شاخصه‌های لازم برای تبدیل ایران به مرکزیت تبادل برق منطقه

نوزدهمین جلسه شورای راهبری مدیریت استراتژیک صنعت برق کشور با حضور جمعی از مدیران شرکت توانیر و اعضای شورای مدیریت استراتژیک صنعت برق در توانیر برگزار شد.

به‌گزارش «انرژی امروز» از وزارت نیرو، در این جلسه برخی شاخص‌های KPI صنعت برق درخصوص مرکزیت تبادل برق در منطقه، انطباق فعالیت‌ها با ملاحظات زیست محیطی، ایمنی و سلامتی و اتوماسیون و هوشمندسازی شبکه برق مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ابتدای این جلسه شاخص‌های هدف مرکزیت تبادل برق در منطقه پیشنهاد شده از سوی دفتر تجارت خارجی برق با حضور دکتر گوهری صدر مدیرکل این دفتر مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت «سهم ایران از تبادلات برق»، «نرخ رشد حجم تجارت نسبت به سال قبل»، «کل برق تبادل شده سالیانه»، «رشد تبادل برق سالیانه»، «درصد بهره برداری از ظرفیت تبادل برق با کشورهای همسایه» و «وضعیت تجارت برق ایران در منطقه» به عنوان شاخصهای این بخش با اجماع نظر اعضا نهایی شد.

همچنین شاخص «حجم برق تبادلی در سال» از هدف مرکزیت تبادلی برق در منطقه که از سوی کارگروه تجارت خارجی برق به صورت «درصد تجارت برق به کل برق تولیدی کشور» تغییر یافته بود با اجماع نظر اعضاء حذف شد.

سپس سیداعتضاد مقیمی مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت توانیر به جای شاخص «ضریب وفور حادثه» شاخص «ضریب تکرار حادثه» از هدف انطباق فعالیتها با ملاحظات زیست محیطی ایمنی و سلامتی را با این توضیح که هم به لحاظ معنایی و هم تقارن با فرمول، عنوان بهتری است پیشنهاد داد که بعد از بحث و تبادل نظر اعضا عبارت کاملتر «ضریب فراوانی حادثه» که هم شکل لفظی و معنایی شاخص را حل می کند و هم تناسب بهتری با فرمول آن دارد مورد تصویب اعضا قرار گرفت.

در ادامه جلسه شاخص آلاینده های زیست محیطی مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت با اجماع نظرات اعضا مقرر شد دفتر نظارت بر بهداشت، ایمنی و محیط زیست به عنوان نماینده کارگروه تخصصی معاونت هماهنگی انتقال، تمامی فرمولها شاخصهای هدف انطباق فعالیتها با ملاحظات زیست محیطی، ایمنی و سلامتی را مورد بازنگری و اصلاح قرار داده و نتیجه را به همراه فرمولها شاخصهای تغییر یافته و جدید در اسرع وقت به دبیرخانه شورا ارائه کند.

همچنین این دفتر موظف شد نظرات را درخصوص یک شاخص جدید در زمینه سیستم ارت (Earth) با درنظرگرفتن مشترکان فعلی و جدید به جای شاخص «تعداد انشعابهای دارای سیستم Earth به کل انشعابها» و شاخصهای «میزان انطباق مبلمان شهری» و «تعداد حوادث انسانی منجر به قطع عضو یا فوت در صنعت» مورد بررسی قرار دهد و نتایج را تا قبل از جلسه آتی شورا جهت تصمیم گیری و نهایی سازی ارایه کند.

این گزارش می افزاید: با توافق اعضا مقرر شد کارگروه‌های تخصصی هماهنگی انتقال و توزیع، نظرات تکمیلی و اصلاحی خود را درخصوص شاخصهای پیشنهادی دکتر رجبی نماینده کارگروه مدیریت شبکه در هدف اتوماسیون و هوشمندسازی شبکه برق تا قبل از جلسه آتی به دبیرخانه منعکس کنند.

در پایان این جلسه مقرر شد اطلاعات مربوط به فرمول محاسبه شاخص، ستونهای هدف 97، عملکرد 96 یا 95 و واحد اندازه گیری توسط کارگروه تخصصی تکمیل و ارایه شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن