رتبه یکی مانده به آخر ایران در مدیریت منابع آب

عضو شورای عالی آب گفت: طبق مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۳ ما در مدیریت اکوسیستم‌های آبی شامل تالاب‌ها و رودخانه‌ها بین ۲۳۲ کشور رتبه ۲۳۱ را آوردیم.

به گزارش «انرژی امروز» از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست (پام)، احمدعلی کیخا عضو شورای عالی آب و نماینده مجلس شورای اسلامی در همایش روز جهانی تنوع زیستی  گفت: هیچ وقت یادم نمی‌رود که در اولین جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست در دولت یازدهم ماموریت یافتم گزارشی از وضعیت محیط زیست را ارائه کنم. یکی از مواردی که آورده بودند این بود که طبق مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۳ ما در مدیریت اکوسیستم‌های آبی شامل تالاب‌ها و رودخانه‌ها بین ۲۳۲ کشور رتبه ۲۳۱ را آورده بودیم. برفرض هم که شاخص‌ها درست نبوده باشد ما را به رتبه یکم تا پنجم نمی‌آورد و معلوم بود که اوضاع خوب نیست.

احمدعلی کیخا افزود: رئیس جمهور از من پرسید که یعنی چه و چرا این وضعیت را داریم. من عرض کردم شما خوزستان را ملاحظه بفرمایید. درباره میزان منابع آبی آن اظهارات مختلفی می‌شود. حداقل ۲۰ میلیارد مترمکعب تا ۳۰ میلیارد متر مکعب آورد آب آن اعلام می‌شود. اما آنجا هم مشکل آب داریم. آب شرب و صنعت و کشاورزی همه مشکل دارند. در گیلانی که میزان بارندگی بسیار بالایی دارد هم مشکل آب داریم. تپه‌های ماسه بادی سیستان را گاهی میان جنگل‌های شمال هم می‌شود دید.

وی ادامه داد: زمانی که معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست بودم به یزد رفتم و به استاندار گفتم من اگر جای شما بودم که تنها ۵۰ میلی‌متر بارندگی در سال دارید اصلا شب خوابم نمی‌برد. آب شرب مردم سیستان را اکنون فقط تا پایان شهریور ماه داریم. اگر جلبک‌ها رشد نکنند با آن میزان آفتاب و تبخیر این آب خیلی زودتر هم تمام می‌شود.

عضو شورای عالی آب تاکید کرد: در مجلس هشتم به تمام مسئولان نظام، نامه و گزارش نوشتم و برخی ما را متهم به نادانی می‌کردند. از طرف کمیسیون کشاورزی ۲۰ دی ماه سال ۱۳۹۰ خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم و آنجا عرض کردم که وزیر وقت نیرو گزارش داده متوسط بارندگی کشور تا این لحظه ۱۹ میلی‌متر است. من عرض کردم هیچ تضمینی نیست که در سال‌های پیش رو به جای ۲۰ دی ماه در ۲۰ بهمن ماه چنین گزارشی بدهند و به نظر می‌رسد ما برای این مساله برنامه نداریم.

کیخا با اشاره به کاهش جمعیت حیات وحش تصریح کرد: در این حوزه هم این مشکل وجود دارد. یک روز خدمت آقای کلانتری هم گفتم در صحن علنی مجلس هم گفته‌ام. وقتی با مردم صحبت می‌کنیم می‌گویند جالب است که خود مسئولان هم شاکی اند بالاخره پس این مسائل را چه کسی باید حل کند؟ مردم باید آستین بالا بزنند یا نمایندگان و مسئولان؟ اگر محیط زیست با همین روند پیش برود و خدای نکرده چیزی برای ما نماند بالاخره یک نفر باید جرات کند کاری انجام دهد.

وی خطاب به کلانتری گفت: در حوزه محیط زیست طبیعی در مجلس در برنامه ششم تلاش کردیم فرصت‌هایی قانونی خیلی خوبی را فراهم کنیم، اگر از این فرصت استفاده نکنید تاریخ درباره شما قضاوت خوبی نخواهد کرد. سازمان محیط زیست گاهی حین نظارت، خود را جای دستگاه اجرایی می‌گذارد تا شرایط آن را در نظر بگیرد این رویکرد خوبی نیست. کار ما کار اجرایی نیست. محیط زیست باید مطالبه‌گر باشد.

عضو شورای عالی آب در پایان تصریح کرد: ما منع قانونی برای حفاظت و بهره‌برداری خردمندانه از تالاب‌ها در کشور نداریم.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن