ترامپ در برزخ تحریم روسیه یا ادامه دوستی با پوتین؟

دولت و کنگره آمریکا خواستار برخورد سخت ‌رئیس ‌جمهور آمریکا با روسیه هستند. دونالد ترامپ اما حاضر نیست تحریم جدیدی علیه روسیه وضع کند. حمایت روسیه از اسد و حملات سایبری هکرهای روسی شرایط را پیچیده کرده است. 

نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد که هم‌اکنون مطرح‌ترین چهره سیاست خارجی دولت آمریکاست، گفته بود که آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه روسیه وضع می‌کند.

هیلی پس از حمله شیمیایی به غوطه شرقی در سوریه یکشنبه (۱۵ آوریل ۲۶ فروردین) گفته بود که وزیر خزانه‌داری آمریکا روز دوشنبه تحریم‌های جدید روسیه را اعلام خواهد کرد. این تحریم‌ها به گفته نیکی هیلی قرار بود به طور مستقیم علیه شرکت‌هایی وضع شود که با اسد و کارخانه‌های تولیدکننده سلاح‌های شیمیایی او رابطه تجاری دارند.

سارا سندرز، سخنگوی رئیس‌جمهور آمریکا، اما روز دوشنبه این موضع را تعدیل کرد و گفت که تصویب تحریم‌های بیشتر علیه روسیه هنوز در حال بررسی است. روزنامه «واشنگتن‌پست» به نقل از منابع مطلع خود در کاخ سفید نوشته است که ترامپ مانع تصویب تحریم‌های بیشتر علیه روسیه شده و اتخاذ چنین تصمیمی را به زمان نامشخصی موکول کرده است.

به نوشته واشنگتن‌‌پست ترامپ پس از آنکه متوجه شده آمریکا بیشترین دیپلمات روس را در واکنش به مسمومیت جاسوس سابق روس در بریتانیا اخراج کرده به شدت برآشفته شده است. آمریکا ۶۰ دیپلمات ‌روس را در واکنش به ماجرای شهر سالزبری بریتانیا اخراج کرد. 

به نوشته واشنگتن‌‌پست ترامپ گفته است که اگر می‌دانسته آلمان و فرانسه هر کدام تنها چهار دیپلمات روس را اخراج کردند، هرگز با اخراج ۶۰ دیپلمات روس از خاک آمریکا موافقت نمی‌کرده است. از قرار رئیس‌جمهور آمریکا از اینکه سیاستش فرصتی برای نزدیکی به روسیه ندارد سرخورده است. او پیشتر آشکارا گفته بود: «من گمان ‌می‌کنم می‌توانم رابطه خیلی خوبی با روسیه و رئیس‌جمهور پوتین داشته باشم و اگر اینطور باشد عالی خواهد بود. البته ممکن است که این اتفاق نیافتد.»

او یک ماه پیش رئیس‌جمهور روسیه ولادیمیر پوتین را در جریان یک گفتگوی تلفنی به کاخ سفید دعوت کرد – بدون مشورت با مشاوران خارجی ‌دولت آمریکا. مشاور جدید امنیت ملی آمریکا، جان بولتون، و نامزد تصدی وزرات ‌خارجه، مایک پمپئو، مخالف دیدار ترامپ با پوتین در آینده نزدیک هستند.

خشم دمکرا‌ت‌ها و جمهوری‌خواهان از پوتین

حال دیدار رهبران دو کشور به زمان دیگری موکول شده است. حتی در کنگره آمریکا نیز هیچ سیاستمدار نامداری دیده نمی‌شود که حامی از سرگیری رابطه با روسیه باشد.

برعکس: احتمال دخالت روسیه در انتخابات آمریکا دمکرا‌ت‌ها و جمهوری‌خواهان را به یک اندازه خشمگین کرده است. آخرین هشدار مقامات امنیتی آمریکا و بریتانیا در مورد حمله سایبری هکرهای روسی شرایط را بدتر کرده است. اغلب نمایندگان کنگره آمریکا پوتین را یک افسر اصلاح‌ناپذیر کا‌گ‌ب می‌دانند.

رئیس سابق اف‌بی‌آی، جمیز کومی که سال گذشته توسط دونالد ترامپ از کنار خود برکنار شد‌، می‌گوید: «منتقدان دونالد ترامپ کم‌کم از خود می‌پرسند آیا پوتین سندی علیه او در دست دارد».

 جرمی کومی که کتابی با نام «وفاداری برتر: حقیقت، دروغ و رهبری» نوشته است در گفتگو با شبکه تلویزیونی ای‌بی‌سی گفت: «ترامپ حتی در گفتگوهای داخلی هم نمی‌خواست از پوتین انتقاد کند. او حتی در اتاق بیضی کاخ سفید هم استدلال می‌کرد که قاتلانی مانند آدم‌کش‌های پوتین همه جا هستند.»

شماری از منتقدان رئیس‌جمهور آمریکا معتقدند که او پیروزی خود در انتخابات را مدیون پوتین است. برخی هم می‌پرسند که آیا ترامپ پیش از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری در مسکو کار خلافی کرده بود که حال علیه او از آن استفاده می‌شود.

کومی در این مورد گفت: «رفتاری در اتاق یک هتل در مسکو یا روابط مالی. من نمی‌گویم که احتمال دارد. اما صادقانه باید بگویم ممکن است.»

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن