در مجامع بینالمللی پیگیر سد ایلیسو باشیم
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که با اتکا به کنوانسیون های حقوق بین المللی در خصوص آب های مرزی می توان جلوی تکمیل سد ایلیسو بر رودخانه دجله در کشور ترکیه را گرفت.
علی اکبری با اشاره به سد ایلیسو بر رودخانه دجله، از نحوه پیگیری این مسئله از مراجع بین المللی، اظهار داشت: کنوانسیون های حقوق بین الملل قواعدی در خصوص آب های مرزی دارند و هیچ دولتی حق ندارد آبی که در گذشت ایام رایج و جاری بوده را از ورود به کشور هم جوار حبس کند.
مراجع حقوقی بین الملل می توانند به اقداماتی که درمنشور حقوق بین الملل به رسمیت شناخته شده است ورود کند، از سوی دیگر قواعد و کنوانسیون های بین الملل تاکید دارد که نظام حقوقی آب های مرزی باید رعایت شود.
نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: پیشگیری از میزان آبی که از رودخانه دجله وارد ایران می شود، از نظر حقوقی قابل پیگیری است و قطعا دولت پیگیری این مسئله خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در گذشته در خصوص احداث سد بزرگ آتاتورک اقدام بین المللی نشده است، بیان داشت: در گذشته شاید دولت ها خیلی متوجه آثار و تبعات سد ها در دراز مدت نبودند و در واقع آن زمان بحران آب تهدید بزرگ زندگی بشر نبوده اما یقینا در سال های آینده دعواهای جدی در نظام آب ها مرزی خواهیم داشت.
این نماینده مجلس تاکید کرد: بنابراین انتظار می رود که دولت در راستای متوقف کردن سد ایلیسون در کشور ترکیه جدی تر ورود کند و به نسبت گذشته واکنش بیشتری داشته باشد.
اکبری در ادامه گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، به نحوه ورود مجلس به موضوع سد ایلیسو ترکیه اشاره کرد و گفت: کمیسیون کشاورزی از بعد نیاز آبی قطعا موضوع سد ایلیسو را پیگیری می کند، اما پیگیری حقوقی آن به کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی بر می گردد که می طلبد آنها جدی تر موضوع را دنبال کنند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بنابراین کمیسیون کشاورزی از نگاه محدودیت هایی ککه بر میزان آب مورد نیاز در داخل به وجود خواهد آورد حتما پیگیری می شود اما ورود فنی و حقوقی نیاز به حضور و فعالیت سایر کمیسیون ها از جمله کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس است.