بحران قطر بر سیاستهای اوپک بیتاثیر است
بحران در میان کشورهای عرب عضو اوپک، تاثیر چندانی بر سیاستهای اعضای این سازمان ندارد.
به گزارش «انرژی امروز» معاملات نفتی در نیویورک 0.3 درصد کاهش یافت و 1.6 درصد افزایشی را که اخیرا به دست آورده بود از کف داد.
عربستان، بحرین، امارات متحده عربی و مصر همپیمان شدهاند که راههای تجاری قطر را ببندند. این بحارن زمانی تشدید شد که قطر نشانهای از بهبود روابط خود با ایران را نشان داد. هرچند این کشور هنوز هم راههای دریایی خود برای تجارت و فرستادن نفت و گاز به بازارهای جهانی را دارد.
در همین رابطه بلومبرگ مینویسد هرچند این دعوای دیپلماتیک بر تجارت دریایی تاثیری نداشته است هرنوع افزایش تنش چشمانداز عرضه از خاورمیانه از جمله سازمان کشورهای صادر کننده نفت اوپک که عربستان و ایران و قطر هم در آن عضو هستند را به هم خواهد ریخت.
تمامی این کشورها برای صادرات نفت از تنگه هرمز استفاده میکنند، تنگهای که به گفته وزارت انرژی ایالات متحده 30 درصد از تجارت دریایی نفت را برعهده گرفته است.
قیمت نفت خام با وجود گسترش کاهش نفت اوپک به زیر 50 دلار رسیده است و این نشان میدهد که این کاهش تولید اوپک برای مقابله با شیل آمریکا کافی نیست.
تامس وارگا، تحلیلگر موسسه نفت PVM میگوید: تمایلات خشن بازار نفت اجازه نمیدهد که کاهش نفت اوپک در دراز مدت تاثیر چندانی بر بازار داشته باشد، اما ارزش این را دارد که این کاهش نفت را در نظر داشت.
در بازار معاملات نیویورک، قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل در ماه جولای با 20 سنت کاهش به 47.46 دلار در هر بشکه رسید. کل حجم معاملات نفت هم حدود 33 درصد بیشتر از متوسط 100 روز گذشته بود. روز جمعه قیمت نفت 70 سنت کاهش یافت و به 47.66 رسید.
نفت برنت هم در معاملات بازار لندن 24 سنت کاهش داشت و به بشکهای 49.71 سنت رسید.