چین تجدیدپذیرها را ناامید کرد
اقدام غیرمنتظره چین برای کاهش مشوقها برای انرژی خورشیدی، باعث شد تحلیلگران پیش بینیهای خود برای نصب تاسیسات جهانی در سال جاری را تنزل دهند.
چین اول ژوئن تغییراتی را در یارانههای خود برای انرژی خورشیدی اعلام کرد؛ مشوق هایی که به ظهور چین به عنوان بزرگترین بازار خورشیدی جهان در سالهای اخیر کمک کردهاند.
کامرون باراتی، تحلیلگر شرکت تحقیقاتی «آی اچ اس مارکیت» اظهار کرد این شرکت آماده می شود تا پیش بینی خود از میزان نصب تاسیسات خورشیدی جهانی را در سال میلادی جاری به میزان ۵ تا ۱۰ گیگاوات یا معادل حداکثر ۹ درصد کمتر کند. بازبینی دورنمای نصب تاسیسات خورشیدی در چین که نیمی از بازار جهانی به حساب می آید، ممکن است به حداکثر ۱۷ گیگاوات بالغ شود.
طبق گزارش شرکت «آی اچ اس مارکیت»، مازاد عرضه پنلهای چینی ارزان که قرار بود به پروژههای داخلی اختصاص داده شوند، کمک خواهد کرد تقاضا برای انرژی خورشیدی در سایر کشورها تقویت شده و بخشی از تقاضای از دست رفته در چین جبران شود. اما کاهش قیمتها حاشیه سود تولیدکنندگان را که به دنبال فروش محصولاتشان هستند، ضعیف خواهد کرد.
به گفته براتی، در کوتاه مدت فضای قیمت گذاری پراسترس خواهد بود و این مسئله مطمئنا انعکاس جهانی پیدا میکند.
بر اساس گزارش رویترز، شرکت «آی اچ اس مارکیت» در آوریل پیش بینی کرده بود تاسیسات خورشیدی جهانی در سال ۲۰۱۸ به رکورد ۱۱۳ گیگاوات صعود خواهند کرد که ۵۳ گیگاوات مربوط به چین خواهد بود. چین بزرگترین تولیدکننده پنلهای خورشیدی جهان است.
اما این کشور آسیایی هفته گذشته اعلام کرد دیگر نیروگاه خورشیدی بیشتری در سال ۲۰۱۸ نخواهد ساخت و یارانه تعرفه خوراک که قیمت مشخصی برای نیرو تضمین می کند را کاهش داد.