تحریمهای ایران در نشست وزیران دارایی جی7 بررسی میشود
موضوع خروج آمریکا از برجام و تمدید تحریمهای ایران توسط دولت ترامپ از جمله مسائلی است که در اجلاس وزیران دارایی هفت کشور صنعتی در کانادا مطرح خواهد شد. آلمان، فرانسه و بریتانیا خواستار پایبندی به برجام هستند.
خبرگزاری رویترز در گزارشی که روز ۲۹ مه (۸ خرداد) منتشر کرده، خبر از طرح موضوع تمدید تحریمهای ایران توسط آمریکا و تاثیر آن بر روی مبادلات بازرگانی و همکاریهای اقتصادی کشورهای اروپایی با ایران در اجلاس «جی۷» داده است.
رویترز این موضوع را به نقل از محافل دولتی آلمان رسانهای کرده است، اما توضیح دقیقتری از منبع خبر خود عرضه نکرده است.
یکی از سیاستمداران ارشد دولت آلمان به خبرنگار رویترز گفتهاست که در حاشیه اجلاس وزیران دارایی کشورهای جی ۷، موضوع تحریمهای ایران نیز به بحث و گفتوگو گذاشته خواهد شد.
قرار است دیداری میان وزیران دارایی کشورهای آلمان، بریتانیا و فرانسه با استیون منوچین، وزیر دارایی دولت ترامپ نیز برگزار شود.
گفته میشود که انتظار نمیرود، نتایج گفتوگوهای مربوط به تحریمهای ایران در بیانیه پایانی اجلاس وزیران دارایی کشورهای گروه ۷ مطرح شود.
افزون بر آن پیش بینی نمیشود که نتایج دیدار و گفتوگوهای میان وزیران دارایی سه کشور اروپایی یاد شده با وزیر دارایی آمریکا به اطلاع رسانهها برسد.
جنگ تجاری
موضوع اصلی اجلاس وزیران دارایی کشورهای جی ۷ که طبق قرار روز اول ژوئن در کانادا برگزار میشود، جنگ تجاری میان آمریکا و دیگر قدرتهای اقتصادی جهان است.
بر اساس ارزیابی که از سوی رویترز منتشر شده، وضعت اقتصادی جهان در شرایط کنونی بسیار خوب و مساعد است. گرچه برخی از رویدادهای سیاسی میتوانند بر این شرایط خوب اقتصادی، تاثیری نامطلوب بر جای نهند.
وزیران دارایی آلمان، بریتانیا و فرانسه خواهان سامان یافتن مبادلات بازرگانی بر اساس قواعد تعریف شده بینالمللی ناظر بر تجارت جهانی هستند.
موضوع افزایش تعرفههای گمرکی مربوط به واردات آلومینیوم و فولاد توسط ایالات متحده آمریکا از یکسو و احتمال افزایش تعرفه گمرکی واردات خودرو از سوی دیگر، از جمله مسائلی است که در حجم تجارت میان اروپا و آمریکا موثر است.
از اینرو، ناظران پیش بینی میکنند که موضوع اصلی دیدار نشست وزیران دارایی عمدتا ناظر بر تنظیم مبادلات بازرگانی خارجی میان اروپا و آمریکا باشد. کشورهای ژاپن و کانادا نسبت به نتایج ناشی از جنگ تجاری که دولت آمریکا در پیش گرفته ابراز نگرانی میکنند.
باید یادآور شد که گروه جی ۷ از هفت کشور صنعتی آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، کانادا، بریتانیا و آمریکا تشکیل شده است. کمیسیون اتحادیه اروپا نیز در این گروه از حق نظارت برخوردار است.