جزیره شدن قطر قیمت نفت را 1.6 درصد افزایش داد

در پی قطع روابط دیپلماتیک قطر با چهار کشور عربستان، بحرین، امارات و مصر، قیمت نفت در بازارهای جهانی افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار بین الملل «انرژی امروز»، وال استریت ژورنال نوشت: در پی تنش میان قطر و چهار کشور عربی خاورمیانه، قیمت نفت خام در بازارهای آسیا 1.6 درصد افزایش یافت.

 عربستان سعودی و سه کشور عرستان، بحرین، ‌امارات و مصر روابط دیپلماتیک خود را با قطر قطع کردند. این سه کشور دلیل قطع روابط خود با قطر را حمایت این کشور از تروریسم اعلام کردند.

ریاض تمام مسیرهای ارتباطی دریایی و هوایی خود را با قطر قطع کرد و امارات متحده عربی، بحرین و مصر نیز روابط خود با قطر را قطع کردند.

واکنش هماهنگ این چهار کشور پس از آن تشدید شد که اختلافات بر سر حمایت قطر از اخوان‌المسلمین بالا گرفت. اخوان‌المسلمین قدیمی‌ترین جنبش اسلامی در دنباست.

به گزارش CNBC، عربستان سعودی قطر را متهم به پشتیبانی از گروه‌های ستیزجو و گسترش ایدئولوژی‌های جنگ طلبانه از طریق کانال‌هایی قدرمتند خود مثل کانال‌های ماهواره‌ای چون الجزیره کرده است.

قطر از گروه‌های تروریستی و تنش‌های فرقه‌ای حمایت می‌کند و باعث برهم زدن ثبات در منطقه شده است. اخوان‌المسلمین، داعش و القاعده از جمله این گروه‌ها هستند و پیام‌ها و خط مشی‌های این گروه‌ها مدام در شبکه‌های ماهواره‌ای متعلق به قطر پخش می‌شود.

هادلیس گمبل، تحلیل‌گر مسائل سیاسی در دبی، به CNBC گفته است: قطع روابط دیپلماتیک بین این کشورهای عربی با قطر کشورهای غربی به ویژه ایالات متحده را نیز به کنش واخواهد داشت.

وی تاکید می‌کند که ایالات متحده چندین پایگاه نظامی در قطر دارد. اوضاع نفت نیز متحول می‌شود.

قطع روابط کشورهای عربی با قطر در حالی صورت گرفته که طی روزهای گذشته، امیر قطر در گفت‌وگویی تلفنی با حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، بر تقویت همکاری با تهران تاکید کرده بود.

به گزارش هفتم خرداد ماه خبرگزاری ایرنا، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در تماس با شیخ تمیم حمد آل ثانی، با تاکید بر حل مشکلات منطقه‌ای، «‌فرقه‌گرایی را از آفت‌های بزرگ» و «‌برهم زننده امنیت منطقه»‌ توصیف کرده بود.

سه روز پیش از این تماس تلفنی نشانه‌هایی از بروز تنش میان کشورهای عربی و قطر دیده شده بود؛ تنش‌هایی که پس از انتشار سخنانی منسوب به امیر قطر بروز کرده بود.

 در آن خبر منسوب به شیخ تمیم حمد آل ثانی، گفته شده بود ایران «یک قدرت اسلامی» است و «عقلانیتی» در دشمنی با آن «وجود ندارد».

به نقل از امیر قطر گفته شده بود روابط آن کشور با اسرائیل در «سطح خوبی» است و نیز آمده بود که قطر سفیران خود را از بحرین، مصر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی، به‌خاطر «تنش‌ها» با دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، فراخوانده‌است.

نقل‌قول‌هایی که دولت قطر اعلام کرد جعلی هستند، پس از آن منتشر شد که ترامپ در سفر به عربستان سعودی و دیدار با سران کشورهای اسلامی، در کنار سلمان، پادشاه عربستان، به‌شدت از ایران انتقاد کرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن