همسایگان بزرگ‌ترین سد هرمزگان آب ندارند

در پس وعده‌های مسئولین برای رفع بحران آب آشامیدنی مردم روستاهای میناب تا افطار چشم در انتظار هستند تا روزه خود را با طعم آب گل آلود باز می کنند.

به گزارش  «انرژی امروز» به نقل از میناب جنوب، شهرستان میناب بدلیل خشکسالی‌های اخیر و کاهش نزولات جوی با مشکل افت سفره های زیرزمینی آب روبرو شده است که در برخی موارد باعث ایجاد محدودیت هایی در توزیع آب شرب شده است.

وجود رسوبات، فرسودگی لوله‌های انتقال و  هدر رفت آب در پی ترکیدگی مکرر خطوط دست به دست هم داده تا برای مشترکان این منطقه نگرانی هایی را موجب شود تا جایی که این مسئله گلایه اهالی روستا را به دنبال داشته است.

 یزدانی یکی از شهروندان روستای حکمی میناب با اشاره به معضل کم آبی و قطع زمانبر آب شرب توسط کارکنان اداره اب و فاضلاب روستایی گفت: مدت ۲۰ سال است که ساکن روستای حکمی هستم و تا بحال روزی پیش نیامده که از آرسانی به روستا راضی باشیم.

این ساکن قدیمی روستای حکمی افزود: آب شرب خانگی مردمان این روستا چهار روز در هفته قطع می شود بطوری که مردم را در زمینه هایی همون شستشو و نظافت در ماه مبارک رمضان با مشکلاتی مواجه کرده است.

وی اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم آب را با سرعت بیشتر به درون خطوط انتقال آب به منزل هدایت کنیم پمپ آب خانگی خریداری نمودم ولی باز هم این اقدام چاره ساز نبوده است.

یزدانی عدم مدیریت آب و فاضلاب روستایی را دلیل وقوع کم آبی برخی روستاهای میناب دانست و گفت: این وضع برای اهالی روستای حکمی قابل تحمل نیست و مسئولین باید نسبت به رفع این مشکل و بهیود زیر ساخت های موجود اقدام کنند.

غلامرضا فدوی دهیار روستای حکمی میناب گفت: مشکل کم بود و گاهی هم نبود آّب آشامیدنی سه الی چهار روز در هفته در روستای حکمی برای  ساکنین این روستا مشکل ساز بوده است.

دهیار روستای حکمی میناب افزود: دهیاری این روستا برای اینکه بتواند مشکلی از دوش ساکنین این روستا بردارد با همکاری اداره آب و فاضلاب روستایی اقدام به تخریب آسفالت خیابان محدوده نمود و مسیر خطوط انتقال آب محله ستم تغییر داده ولی باز هم  ساکنین از کمبود اب شرب رنج می برند.

فدوی بیان داشت: روستای حکمی در حالی در سه کیلومتری شهرستان میناب قرار دارد ساکنین آن با مشکل کمبود آب مواجه هستند و روز به روز بر تعداد مراجعین حوزه آب شرب روستا به دهیاری بیشتر می کند.

وی خاطر نشان کرد: اگر تزریق آب بیشتر به مدار و لوله های خطوط انتقال آب از مرکز هدایت شودنه تنها مشکل مردم این روستا بلکه باعث رفع مشکل آب شرب در روستاهای ماشهران، دهو، تیاب، کلاهی، سرریگان، چلوگاومیشی و برخی روستاهای دیگر هم مرتفع می شود.

زندگی تلخ مردم  سیک، هنج و سفید کوه در تشنه کامی

طی اعلام یکی از شهروندان مبنی مشکل کمبود آب آشامیدنی سالم  به روستای سفید کوه بخش سندرک در شش کلیومتری شهرستان میناب رفتیم و از نزدیک متوجه شدیم که  نه تنها مشکلی از دوش مردمان مناطق محروم برداشته نشده بلکه ساکنین برای تهیه آب مجبورند از آب رودخانه ای مصارف خانگی و آب آشامیدن استفاده کنند و گاهی هم باید منتظر بمانند تا گل  لای درون خطوط لوله انتقال آب ته نشین شود تا امکان استفاده از آب فراهم شود.

این درحالی است که تجهیز ، خریداری لوله و منبع تامین آب و کولر زنی می تواند باری از مشکلات آب آشامیدنی سالم را برای ساکنین این روستا مرتفع سازد اما  در یک گمانه زنی ها متوجه شدیم که  مردمان روستا برای رفع این مشکل مراجعات زیادی به اداره مربوطه داشتند ولی پاسخگویی برای مردم وجود ندارد..

حسین محمدی، رئیس شورای اسلامی روستای سفید کوه بخش سندرک با ابراز نگرانی از وضع موجود آب شرب روستای سفید کوه گفت: آن‌قدر که موضوع حل مشکل آب برای ما دارای اهمیت است، مشکلات دیگر روستا به چشم نمی‌آید.

وی افزود: بارها برای رفع مشکل آب شرب سه روستای سیک، هنج و سفید کوه به اداره آب و فاضلاب روستایی مراجعه نمودیم ولی تا کنون جواب درستی  نداده اند.

رئیس شورای اسلامی روستای سفید کوه بخش سندرک بیان داشت: لوله خطوط انتقال اب با مسافت ۲۷ کلیومتر از مرکز با یک لوله ۷۵ اینج جابگوی روستاهای اطراف نبوده و نیازمند این است تا مسئولین فکر اساسی برای رفع بحران بی آبی در روستاهای بخش سندرک بکنند.

وی با بیان اینکه  آب‌لوله‌کشی برخی مشترکین در ساعاتی از روز به حدی آلوده است که برای شستشو هم مناسب نیست، اضافه کرد:مردم هم‌اکنون نگران سلامت آب هستند و از مسئولان می‌خواهند هرچه زودتر فکری به حال رفع مشکل آلودگی آب شرب این منطقه کنند.

این ساکن روستای کوه سفید به غیر استاندار بودن آب شرب سه روستای سیک، هنج و سفید کوه اشاره کرد و گفت: برخی افراد به دلیل نبود اب آشامیدنی تصفیه شده اب رودخانه مصرف می کنند، آب‌رسانی به روستاهای محروم بخش همچون عشایر کوچ رو توسط تانکر صورت می‌گیرد و شست‌وشو، حمام، آب شرب انسان و احشام همگی از این طریق فراهم می‌شود.

وی تاکید کرد: مسئولان باید نسبت به موضوع بی‌آبی و کم‌آبی روستاهای بخش سندرک دغدغه بیشتری داشته باشندچرا که با حاکم شدن گرمای شدید منطقه نبود آب بسیار طاقت‌فرسا است.

محمدی ادامه داد: مشکل کمبود آب آّشامیدنی تنها محدود به روستاهای بخش سندرک نبود تا اینکه برای یافتن سرنخ هایی به نزدیک ترین روستا در سه کیلومتری میناب متوجه  شدیم که مردم روستای حلوایی نیز بیش از پنج سال با معضل کمبود آب و افت فشار انس گرفته اند.

رمضان در حلوایی به عطش افتاد

قاسم حیدری نماینده ۱۲۰ نفر از ساکنین روستای حلوایی میناب  در این رابطه به میناب جنوب گفت: مردم روستای حلوایی به دلیل نداشتن آب شرب مناسب با وجود نزدیک بودن به مرکز شهرستان مظلوم واقع شده اند.

حیدری اظهار کرد: بعد از گذشت پنج سال و پیگیری‌های متعدد قول های عمل نشده زیادی شنیدیم  و باز مردم روستای حلوایی با قطعی و افت فشار آب مواجه هستند.

وی بیان داشت: مشکل کمبود آب در این روستا باعث شده تا خانوار های با تمکین مالی بیشتر به مرکز شهرستان مهاجرت کنند ولی تعداد ۱۲۰ نفر از جمعیت این روستا همچنان منتظر وعده های مسئولین چشم به راه نشسته اند.

حیدری ابراز داشت: آب و فاضلاب شهری و روستایی موظف هستند تا مشکلات آب شرب روستائیان این شهرستان  را رفع کند تا شاهد برگشت جمعیت از شهر به روستاها باشیم و روستا بیش از این با پدیده مهاجر گریزی مواجه  نشود..

این  ساکن روستای حلوایی با ابزار گلایه از وضع موجود در روستاهای میناب گفت: معضل کم آبی در روستای حلوایی باعث شده تا دانش آموزان این روستا نیز از نعمت داشتن امکانات و رفاه بیشتر محروم شوند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن