمان پاریس خارج شود. چندین منبع مطلع به رسانه های آمریکایی گفته اند که او آماده این کار است.
او در جریان نشست سران گروه ۷ در تائورمینای ایتالیا هم از موضع مشترک سایر اعضا در این زمینه حمایت نکرده بود. آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان پس از آن دیدار سرخوردگی خود از مواضع آمریکا را پنهان نکرد.
او به خبرنگاران گفت: اگر نخواهیم بگوییم که کل بحث درباره تغییرات آب و هوایی خیلی ناراحت کننده بود باید بگوییم که حداقل خیلی مشکل بود.
نشانهای دیده نمی شود که ایالات متحده تعهد به موافقتنامه پاریس را حفظ خواهد کرد یا نه.
آمریکا دومین تولیدکننده گازهای کربنی در جهان است.
همزمان فعالان محیط زیست از حرکت اتحادیه اروپا و چین به گرمی استقبال کردهاند.
لی شوئو از گروه صلح سبز گفت: اگر همکاری آمریکا و چین بود که باعث تولد موافقتنامه پاریس شد، اکنون به عهده اتحادیه اروپا و چین است که از آن دفاع کنند و آن را پیش ببرند.
این دو به طور بالقوه توان آن را دارند که دیپلماسی بین المللی تغییرات آب و هوایی را جلو ببرند.