حفاری تونل کانی‌سیب انتهای سال 98 به پایان می‌رسد

مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی گفت: حفاری تونل کانی‌سیب برای انتقال آب به دریاچه ارومیه، انتهای سال 98 به پایان می‌رسد.

فرهاد سرخوش با اشاره به اینکه آذربایجان‌غربی نخستین استان کشور است که بیشترین چاه غیرمجاز سطح کشور را دارد اظهار کرد: در این رابطه تاکنون سه هزار و 23 حلقه چاه در حوضه آبریز دریاچه انسداد یافته اما 59 هزار حلقه چاه غیرمجاز در این حوضه وجود دارد و متاسفانه با حفاری بیش از اندازه چاه، سبب شده تا تمام حجم منابع آب زیرزمینی تخلیه و در نتیجه باعث نشست زمین شود.

وی در ادامه با بیان اینکه هم اکنون بحث انتقال آب از دریای خزر به دریاچه ارومیه مطرح است گفت: این در حالی است که با مطالعات انجام شده، این دو آب با یکدیگر هم‌خوانی نداشته اما با وان ترکیه همخوانی دارد و از سوی دیگر طرح انتقال آب از دریای خزر به دریاچه ارومیه بسیار پرهزینه و زمان بر است، مگر اینکه شرایط به گونه‌ای پیش رود که نتوان آب مورد نیاز را از حوضه آبریز دریاچه ارومیه تامین کرد.

مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی تصریح کرد: اما اگر خواهان نگهداری دائمی حوضه آبریز دریاچه و ورودی دائمی آب در آن منطقه باشیم، چاره آن این است که چاه‌های غیرمجاز را در کل انسداد داده و بخش کشاورزی زراعی و باغداری خود را به سمت آبیاری نوین هدایت کنیم.

وی بیان کرد: هم اکنون بیشترین مصرف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، بخش کشاورزی است و تنها با صرفه‌جویی در این بخش می‌توان به میزان چهار میلیارد و 300 میلیون متر مکعب آب را به سمت دریاچه ارومیه هدایت کرد.

سرخوش به موضوع انتقال آب از حوضه زاب به دریاچه ارومیه اشاره کرد و افزود: حوزه زاب، پربارش‌ترین حوزه و در واقع دومین حوضه در سطح کشور است که امسال 560 میلی‌متر بارندگی در آن به ثبت رسیده است و بنابراین می‌توان با پایان بخشی تونل، انتقال حوضه به حوضه انجام شود.

وی با اشاره به اینکه انتهای زمانبندی کار تونل، پایان سال 98 است اظهار کرد: در این رابطه هم اکنون در سه شیفت به صورت پورتال ورودی و خروجی به صورت همزمان با دستگاه TBM حفاری شده و از پورتال میانی نیز به صورت دستی حفاری می‌شود.

مدیر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌غربی با بیان اینکه کل این تونل 18 کیلومتر است افزود: خوشبختانه حفاری این تونل براساس زمانبندی پیش‌بینی شده به پیش می‌رود و بزرگترین پروژه آب‌رسانی حوضه به حوضه همان کانال کانی‌سیب است که در دست اجرا بوده و اگر به پایان برسد، با توجه به اینکه در چهار فصل سال آبرسانی خواهد کرد، جلوی تبخیر آب را تا حد بسیاری خواهد گرفت و بنابراین دولت اولویت خود را بر روی این پروژه گذاشته است.

وی با اشاره به انسداد چاه‌های غیرمجاز در حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: در این زمینه با توجه به وجود 59 هزار حلقه چاه غیرمجازی و انسداد تنها سه هزار چاه، ستاد احیای دریاچه ارومیه مسئول انسداد نیست و شرکت آب منطقه‌ای استان، دستگاه اجرایی است و وارد عمل شده و سالانه با ابلاغیه‌ای که شده است، آنان باید سالانه سه هزار چاه غیرمجاز را انسداد می‌کردند.

سرخوش اظهار کرد: اما با توجه به اینکه در منطقه مباحث اجتماعی در این ارتباط به وجود آمد، برای همین دستگاه‌های اجرایی به فشار افتادند وگرنه اگر با برنامه زمان‌بندی به پیش می‌رفت، در این چهار ساله گذشته باید 12 هزار حلقه چاه غیرمجاز مسدود می‌شد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن