ظرفیت‌های زیستی و طبیعی آب‌های جنوب ایران شناسایی شد

هدف عمده گشت تحقیقاتی با کشتی «کاوشگر دریایی خلیج‌فارس» رصد آسیب‌ها و کشف ظرفیت‌های زیستی و طبیعی در آب‌های جنوب ایران عمده هدف گشت تحقیقاتی است، که محققان به آن دست یافتند.

به گزارش «انرژی امروز» از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ مرحله دوم گشت تحقیقاتی اقیانوس‌شناسی با کشتی «کاوشگر دریایی خلیج‌فارس» در تنگه هرمز – خلیج‌فارس و دریای عمان به پایان رسید، در این مرحله ۱۵ محقق از پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی، دانشگاه هرمزگان، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر و دانشگاه خلیج‌فارس بوشهر حضور داشتند.

طرح پایش خلیج‌فارس تنگه هرمز و دریای عمان طرحی بلندمدت است که زیر نظر پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی انجام می‌شود و در این فرایند رصد آسیب‌ها و کشف ظرفیت‌های زیستی و طبیعی در آب‌های جنوب ایران عمده هدف گشت تحقیقاتی است.

کاوشگر اقیانوس‌پیمای تحقیقاتی خلیج‌فارس به‌عنوان اولین کشتی تحقیقاتی اقیانوس‌پیمای ساخت ایران توسط صنعتگرانی از 150 مرکز صنعتی و تحقیقاتی با 27 میلیارد تومان هزینه در صنایع کشتی‌سازی شهید درویشی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در مدت چهار سال ساخته‌شده که 40 درصد صرفه‌جویی ارزی را برای کشور به ارمغان آورده است.

در ابتدا ساخت این شناور به صنایع دریایی کشور واگذار و مقرر شد کار طراحی را یک شرکت ایتالیایی انجام دهد که به علت وجود تحریم و برخی مشکلات پیش‌آمده در آن زمان شرکت ایتالیایی از همکاری در این پروژه سرباز زد، ازاین‌رو تمام‌کار طراحی و ساخت آن کاملاً بومی و توسط محققان داخلی انجام‌شده است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن