برگزاری میزگرد فرصتها و چالشهای استقرار مدیریت یکپارچگی داراییها در صنعت نفت
مدیران شرکتهای تابعه و فرعی شرکت ملی نفت ایران در نخستین کنفرانس مدیریت یکپارچگی داراییهای فیزیکی نفت و گاز ساحل و فراساحل الزامات استقرار سیستمهای مدیریت دارایی را مورد بحث قرار دادند.
به گزارش «انرژی امروز« از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، میزگرد «فرصتها و چالش های استقرار مدیریت یکپارچگی داراییها در صنعت نفت» با سخنرانی علیرضا اصل عربی، رئیس شورای سیاست گذاری، حمید بورد، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران، علی اصولی، مدیرعامل شرکت نفت خزر، سید پیروز موسوی، مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران، ابوالقاسم رحمانی، مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران و سپهر سپهری، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران در حاشیه اولین روز از کنفرانس مدیریت یکپارچگی دارایی های نفت و گاز برگزار شد.
علیرضا اصل عربی در آغاز این میزگرد با بیان اینکه در جهان ۲.۵ درصد ارزش دارییها صرف نگهداری و تعمیرات میشود گفت: این رویکرد باید در صنعت نفت و گاز ایران نیز مد نظر قرار گیرد.
وی با بیان اینکه این کنفرانس سعی دارد چالش ها و فرصت های مدیریت یکپارچگی دارایی را مد نظر قرار دهد گفت: برای این منظور الزامات مدیریت دارایی های فیزیکی، تجارب شرکت های بین المللی، سیاست های مدیریت و پیمانکاران فعال در این حوزه در کنفرانس معرفی می شوند.
وی از اهمیت حمایت نظام کارفرمایی از پیمانکاران بخش خصوصی برای مدیریت دارایی یاد کرد و گفت: شرکت های خصوصی در حوزه مدیریت دارایی های فیزیکی باید برای تخصص بیشتر و فعالیت دقیق تر حمایت شوند.
استقرار کامل سیستم یکپارچه مدیریت دارایی در شرکت فلات تا پایان سال ۹۷
حمید بورد، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران در این میزگرد از سختی های تعمیرات و نگداری سازه ها در تاسیسات بخش فراساحل یاد کرد و گفت: با توجه به آنکه که شرکت نفت فلات قاره ایران به لحاظ دارایی های بخش فراساحل در رتبه دوم یا سوم جهانی قراردارد، هزینه های نگهداری و تعمیرات نیز به مراتب بالاتر می رود و ضرر و زیان ناشی از آسیب های این بخش به مراتب از بخش خشکی فراتر است.
بورد با بیان اینکه سابقه فعالیت های مدیریت دارایی در شرکت نفت فلات قاره نسبت به سایر شرکت ها بیشتر است گفت: البته مدیریت یکپارچه در کل صنعت نفت امروز از اهمیت بیشتری برخوردار است و باید مد نظر قرار گیرد.
وی پایان سال ۹۷ را زمان اجرای کامل سیستم مدیریت یکپارچه دارایی در شرکت نفت فلات قاره بر شمرد و گفت: تولید پایدار، ایمن و بهینه، کاهش آلودگی های زیست محیطی و کاهش هزینه وافزایش بهره وری از جمله دستاوردهای مدیریت یکپارچه دارایی های فیزیکی است.
سال آینده مدیریت یکپارچه دارایی در نفت و گاز پارس استقرار می یابد
علیرضا عبادی، مدیر تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس در این میزگرد با ارائه گزارشی در مورد دارایی های فیزیکی شرکت نفت و گاز پارس گفت: با توجه به اینکه بزرگ ترین مخزن گازی جهان حوزه اصلی فعالیت شرکت نفت و گاز پارس است باید به مدیریت دارایی های فیزیکی نگاه ویژه داشت.
وی با بیان اینکه این شرکت برنامه بهره برداری از ۱۰ سکوی جدید را تا پایان سال در برنامه دارد گفت: با توجه به دارایی های گسترده از جمله، خطوط لوله دریایی، سکوهای دریایی، پالایشگاه های خشکی و تاسیسات بسیار دیگر مدیریت یکپارچگی دارایی های فیزیکی باید در راس فعالیت ها باشد.
مدیر تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس مکانیزه کردن رویه ها و فرایند ها را لازمه مدیریت دارایی های فیزیکی بر شمرد و گفت: کاهش ریسک، افزایش بهره وری و صرفه جویی در هزینه کرد ها را می توان از نتایج مدیریت دارایی های فیزیکی دانست که در نتیجه مکانیزه کردن رویه ها بدست می آید.
ایجاد زیرساخت های بی همتا در شرکت نفت خزر
علی اصولی، مدیرعامل شرکت نفت خزر در میزگرد «فرصت ها و چالش های استقرار مدیریت یکپارچگی دارایی ها در صنعت نفت» با تشریح حضور شرکت نفت خزر در دریای خزر گفت: عمیق ترین بخش دریای خزر در سمت ایران قرار گرفته و ناخواسته ما را وارد باشگاه تولید کنندگان نفت از دریای عمیق قرارداده است.
وی با بیان اینکه تنها ۵ نقطه در دنیا هستند که تولید نفت از چنین عمقی را اجرا می کنند گفت: هرچند که ما متاسفانه تولیدی از این بخش نداریم اما زیرساخت هایی که برای این بخش ایجاد کرده ایم بسیار با ارزش و بی همتا هستند.
وی از سکوی ۱۵ هزار تنی نیمه شناور امیرکبیر، سه شناور کاسپین ۱، ۲ و ۳ و گوشی شناور اقیانوس شناسی آستارا را از جمله دارایی های مهم این شرکت یاد کرد و گفت: چنین زیرساخت هایی علاوه بر فعالیت های اکتشافی که کشف میدان سردار جنگل را در آب های عمیق خزر به همراه داشته، قدرت چانه زنی ایران برای جذب سرمایه را افزایش داده و حتی کشورهای همسایه برای همکاری در زمینه استحصال نفت حاضر به همکاری شده اند.
نظام نامه مدیریت دارایی های فیزیکی شرکت پایانه ها تدوین شد
سید پیروز موسوی، مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران در این مراسم در تشریح فعالیت های این شرکت گفت: شرکت پایانه ها نزدیک به ۹۰ درصد عملیات صادرات نفت خام از پایانه خارگ، ۱۰۰ درصد عملیات صادرات میعانات گاز از پایانه عسلویه و معاوضه و سوآپ نفت در پایانه شمال در اختیار دارد.
وی با اشاره به تدوین نظام نامه مدیریت دارایی در شرکت پایانه های نفتی ایران گفت: این نظام نامه مطابق بر نظام نامه مدیریت یکپارچه دارایی های فیزیکی وزارت نفت کل چرخه طراحی، تولید، استفاده و خارج شدن از چرخه تولید کالا را در نظر گرفته است.
وی اهداف استراتژیک را در این نظام نامه برشمرد و گفت: افزایش آماده بکاری تجهیزات و تاسیسات و عمر آنها، افزایش ایمنی و حفظ محیط زیست، کاهش هزینه های نگهداری و تعمیرات و مدیریت دانش در حوزه نگهداری از جمله این اهداف هستند.
لزوم توجه حوزه سیاستگذاری به مدیریت یکپارچه دارایی ها
سپهر سپهری، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در این مراسم بر لزوم توجه به زنجیره مدیریت یکپارچه دارایی تاکید کرد وگفت: اگر به طور مثال در زمان خرید کالا به مدیریت دارایی توجه نداشته باشیم، فقط برای خرید کالای ارزان توجه داریم و در زمان استفاده از کالا مجبور به هزینه های هنگفت برای نگهداری می شویم.
وی با بیان اینکه حفاری صرفا در فعالیت حفاری برای رسیدن به مخزن خلاصه نمی شود گفت: زمانی که چاه حفر می شود تنها ۶ ماه تا ۲ سال زمان نیاز است و آن چاه ۲۰ سال مورد استفاده قرار می گیرد و به خدمات حفاری نیاز دارد.
سپهری شرکت ملی حفاری را مفتخر به انجام ۶۸ درصدی خدمات حفاری در کشور دانست و گفت: باید بر اساس میزان ریسک هایی که در هر بخش مطرح هست بحث مدیریت یکپارچه دارایی را اولویت داد.
وی در پایان با بیان اینکه چنین کنفرانس هایی باید خروجی ملموس داشته باشند گفت: حوزه سیاستگذاری و مدیریت صنعت نفت و گاز باید برای استقرار مدیریت یکپارچه دارایی تعهد داشته باشد.
براساس این گزارش، نخستین کنفرانس مدیریت یکپارچگی دارایی های فیزیکی در نفت و گاز ساحل و فراساحل که صبح امروز به همت شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران و حمایت شرکت های نفت و گاز پارس، نفت فلات قاره ایران، پایانه های نفتی ایران، ملی حفاری ایران و نفت خزر در هتل اسپیناس پالاس تهران آغاز به کار کرد.