فرانسه از توافق اتمی با ایران خارج نمی‌شود

امانوئل مکرون روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت در کنگره ایالات متحده آمریکا گفت که فرانسه از برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به «برجام» خارج نمی‌شود.

رئیس‌جمهوری فرانسه که برای دیداری سه روزه از آمریکا به واشینگتن رفته است در جمع اعضای مجلس نمایندگان و سنای آمریکا به برجام اشاره کرد و گفت: ما نباید توافق اتمی با ایران را کنار بگذاریم مگر اینکه یک جایگزین مستحکم برای آن داشته باشیم.

وی تاکید کرد: «هدف روشن است: ایران نباید به هیچ وجه به سلاح هسته‌ای دسترسی پیدا کند- نه حالا، نه پنج سال دیگر و نه ۱۰ سال دیگر».

مکرون در عین حال گفت که مخالفت با بلندپروازی‌های اتمی ایران «نباید ما را به سوی جنگ در خاورمیانه سوق دهد… نه اینکه ساده‌لوح باشیم و نه اینکه از طرف دیگر، جنگ‌های تازه‌ای را شروع کنیم».

وی اظهار داشت: «فارغ از اینکه ایالات متحده چه تصمیمی بگیرد، ما صحنه را به تحرکات یاغیان واگذار نخواهیم کرد. ما عرصه را برای منازعه قدرت‌ها در خاورمیانه ترک نخواهیم کرد».

رئیس‌جمهوری فرانسه افزود: «به نظرم ما می‌توانیم به توافق جامعی برای کل منطقه دست پیدا کنیم، برای مردم‌مان، چرا که کاملا پاسخگوی نگرانی‌های ما خواهد بود».

مکرون روز سه‌شنبه در نخستین روز سفر خود به آمریکا با دونالد ترامپ دیدار و درباره برجام گفت‌وگوهای مفصلی با او داشت. رئیس‌جمهوری فرانسه در کنفرانس خبری مشترک با همتای آمریکایی‌اش گفت که مخالف از بین بردن توافق هسته‌ای با ایران، برجام، است، اما خواهان توافق تازه‌ای است که «شامل تمام نگرانی‌ها باشد».

وی تصریح کرد خواهان توافقی است که چهار موضوع را شامل شود: نخست، از هرگونه فعالیت هسته‌ای ایران تا سال ۲۰۲۵ جلوگیری شود. این امر به دلیل وجود برجام محقق شده است. دوم، حصول اطمینان از اینکه ایران در بلندمدت نیز فعالیت هسته‌ای نخواهد داشت. سومین موضوع اساسی، متوقف کردن فعالیت‌های موشکی بالستیک ایران در منطقه است. و چهارمین موضوع، فراهم کردن شرایط برای یک راه حل- یک راه حل سیاسی برای مهار ایران در منطقه- در یمن، سوریه، عراق و لبنان است.

ترامپ در این کنفرانس خبری مواضع پیشین خود را تکرار کرد و گفت: «من خیلی‌ها را مسئول این توافق بد می‌دانم از جمله کنگره آمریکا و خیلی‌های دیگر، و اصلا نباید این توافق به دست می‌آمد. اما می‌گویم اگر ایران ما را تهدید کند، بهایی خواهد داد که تاکنون تعداد کمی از کشورهای جهان پرداخت کرده‌اند».

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن