107 مگاوات برق مازندران از نیروهای پراکنده تامین شد

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان با بیان اینکه حدود یک‌سوم از مجموع نیروگاه‌های تولید پراکنده منصوبه در مازندران متعلق به شرکت وارتسیلا است، افزود: 107 مگاوات برق استان از نیروگاه‌های تولید پراکنده تأمین می‌شود که 29 مگاوات آن مربوط به شرکت وارتسیلا است.

به‌گزارش «انرژی امروز» از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، حسین افضلی هدف از برگزاری همایش توسعه نیروگاه‌های پراکنده مولد مقیاس کوچک را شناسایی سرمایه‌گذاران و پیوند آنان با سازندگان نیروگاه‌های باکیفیت اعلام کرد و گفت: فرایند احداث نیروگاه در مازندران مستلزم حمایت‌هایی است که می‌بایست از سوی شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان انجام شود ازاین‌رو قصد داریم با برگزاری چنین همایش‌هایی سرمایه‌گذاران علاقه‌مند و توانا در اجرای پروژه‌های برقی را شناسایی و با سازندگان نیروگاه‌های باکیفیت آشنا نماییم تا با ارتباط میان سرمایه‌گذار و سازندگان نیروگاه موجبات احداث نیروگاه‌ها را در استان فراهم آوریم.

وی ادامه داد: شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان تمایل دارد انرژی برق مشترکین را از طریق نیروگاه‌های کوچک تولید پراکنده تأمین نماید.

افضلی بیان داشت: طبق قوانین مجلس راندمان نیروگاه‌ها باید حداقل 55 درصد باشد و نیروگاه‌های معرفی‌شده از سوی شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان به سرمایه‌گذاران بالاترین راندمان را در تولید برق در سطح جهان به خود اختصاص داده است.

وی از شرکت وارتسیلا که میهمان اصلی این همایش بود به‌عنوان شرکتی درجه‌یک در جهان یادکرد و گفت: شرکت وارتسیلا با 150 سال سابقهٔ درخشان در ساخت نیروگاه، باکیفیت‌ترین نیروگاه‌های پراکنده را در جهان تولید می‌کند و خوشبختانه محصولات این شرکت در مازندران نیز نصب شده است.

افضلی با بیان اینکه حدود یک‌سوم از مجموع نیروگاه‌های تولید پراکنده منصوبه در مازندران متعلق به شرکت وارتسیلا است، افزود: 107 مگاوات برق استان از نیروگاه‌های تولید پراکنده تأمین می‌شود که 29 مگاوات آن مربوط به شرکت وارتسیلا است.

وی خاطرنشان کرد: شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان از سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در بخش احداث نیروگاه‌های تولید پراکنده استقبال می‌کند تا بتوانیم نیاز مصرف را در استان تأمین نماییم.

قابلیت ساخت نیروگاه کوچک را داریم

افضلی در ادامه با اشاره به ساخت و تولید این نیروگاه‌ها در کشور گفت: در حال حاضر این نیروگاه‌ها در کشور قابلیت تولید ندارند ولی این قابلیت و ظرفیت در کشور وجود دارد تا بتوانیم با تکیه‌بر مهندسان توانمند و نخبه کشور این تکنولوژی را بومی‌سازی نماییم.

وی اظهار داشت: مطمئناً در آینده نزدیک شاهد شکوفایی صنعت برق کشور در زمینه ساخت نیروگاه‌های کوچک تولید پراکنده خواهیم بود و تولیدکنندگان و سازندگان داخلی وارد این عرصه خواهند شد و به جمع کشورهای سازنده این تجهیزات و صاحب این تکنولوژی خواهیم پیوست.

تجربه رشد 2.5 برابری مصرف در مازندران

افضلی مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان گفت: ایران کشوری درحال‌توسعه و پیشرفت است و نیازمند سرمایه‌گذاری در بخش‌های زیرساختی به‌ویژه صنعت برق می‌باشد.

وی پیک رشد مصرف برق در کشور را 7.8 درصد اعلام کرد و ادامه داد: با توجه به این رشد مصرف، هرساله می‌بایست 8 هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های کشور افزوده شود.

افضلی اظهار داشت: با توجه به شرایط خاص اقلیمی و رطوبت بالای هوا (شرجی بودن هوا) به‌ویژه در فصل گرم سال و استفاده مشترکین از وسایل سرمایشی موجبات افزایش رشد مصرف فراهم می‌گردد بنحویکه در تابستان، مازندران رشد 2.5 برابری نسبت به متوسط کشوری را تجربه می‌کند.

وی بیان داشت: پیک مصرف برق در استان‌های مازندران و گلستان در سال گذشته 4100 مگاوات بوده است که 355 مگاوات نسبت به مدت مشابه سال قبل خود افزایش داشته است.

حضور برندهای برتر جهان در مازندران

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان خاطرنشان کرد: به دلایل متعددی چون کاهش تلفات انرژی، اولویت‌های مربوط به پدافند غیرعامل، کاهش افت ولتاژ، تأمین انرژی موردنیاز در محل مصرف و … ترجیح می‌دهیم تولید برق در نیروگاه‌های تولید پراکنده انجام شود و بدین‌جهت از سرمایه‌گذاران این بخش با آغوش باز استقبال می‌کنیم.

وی بابیان این مطلب که شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان به دنبال حضور برندهای برتر جهان در استان برای احداث نیروگاه‌های تولید پراکنده است، گفت: تاکنون 107 مگاوات نیروگاه تولید پراکنده در استان نصب و به بهره‌برداری رسیده است.

وی بابیان اینکه استان مازندران دارای نیروی کار جوان، تحصیل‌کرده و نخبه است، ادامه داد: تابه‌حال 120 نفر در نیروگاه‌های تولید پراکنده مشغول به کار شده‌اند.

عقب‌ماندگی در احداث نیروگاه

وی عمده‌ترین مشکل شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان را احداث نیروگاه عنوان کرد و افزود: احداث نیروگاه در مازندران و گلستان به جهت شرایط خاص جغرافیایی و زیست‌محیطی بسیار سخت و دشوار است بنحویکه گاها دریافت مجوز احداث نیروگاه از محیط‌زیست 5 سال به طول می‌انجامد.

وی بیان داشت: شرایط و قوانین سخت‌گیرانه زیست‌محیطی در مازندران و گلستان موجب شده است سرمایه‌گذارانی که برای احداث نیروگاه این استان‌ها را برگزیده‌اند با مواجهه با چنین مشکلات و دست‌اندازهایی استان دیگری را که چنین مشکلات و سختگیری‌هایی را ندارند برای سرمایه‌گذاری خود انتخاب می‌کنند.

افضلی گفت: در استان مازندران به دلایل مطرح‌شده در بحث موانع احداث نیروگاه دچار عقب‌ماندگی شده‌ایم ولی امیدواریم با همراهی بیش‌ازپیش سازمان محیط‌زیست و احداث نیروگاه‌های بیشتر شبکهٔ پایداری را در استان شاهد باشیم و برق موردنیاز مردم فهیم این خطه را تأمین نماییم.

احداث نیروگاه‌های تولید پراکنده

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان در خصوص نیروگاه‌های تولید پراکنده گفت: احداث این نیروگاه‌ها که چند سالی است در دستور کار وزارت نیرو قرارگرفته، می‌تواند تا سقف 25 مگاوات برق تولید کند.

وی افزود: قابلیت و راندمان این نیروگاه‌های کوچک بسیار بالاتر از نیروگاه‌های بزرگ است. وی بیان داشت: هزینه راه‌اندازی نیروگاه‌های تولید پراکنده به ازای هر مگاوات 20 میلیارد ریال می‌باشد و احداث هر یک از این نیروگاه‌ها نیازمند 600 میلیارد ریال اعتبار است.

نیازمند سرمایه‌گذاری 1300 مگاواتی در حوزه نیروگاهی

وی خاطرنشان کرد: 37 مگاوات برق تولیدی نیروگاه تولید پراکنده تا پیک مصرف سال جاری (ظرف 3 ماه آینده) وارد مدار می‌شوند و با بهره‌برداری از این نیروگاه‌ها 35 نفر به‌صورت مستقیم مشغول به کار می‌شوند.

افضلی بیان کرد: تا پایان سال جاری 112 مگاوات به ظرفیت تولید نیروگاه تولید پراکنده استان افزوده خواهد شد و با این افزایش زمینه اشتغال 80 نفر فراهم می‌گردد.

وی با اشاره به این مطلب که ظرفیت احداث نیروگاه‌های تولید پراکنده در مازندران بسیار بالاست، بیان داشت: شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان نیازمند سرمایه‌گذاری 1300 مگاوات در حوزه نیروگاهی می‌باشد. این مقام مسئول از 250 مگاوات موافقت‌نامه احداث نیروگاه‌های تولید پراکنده در استان خبر داد و افزود: تاکنون 950 مگاوات پروانه احداث فعال این نیروگاه‌ها صادر گردیده است.

افضلی در پایان این گفتگو بابیان اینکه تاکنون ظرفیت قراردادهای منعقدشده 778 مگاوات است، افزود: در سال گذشته 300 میلیون کیلووات ساعت توسط نیروگاه‌های تولید پراکنده در استان انرژی تولید شد و 29 میلیارد تومان از سوی شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان بابت صورتحساب فروش انرژی در این بخش پرداخت شد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن