ادعای شروع ترسالی در ایران بیاساس است
به گفته استاد دانشگاه ترندهایم نروژ، آنچه که هم اکنون در ایران تجربه میکنیم خشکسالی نیست که امیدوار باشیم متوقف شود و دوباره ترسالی و یا دست کم اینکه وضعیت نرمال اقلیمی آغاز شود. بلکه خشکیدگی است.
به گزارش «انرژی امروز» ناصر کرمی استاد دانشگاه در مطلبی نسبت به ادعای « پایان خشکسالی بیست ساله و آغاز ترسالی در ایران» واکنش نشان داد.
کرمی نوشت است: مطلبی در کانالهای تلگرامی دست به دست می شود با ادعای فوق الذکر. به نقل از افرادی مختلف، آخرین بار فردی به نام پروفسور اردکانی. از اینگونه خبرهای جعلی البته در فضای مجازی بسیار است. اما متاسفانه این مطلب خاص مکرر حتی توسط کانالها و صفحات تخصصی محیط زیست هم بازنشر شده است. به همین خاطر بایسته دانستم چند سطری در باره آن بنویسم:
آنچه که هم اکنون در ایران تجربه میکنیم خشکیدگی است و نه خشکسالی. یعنی وضعیتی غیر نرمال که در آن اقلیم ایران خشکتر و گرمتر شده است. خشکسالی نیست که امیدوار باشیم متوقف شود و دوباره ترسالی و یا دست کم اینکه وضعیت نرمال اقلیمی آغاز شود. این تغییر اقلیم است، نه نوسان اقلیم.
تغییر اقلیم در ایران از الگوی کلی تغییر اقلیم در خاورمیانه و شمال آفریقا (منطقه منا) تبعیت میکند. اگر همه آن کشورها تغییر اقلیم و شرایط پسانرمال ناشی از آن را پذیرفتهاند دلیلی ندارد گمان کنیم ایران یک جزیره اقلیمی کاملا منفرد است.
تغییر اقلیم منا خود تابعی از گرمایش جهانی است. اگر همه مدلهای اقلیمی میگویند این منطقه همچنان گرمتر و خشکتر میشود ما نیز باید خود را با این وضعیت منطبق کنیم.
خشکیدگی به معنای عدم وقوع ترسالی نیست. ممکن است در سالهای در پیش رو ترسالیهای بزرگی رخ دهد. اما ما با روندهای طولانی مدت سروکار داریم نه میزان بارش یک یا حتی چند سال پیاپی.
حتی همین امسال هم که ادعا شده ترسالی رخ داده به گواهی آمار سازمان هواشناسی اکنون که تقریبا در پایان سال بارش هستیم مجموع بارش حدود بیسست و پنج درصد کمتر از متوسط بلندمدت بوده است.
علم نباید به سیاست کولی بدهد. اگر در سیاست گروهی به گستراندن امید کاذب و دروغین نیازمندند اهل علم باید وادارشان کنند که روزی خود را در جای دیگری بجویند. زننده است برای خوشامد معرکه گردانان سیاست، دانشگاهیان چنان یاوههایی به هم ببافند.